Λύση με 3 στόπερ!

Λύση με 3 στόπερ!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Λύση με 3 στόπερ!

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος επισημαίνει μέσω του blog του μία λύση που θα μπορούσε ενδεχομένως να δώσει βοήθειες αμυντικά στον Ολυμπιακό.

Επειδή η αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού εξακολουθεί να προβληματίζει και πλέον η ομάδα στα τελευταία 11 παιχνίδια της, επίσημα (πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ) και φιλικά, δεν μπορεί με τίποτα να κρατήσει το μηδέν (εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα, το 4-0 επί του Λεβαδειακού), δεν ξέρω μήπως θα ήταν μία ιδέα να άλλαζε σχηματισμό στην άμυνα ο Ζαρντίμ σε κάποια «ειδικά» ματς, με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας.

Δηλαδή, αντί για το κλασικό τέσσερις στην ευθεία πίσω, να έπαιζε με τρία στόπερ και δύο μπακ χαφ, άρα επί της ουσίας με πέντε αμυντικούς. Είναι κάτι που το κάνουν ακόμη ορισμένες ομάδες στην Ευρώπη-η Νάπολι με εκπληκτική επιτυχία-παρότι έχουν σαφέστατα επικρατήσει κατά κράτος τα συστήματα με τους τέσσερις πίσω (4-3-3 και 4-4-2 με τις παραλλαγές τους). Ίσως για να είμαι ειλικρινής να αποτελεί κι ένα πισωγύρισμα μία τέτοια τακτική, αλλά όταν έχεις ένα «θέμα» λογικά ψάχνεσαι για να το λύσεις κι ίσως αλλάζοντας κάτι σε ένα συγκεκριμένο αριθμό αγώνων βοηθούσε.

Π.χ. θα μπορούσε ο Ολυμπιακός να έχει τριάδα στόπερ με Μανωλά δεξιά, Κοντρέρας στον άξονα και Σιόβα αριστερά. Και να έχει τον Μανιάτη σε όλη τη δεξιά πλευρά (απόντος του Τοροσίδη) και τον Χολέμπας σε όλη την αριστερή πλευρά. Με τρεις εκ των Μοντέστο, Φέϊσα, Γκρέκο, Ιμπαγάσα, Φουστέρ και Μασάντο στο κέντρο. Κι επίθεση Τζιμπούρ και Μήτρογλου. Σε 3-5-2.

Η, με τον Τζιμπούρ μόνο μπροστά, εσωτερικούς χαφ (όχι στην γραμμή) δύο εκ των Μασάντο, Φουστέρ, Αμπντούν, Φετφατζίδη και κεντρικούς χαφ δύο εκ των Μοντέστο, Φέϊσα, Ιμπαγάσα, Γκρέκο. Σε 3-4-3.

Βέβαια, αυτά τα πράγματα για να γίνουν πρέπει να δουλευτούν στις προπονήσεις, αφού μόνο «επί χάρτου» δεν έχουν κανένα νόημα.

Σίγουρα δεν είμαι προπονητής και εξίσου σίγουρα είναι εύκολο να ρίχνεις ιδέες στο τραπέζι, όπως κάνω εγώ τώρα. Ωστόσο, είναι αν μη τι άλλο ένας προβληματισμός για το πώς μπορεί να αλλάξει την αμυντική εικόνα του ο Ολυμπιακός, που αδυνατεί να κρατήσει το μηδέν ακόμη και παίζοντας στη Βέροια και στα Γιάννινα η, υποδεχόμενος τον Πανθρακικό. Πόσο δε μάλλον όταν τρώει δύο γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ μέσα στο Καραϊσκάκη, κάτι που είχε να συμβεί (έξι) χρόνια σε αυτή τη διοργάνωση.

Κι είμαι σίγουρος ότι ο Ζαρντίμ σπαζοκεφαλιάζει για να βρει την άκρη σε αυτό το πρόβλημα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.