Άλλος για τα πέναλτι!

Άλλος για τα πέναλτι!

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του την άποψή του για τα πέναλτι στον Ολυμπιακό!

ΔΕΝ ξέρω αν το βλέπω εγώ λάθος, αλλά νομίζω πως κακώς στον Ολυμπιακό δεν μονιμοποιούν ως εκτελεστή πέναλτι ένα σέντερ φορ, τον Μήτρογλου η, τον Τζιμπούρ.

Η νίκη του Ολυμπιακού επί του ΟΦΗ με σκορ 2-0 πληρώνει 6.00 στην betdaq

Να ξεκαθαρίσω πως δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα πέναλτι που εκτελεί ο Αμπντούν. Αντίθετα, έχω ψάξει κι έχω βρει ότι και στις προηγούμενες ομάδες του (Καβάλα, Ναντ, Σεντάν) είχε εύστοχες εκτελέσεις αρκετών πέναλτι. Και στο τουρνουά στην Πορτογαλία τον περασμένο Ιούλιο, που και τα δύο παιχνίδια με Μπράγκα και Νιούκαστλ, είχαν φτάσει στη διαδικασία των πέναλτι, ο Αλγερινός είχε έξοχες εκτελέσεις.

Όμως πιστεύω ότι όπως σχεδόν σε όλο τον κόσμο τα πέναλτι τα χτυπάνε οι μεγάλοι γκολτζήδες των ομάδων, έτσι πρέπει να γίνεται και στον Ολυμπιακό.

Μέσι, Ρονάλντο, Φαλκάο δεν εκτελούν τα πέναλτι των μεγάλων συλλόγων στην Ισπανία; Οι Ρούνεϊ και Φαν Πέρσι στην Γιουνάϊτεντ; Ο Ζλάταν στη Μίλαν πέρσι και στην Παρί φέτος; Οι Καβάνι, Ντι Νατάλε και Μιλίτο στο Καμπιονάτο; Ο Χούντελαρ στην Μπουντεσλίγκα; Ο Χουλκ πέρσι στην Πόρτο κι ο Καρντόζο στην Μπενφίκα;

Και γίνεται αυτό διότι πρώτον όσο σκοράρει ένας κυνηγός τόσο παίρνει τα πάνω του κι έρχονται κι άλλα κι άλλα γκολ και δεύτερον γιατί έτσι ανεβαίνει το κασέ του και τον πουλάς πιο ακριβά. Είναι απλά πράγματα. Στο τέλος η ομάδα είναι η πιο ωφελημένη.

Με τη διαφορά ότι δεν γίνονται από τη μία στιγμή στην άλλη. Διότι, όντως στον Ολυμπιακό αυτή την στιγμή καλύτεροι εκτελεστές είναι ο Αμπντούν, ο Φουστέρ κι ο Χολέμπας. Όμως, με την συστηματική εξάσκηση (βλέπε προπόνηση), γιατί να μην τα σουτάρουν ο Τζιμπούρ κι ο Μήτρογλου;

Άλλωστε, ειδικά ο Μήτρογλου και στον Ατρόμητο και στον Πανιώνιο απ΄ ότι θυμάμαι είχε μόνο εύστοχες εκτελέσεις. Ο δε Τζιμπούρ μία χρονιά στον Πανιώνιο είχε βάλει γκολ σε πέντε πέναλτι. Δεν είναι, δηλαδή, πρωτάρηδες. Ότι θα χαθούν και πέναλτι, θα χαθούν. Κι ο Φουστέρ έχασε πέρσι κι ο Χολέμπας αστόχησε στον τελικό του κυπέλλου.

Πραγματικά το πιστεύω, όμως, πως ο Ολυμπιακός έχει να κερδίσει πολλά πράγματα από μία τέτοια κίνηση. Με τη διαφορά ότι πρέπει να είναι στοχευμένη και να έχει «δουλευτεί» πρώτα μέσα στην προπόνηση.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.