Η αδικία για Ζαρντίμ!

Η αδικία για Ζαρντίμ!

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος επισημαίνει μέσα από το blog του στο gazzetta.gr την αδικία που γίνεται όσο αφορά τον Λεονάρντο Ζαρντίμ και εξηγεί το γιατί…

ΕΧΕΙ ακούσει, από τόσο νωρίς, τόσο πολλά ο Ζαρντίμ (ε, ενίοτε κι όχι άδικα, αλλά τέλος πάντων), που πιστεύω πως γίνεται περισσότερο συμπαθής, παρά αντιπαθής!

Βλέπεις νίκη του Ολυμπιακού στο Μονπελιέ με σκορ 1-0; Σε απόδοση 12.00 στην betfair

Και μακάρι να πάρει ο Ολυμπιακός κι αποτέλεσμα στο Μονπελιέ, προπάντων βέβαια για την ομάδα, αλλά και για να σταθεροποιηθεί στη θέση του ο Πορτογάλος, αφού πάγια άποψή μου είναι ότι δεν μπορεί ένας καινούργιος προπονητής να κριθεί με ασφάλεια Οκτώβρη μήνα.

Αυτό, πάντως, που ξεκάθαρα είναι άδικο για τον Ζαρντίμ είναι ότι ο άνθρωπος καλείται να πετύχει φέτος, στην πρώτη του χρονιά, κάτι που ο προκάτοχός του, ο Βαλβέρδε, το έκανε την τρίτη χρονιά του στο Ρέντη. Διότι, φέτος ο Ζαρντίμ έχει τον Ολυμπιακό να πρέπει να πάρει το πρωτάθλημα και παράλληλα να σταθεί με αξιοπρέπεια και στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Να θυμίσω λοιπόν ότι υπό τέτοιες συνθήκες (πρωτάθλημα+Τσάμπιονς Λιγκ) δούλεψε ο Ερνέστο πέρσι. Πρόπερσι δεν είχε καν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις (μετά τον αποκλεισμό από τη Μακάμπι, επί Λίνεν) και την πρώτη του σεζόν είχε υποχρεώσεις στο τότε ΟΥΕΦΑ (μάλιστα με μόλις τέσσερα παιχνίδια στον όμιλο), αφού προηγουμένως είχε αποκλειστεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ από την Ανόρθωση. Όπως αποκλείστηκε στη συνέχεια του θεσμού, στα πρώτα ματς νοκ άουτ, κι από τη Σεντ Ετιέν, με δύο ήττες.

Άρα, για να είμαστε δίκαιοι , θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι ζητάμε όλοι, και γρήγορα, από τον Πορτογάλο πράγματα, που ο πιο επιτυχημένος πριν από αυτόν προπονητής στον Ολυμπιακό από το 2000 κι έπειτα, τα κατάφερε πολύ αργότερα, για την ακρίβεια στην τρίτη του σεζόν, την στιγμή που ο ίδιος ο Ζαρντίμ δουλεύει υπό προϋποθέσεις (παράλληλες υποχρεώσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ), που ο Βαλβέρδε δεν τις είχε ούτε στον πρώτο, ούτε στο δεύτερο χρόνο του…

Ασφαλώς και μπορεί κάποιος να υποστηρίξει πως φέτος μπορεί να είναι πιο εύκολο το πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό σε σχέση με πέρσι, λόγω της διαφοράς δυναμικότητας των βασικών του αντιπάλων. Όμως, κι ο Ολυμπιακός είναι διαφορετικός από πέρσι…

Να θυμίσω πως κι ο άλλος πιο επιτυχημένος προπονητής του Ολυμπιακού όλα αυτά τα χρόνια, ο Μπάγεβιτς, την πρώτη του σεζόν, στην οποία και στέφθηκε πρωταθλητής, δεν είχε υποχρεώσεις Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ η πρώτη του καλή ευρωπαϊκή χρονιά ήταν η τρίτη...

Ο δε τρίτος πιο επιτυχημένος τεχνικός της ομάδας στα 17 χρόνια της κυριαρχίας της στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Λεμονής, είχε ξεκινήσει την πρώτη σεζόν από αρχές χειμώνα, όταν ο Ολυμπιακός είχε ήδη αποκλειστεί από το Τσάμπιονς Λιγκ, με το Ματζουράκη στον πάγκο.

Που θέλω να καταλήξω: Σίγουρα δε θα είναι και…επιτυχία του Ζαρντίμ να τερματίσει τελευταίος ο Ολυμπιακός στον όμιλό του στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ούτε θα είναι και τεράστια επιτυχία να τερματίσει τρίτος. Όμως, ας κατανοήσουμε πως μόνο εύκολο δεν είναι ένας προπονητής στον Ολυμπιακό με την πρώτη του σεζόν να πάει πολύ καλά στην Ευρώπη. Και παράλληλα να πάρει και το πρωτάθλημα! Για την ακρίβεια δεν το έχει καταφέρει κανένας!

Μάλιστα, τις δύο προηγούμενες φορές που ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, μόνο καλός δεν ήταν στο πρωτάθλημα. Επί Ζίκο μάλιστα έφτασε να τερματίσει τελευταίος στα πλέϊ οφ κι επί Λεμονή (στο δεύτερο πέρασμά του), πήρε το πρωτάθλημα χάρη στην γκέλα της Καλαμαριάς με τον Βάλνερ. Κι αφού ο Λεμονής απολύθηκε αρχές Μάρτη. Όπως είχε απολυθεί τέλη Γενάρη κι ο Ζίκο…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.