Με... φάρδος Ρεχάγκελ!

Με... φάρδος Ρεχάγκελ!

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος θυμάται την... εποχή του Ότο Ρεχάγκελ και σχολιάζει μέσα από το blog του στο gazzetta.gr το τεράστιο διπλό της εθνικής στην Σλοβακία!

ΔΕΝ δήλωσα ποτέ μελετητής της εθνικής ομάδας, αλλά βλέποντας το παιχνίδι με την Σλοβακία, μου ήρθε στο μυαλό ο…Ρεχάγκελ.

Ο Γερμανός προφανέστατα άφησε, μεταξύ των άλλων, και το…φάρδος του. Γιατί συγνώμη, για να πάρεις τέτοιο ματς, με τέτοια εμφάνιση και με τέτοια ανωτερότητα του αντιπάλου, πρέπει να είσαι πραγματικά πάρα πολύ τυχερός.

Μπράβο στο Σάντος και μακάρι να δώσει και λίγη από τη ρέντα του και στο συμπατριώτη του, τον Ζαρντίμ, για τα παιχνίδια του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μονπελιέ. Και μπράβο γιατί η Σλοβακία δεν είναι ομάδα της πλάκας, έχοντας βασικούς παίκτες της Νάπολι και της Λίβερπουλ-eμείς έχουμε βασικό στη…Σέλτικ. Και μπράβο και γιατί το διπλό έγινε και κάτω από αντίξοες καιρικές και γηπεδικές συνθήκες, που έκαναν ακόμη πιο δύσκολο το ματς.

Αυτό, πάντως, που δεν είδα στην εθνική μας ομάδα, σε σχέση με την ομάδα του Ρεχάγκελ, ήταν το πάθος. Όταν κάνεις το πρώτο φάουλ στο 47ο λεπτό (!!!), δεν χρειάζονται πολλά πολλά σχόλια. Εδώ ο Σκριτέλ πήρε κάποια στιγμή σβάρνα κι ένα συμπαίκτη του κι οι δικοί μας, για 60 λεπτά το έπαιζαν πολυτέλεια κι άνεση, με πρώτο τον Σαμαρά, που όταν δεν είναι στα καλά του, όπως δεν ήταν σε τούτο το ματς, όντως δεν βλέπεται. Για την ακρίβεια σε εκνευρίζει όταν τον βλέπεις!

Όπως ήταν εκνευριστικό να βλέπεις πόσο εύκολα πούλαγαν την μπάλα ο Νίνης (έπαιξε;), ο Γκέκας, ο Τζιόλης και, βέβαια, ο Σαμαράς.

Εξίσου αλήθεια είναι ότι μετά το γκολ, οι διεθνείς μας πήραν πάνω τους και άμα λάχει μετατράπηκαν σε καμικάζι! Εδώ ακόμη κι ο Μήτρογλου, έκανε τάκλιν του θανατά!

Μου άρεσε πολύ που ο Χάμσικ, ο παικταράς της Νάπολι, δεν έπεσε για να κερδίσει πέναλτι στη φάση του 62ου λεπτού, δείχνοντας αν μη τι άλλο και ποιότητα χαρακτήρα. Αυτός που έπεφτε πολύ εύκολα, κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο με τα φάουλ του, όταν μπήκε ήταν ο Καραγκούνης.

Και τι παίκταρος αυτός ο αριστερός μπακ της Σλοβακίας, ο 26χρονος Μπρεζάνικ. πρόλαβαν και τον τσίμπησαν κι αυτόν οι Ρώσοι, μίας Άμκαρ, πριν ένα μήνα!

Η ουσία είναι ότι με αυτό το διπλό, πιέσαμε πάρα πολύ τους Βόσνιους. Τους στρεσάραμε άσχημα. Γιατί τώρα πρέπει να μην κάνουν λάθος αυτοί όταν θα πάνε κάποια στιγμή στην Σλοβακία. Και ξέρουν ότι θα είμαστε σκληρό καρύδι όταν θα πάμε στη Βοσνία.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.