Η Εθνική «καίει» Ολυμπιακό!

Η Εθνική «καίει» Ολυμπιακό!

Μάκης Σταθάτος
Η Εθνική «καίει» Ολυμπιακό!

bet365

Τρίτωσε το κακό για τον Ολυμπιακό. Ο Μανιάτης τραυματίστηκε στην Εθνική και μπήκε στο κλαμπ των άτυχων «ερυθρόλευκων» διεθνών. Το gazzetta.gr σας τους θυμίζει.

Τα τελευταία δύο χρόνια ο Ολυμπιακός έχει ταλαιπωρηθεί από σοβαρούς τραυματισμούς βασικών του παικτών με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτό του Μανιάτης.

Ο «ερυθρόλευκος» άσος χτύπησε στην κνήμη και θα χάσει την αναμέτρηση του Σαββάτου με τον ΠΑΣ Γιάννινα για την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος και όπως όλα δείχνουν το πρώτο ματς του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League με την Σάλκε στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Αυτός ήταν ο τρίτος σοβαρός τραυματισμός παίκτη του Ολυμπιακού από το καλοκαίρι του 2010 μέχρι τώρα. Είχε ακολουθήσει εκείνος του Βασίλη Τοροσίδη καθώς και αυτός του Αβραάμ Παπαδόπουλου.

Μάλιστα, σε αυτές τις δύο περιπτώσεις η ΠΑΕ Ολυμπιακός είχε αντιδράσει με ανακοινώσεις με αποτέλεσμα να έρθει σε ρήξη με το ιατρικό επιτελείο της Εθνικής και κατά συνέπεια με την ΕΠΟ. Το gazzetta.gr θυμίζει τις περιπτώσεις.


Αρχή με Τοροσίδη

Στις 22 Ιουνίου του 2010 η Ελλάδα παίζει το τελευταίο ματς για τον όμιλο του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής με αντίπαλο την Αργεντινή. Ο Βασίλης Τοροσίδης ζητά αλλαγή από τον Ότο Ρεχάγκελ και λίγο αργότερα αποχωρεί σφαδάζοντας από τον αγωνιστικό χώρο.

Το ιατρικό επιτελείο της Ελλάδας τον καθησύχασε λέγοντάς του ότι ο τραυματισμός του ήταν επιπόλαιος και πως οι πόνοι θα υποχωρούσαν μέρα με τη μέρα. Τελικά, ο τραυματισμός του «Τόρο» φαίνεται πως είναι πιο σοβαρός απ' ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί, καθώς ο άσος των «ερυθρόλευκων» έχει υποστεί κάταγμα στα πλευρά.

Ο παίκτης συνέχισε να υποφέρει από τους πόνους και κατά την διάρκεια των διακοπών του και μόλις επέστρεψε στην Αθήνα πήγε μόνο στο νοσοκομείο όπου έγινε γνωστό το μέγεθος της ζημιάς. Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε πως ο διεθνής αμυντικός θα μείνει εκτός δράσης για δύο εβδομάδες, ενώ άφησε αιχμές για το ιατρικό επιτελείο της Εθνικής πως δεν τον πρόσεξε αρκετά.

«Ο ποδοσφαιριστής της ομάδας μας Βασίλης Τοροσίδης ανέφερε ενοχλήσεις στην θωρακική χώρα, οι οποίες προέρχονται από τον τραυματισμό του στον τελευταίο αγώνα της Εθνικής ομάδας, και σε συνεννόηση με το ιατρικό επιτελείο της ομάδας μας υποβλήθηκε σήμερα το πρωί, στο Metropolitan, σε ακτινολογικό έλεγχο, από τον οποίο διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί ρωγμώδες κάταγμα δεκάτης πλευράς.

Ο ποδοσφαιριστής θα χρειαστεί ανάπαυση για διάστημα περίπου δύο εβδομάδων και ακολούθως θα αρχίσει η σταδιακή επανένταξή του στις δραστηριότητες της ομάδας. Τέλος, θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι προκαλεί απορία ο χειρισμός του τραυματισμού του ποδοσφαιριστή μας από το ιατρικό επιτελείο της Εθνικής ομάδας», ήταν η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός.



Αβραάμ και κόντρα με ΕΠΟ

Στις 8 Ιουνίου του 2012 η Ελλάδα παίζει στην πρεμιέρα του EURO με την οικοδέσποινα Πολωνία. Στο 35΄ ο Αβραάμ Παπαδόπουλος αποχωρεί από τον αγωνιστικό χώρο. Η διάγνωση προκαλεί σοκ στις τάξεις της Εθνικής Ομάδας αλλά και του Ολυμπιακού.

Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο κεντρικός αμυντικός, έδειξαν ότι έχει υποστεί ολική ρήξη χιαστού στο αριστερό γόνατο (ολική ρήξη πρόσθιου χιαστού και διάταση έξω πλαγίου συνδέσμου, η ακριβής διάγνωση) κάτι που σημαίνει ότι θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου επτά μήνες. Επιστρέφει εσπευσμένα στην Ελλάδα προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Η αντίδραση της ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι άμεση και σκληρή κάνοντας λόγο για εγκληματική αμέλεια του ιατρικού επιτελείου της Εθνικής Ελλάδος. «Με αφορμή τον τραυματισμό του Αβραάμ Παπαδόπουλου, ο οποίος θα επιστρέψει πιο δυνατός στους αγωνιστικούς χώρους και η οικογένεια του Ολυμπιακού θα κάνει τα πάντα για αυτό, η ΠΑΕ Ολυμπιακός δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν θα ανεχθεί στο μέλλον να μπαίνουν σε κίνδυνο ποδοσφαιριστές της από αμέλεια ή ανικανότητα των υπευθύνων.

Για μια ακόμα φορά, αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων, ότι το ιατρικό επιτελείο της Εθνικής ομάδας είναι επικίνδυνο για τους διεθνείς ποδοσφαιριστές. Πέρα από την εγκληματική χθεσινή τους αμέλεια, να επιτρέψουν να συνεχίσει να αγωνίζεται ο Αβραάμ Παπαδόπουλος ενώ ήταν ήδη σοβαρά τραυματισμένος, με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί η κατάστασή του, υπάρχει μια σειρά λαθών που στοιχίζουν τόσο στην ίδια την Εθνική ομάδα όσο και στους συλλόγους.

Θυμίζουμε στους φιλάθλους, αλλά και στην ΕΠΟ ότι ο ποδοσφαιριστής μας Βασίλης Τοροσίδης είχε υποστεί κάταγμα στα πλευρά και αυτό δεν το διέγνωσε, ως όφειλε, το ιατρικό τιμ της Εθνικής. Αποτέλεσμα; Να γίνει η διάγνωση εβδομάδες αργότερα και να στερηθεί τον παίκτη ο Ολυμπιακός σε κρίσιμους Ευρωπαϊκούς αγώνες. Ο Ολυμπιακός δεν θα επιτρέψει να μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία των ποδοσφαιριστών του και απαιτεί από την ΕΠΟ να μεριμνήσει άμεσα για την αντικατάσταση των ανθρώπων που συνεχίζουν να κάνουν εγκληματικά λάθη σε βάρος των αθλητών. Ας κάνουν όλοι ότι μπορούν για να βοηθήσουν τους ποδοσφαιριστές, που θα κάνουν και σε αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα περήφανους όλους τους Έλληνες».

Η ανακοίνωση αυτή του Ολυμπιακού δεν έμεινε αναπάντητη με τον επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της Εθνικής, Χάρη Χριστόπουλο να δηλώνει: «Ουδεμία επιπλέον επιπλοκή προκλήθηκε ή γενικότερα μπορεί να προκληθεί σε τέτοιες περιπτώσεις από την περαιτέρω συμμετοχή του Παπαδόπουλου στον αγώνα και έως ότου αντικατασταθεί».



Τρίτωσε... με Μανιάτη

Η περίπτωση του Γιάννη Μανιάτη μπορεί να μην είναι τόσο σοβαρή όσο οι δύο προηγούμενες, ωστόσο ο Ολυμπιακός χάνει τον πιο φορμαρισμένο παίκτη του αυτή την εποχή, σε μια δύσκολη από πλευρά αγωνιστικών υποχρεώσεων για την ομάδα.

Ο Έλληνας διεθνής μεσοαμυντικός υπέστη στο ματς κόντρα στη Λιθουανία οστικό οίδημα στην κνήμη και θα μείνει εκτός δράσης για περίπου 10 μέρες. Ο τραυματισμός αυτός ήρθε σε μια κρίσιμη περίοδο για τους «ερυθρόλευκους» καθώς θα χάσει το ματς στα Γιάννινα με τον ΠΑΣ, για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Superleague.

Ωστόσο, η απώλειά του θα είναι πιο σημαντική για τον Ολυμπιακό εν όψει της πρεμιέρας της φάσης των ομίλων του Champions League με αντίπαλο τη Σάλκε στο «Γ. Καραϊσκάκης». Πλέον οι επιλογές του Λεονάρντο Ζαρντίμ για τις δύο θέσεις των ανασταλτικών χαφ απέναντι στη γερμανική ομάδα μειώνονται αφού μένει με τους Γκρέκο, Μοντέστο και Φέισα, δεδομένου ότι ο Τάτος δεν έχει δηλωθεί στη λίστα της UEFA για τα ματς των ομίλων.


Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα