Η λογική του παραλόγου (διαζυγίου Κατσουράνη)

Η λογική του παραλόγου (διαζυγίου Κατσουράνη)

bet365

Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος γράφει για τη λογική του παραλόγου στο διαζύγιο- σοκ Κατσουράνη με τον ΠΑΟ να μετράει δύο... «νίκες» σε 4 μέρες. Και για το πρωτάθλημα που δεν έχει ομάδα φόβητρο, παρά το 6/6 του Ολυμπιακού.

Οι φωνές για το ξαφνικό διαζύγιο με τον Κατσουράνη πληθαίνουν από παλιούς ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. Ο καθένας λέει το μακρύ του το κοντό του, οι αιχμηρές ατάκες τους δεν είναι καθόλου παράλογες, αλλά βρίσκουν μάλιστα και αρκετούς συμμάχους στο χώρο των οπαδών του συλλόγου.

Έλα όμως που στο τερέν, αγωνιστικά ο Παναθηναϊκός δείχνει βελτιωμένος, βρίσκει το δρόμο του και παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει! Με τον Ζεσουάλντο Φερέιρα κολλημένο (δικαίως μετά τα λάθη του) στα σκοινιά αυτή την εβδομάδα, ο Παναθηναϊκός πήρε την ισοπαλία αυτοπεποίθησης που ήθελε κόντρα στην ισχυρή Τότεναμ και το διπλό στα Πηγάδια, κόντρα στην Ξάνθη και μάλιστα απέναντι σε έναν προπονητή που είναι μαέστρος να σε «κλειδώνει»!

Και για όσους το αμφισβητούν, να θυμίσω το «κλείδωμα» (1-1) που είχε κάνει ο Νίκος Κωστένογλου τότε που είχε πάει στην ΑΕΚ, τον Οκτώβριο του 2011 στον Ολυμπιακό του Ερνέστο Βαλβέρδε στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Το σημαντικότερο είναι ότι κέρδισε χρόνο. Που είναι πολύτιμος στις μέρες μας και ειδικά στο νέο Παναθηναϊκό, ισοδυναμεί με χρυσάφι, καθώς ταλανίζεται από σειρά προβλημάτων. Χρόνο για να δουλέψει και να βγάλει κι άλλα στοιχεία των προπονήσεων στους αγώνες, χρόνο για να βελτιωθούν ατομικά κάποιοι ποδοσφαιριστές του, χρόνο για να δούμε έναν καλύτερο Κουίνσι και, επιτέλους αυτό τον Πάπε Σο, που ο πορτογάλος προπονητής χαρακτηρίζει «δυνατό και ποιοτικό ποδοσφαιριστή».

Επιστρέφοντας όμως στο θέμα του Κώστα Κατσουράνη και τις επιτυχίες του Παναθηναϊκού χωρίς αυτόν, θα θυμίσουμε πρώτον ότι ο Πατρινός απουσίαζε εδώ και κάποιες αγωνιστικές (από τον ΠΑΣ). Συνεπώς η ομάδα είχε μάθει να αγωνίζεται χωρίς αυτόν. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι αγωνιστικά, δεν θα υπάρξουν ματς, που να μην πουν οι φίλοι του ΠΑΟ «μας λείπει ο Κατσούρ»… Και θα έχουν δίκιο. Την ομάδα όμως άρχισαν να στηρίζουν νέα πρόσωπα (Τριανταφυλλόπουλος, Πίντο κ.α.). Αυτό δεν είναι κέρδος;

Ωστόσο, η μεγάλη επιτυχία του Παναθηναϊκού στην δύσκολη αυτή απόφαση και παράλογη για πολλούς, που πήρε θα είναι να φτάσει ως τον ερχόμενο Ιανουάριο δίχως να φανεί το κενό του και μετά να ενισχυθεί με έναν- δύο ποδοσφαιριστές ώστε να κλείσει τα κενά του. Ισως μάλιστα, να την βοηθήσει στο μεσοδιάστημα ο... «έντιμος» Πάπε Σο!

Σε 4 μόλις μέρες, όσο κι αν ακούγεται παράξενο, τα κέρδη ήταν μεγάλα για τον ΠΑΟ! Συσπείρωσε όλους(;) τους παίκτες γύρω από τον Φερέιρα, έδειξε σε όλους, η διοίκηση, ότι η ομάδα είναι πάνω από πρόσωπα! Ας το καταλάβει και ο σούπερ με την Ξάνθη, Λάζαρος κι ας μην ασχολείται με... τρίχες.

Η ομάδα του τριφυλλιού έδειξε σε όλους ότι δεν πέταξε λευκή πετσέτα και ότι από το πρώτο ημίχρονο που είδαν όλοι στην Ξάνθη, μπορεί να παίξει ακόμη καλύτερα. Οι παίκτες του κατάλαβαν ότι με αυτό τον προπονητή θα πορευτούν. Οι παίκτες του κατανόησαν ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να έχει ξεφύγει πολύ, αλλά δεν είναι άτρωτος και έχει κι αυτός προβλήματα παρά το 6/6!

Ο Ολυμπιακός στην Άρσεναλ κράτησε μόνο την εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου. Και με τον Αστέρα, κρατάει, σύμφωνα με τον Σ. Θεοδωρίδη μόνο το 6/6. Κρατώντας όμως μόνον τα θετικά και μη βλέποντας τα αρνητικά σου στοιχεία και τις αδυναμίες, είναι σχεδόν βέβαιο, ότι θα έρθει η στιγμή που αυτά τα κλαράκια από τα οποία κρατιέσαι, θα σπάσουν! Ίσως τότε μάλιστα, να μην είσαι έτοιμος για πτώση.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να είναι καλύτερος από τις υπόλοιπες ομάδες στη Σούπερ Λίγκα, ωστόσο αγωνιστικά η διαφορά μικραίνει, τόσο από τον Παναθηναϊκό, όσο και από τον ΠΑΟΚ. Προσέξτε: όχι βαθμολογικά! Είναι η μικρή βελτίωση των υπολοίπων, αλλά και η τάση που δείχνει ο Ολυμπιακός να έρθει πιο… κοντά τους.

Εν ολίγοις, παρά τα αντίθετα που γράφονται, δεν βλέπω στο γήπεδο καμία ομάδα φόβητρο! Τουναντίον μάλιστα, τα κενά του δεν κλείνουν και το δοκάρι δεν θα είναι πάντα σύμμαχος. Ο κόσμος του Ολυμπιακού, μετά τόσα πρωταθλήματα, έχει απαιτήσεις και αυτό που βλέπει δεν του αρέσει. Αντί να… κοιμίζει τον αντίπαλο, κοιμίζει τους οπαδούς του!

Όπως, φυσικά, δεν άρεσε ο Παναθηναϊκός του δευτέρου ημιχρόνου στην Ξάνθη και κατά διαστήματα ο ΠΑΟΚ. Δεν άρεσε ο ΠΑΟΚ του δευτέρου ημιχρόνου με τον Άρη, που ουσιαστικά, εκεί… έχασε τους δύο βαθμούς της Κρήτης! Δεν άρεσε και ο Ατρόμητος των τελευταίων λεπτών, τρομάρα του…

ΥΓ. Ο Ολυμπιακός έχει τον σούπερ Ιμπαγάσα του, αλλά και ο Παναθηναϊκός έχει τον Βύντρα του για όλες τις δουλειές: καλός και στον άξονα, έχοντας παίξει πριν, δεξί μπακ, κεντρικός αμυντικός και αριστερός μπακ!

ΥΓ2. Όσο για τον Πανιώνιο; Τους βγάζω το καπέλο, τόσο του Ελευθερόπουλου, όσο και των παιδιών του, της πιό νέας ομάδας του πρωταθλήματος... 'Ενας μικρός «λαγός» στην κούρσα πρωταθλήματος, που μακάρι να αντέξει!

 

Τελευταία Νέα