Οι «βόμβες» δεν έσκασαν ποτέ!

Οι «βόμβες» δεν έσκασαν ποτέ!

Θάνος Σαρρής
Οι «βόμβες» δεν έσκασαν ποτέ!

bet365

Αρκετές ήταν οι υποψήφιες «βόμβες» που παρέλασαν και φέτος για τον Ολυμπιακό, χωρίς ωστόσο να αποκτηθούν. Το gazzetta.gr θυμάται ονόματα και ημερομηνίες!

«Ο Ολυμπιακός πράγματι προσπάθησε να κάνει κάτι εξαιρετικό, μία υπέρβαση για τα οικονομικά δεδομένα. Το είχε πει και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ότι αν υπάρχει παίκτης καλύτερος από αυτούς που έχουμε τότε θα κάνουμε υπέρβαση», με αυτή τη δήλωση ο διευθυντής επικοινωνίας του Ολυμπιακού, Κώστας Καραπαπάς, είχε αναφερθεί στις κινήσεις των ερυθρολεύκων στη μεταγραφική αγορά και στο «μπαμ» που όσο και αν αναμενόταν, δεν έγινε.

Κάνε εγγραφή στη unibet και πάρε μπόνους 100%

Ο Καραπαπάς ξεκαθάρισε ότι η ομάδα του εξάντλησε όλα τα περιθώρια για την απόκτηση ενός ακραίου επιθετικού, αλλά για διάφορους λόγους, οι περιπτώσεις δεν προχώρησαν. Οι παρελάσεις ονομάτων όμως, δεν αφορούσαν μόνο ακραίους επιθετικούς. Μέσοι, αμυντικοί και «καθαροί» επιθετικοί πέρασαν από πρωτοσέλιδα και... οθόνες, απλά για να περάσουν! Η αλήθεια είναι ότι από τα μέσα του καλοκαιριού μέσω δημοσιευμάτων, καλλιεργούταν κλίμα... βόμβας!

Οι αντί-Μιραλάς
Με την παραχώρηση του Κέβιν Μιραλάς στην Έβερτον, ο Ολυμπιακός έβαλε στο ταμείο του ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό. Ήταν λοιπόν... λογικό και επόμενο, τα σενάρια για τον αντικαταστάτη του να πάρουν φωτιά. Για την ακρίβεια, τα ονόματα για τον διάδοχό του είχαν ήδη δει το φως της δημοσιότητας πριν ο παίκτης ανακοινωθεί από τα «Ζαχαρωτά»! Συγκεκριμένα, όταν αρχίσει να διαφαίνεται το ότι ο Μιραλάς οριστικά αποχωρεί, το πρώτο «μεγάλο» όνομα που «έσκασε» ήταν αυτό του Νενέ.

Ο Βραζιλιάνος είχε ακουστεί και στο παρελθόν και το όνομά του φάνταζε... λογικό επακόλουθο. Ο Καραπαπάς πάντως τόνισε ότι το ενδιαφέρον ήταν υπαρκτό και τα ποσά που έπεσαν στο τραπέζι... τεράστια. Ένα ακόμα σημαντικό όνομα που ακολούθησε ήταν αυτό του Τζιοβάνι Ντος Σάντος, ο οποίος τελικά πήγε στη Μαγιόρκα, του Ρικάρντο Κουαρέσμα, ο οποίος όμως έχει τεράστιες απολαβές, αλλά και του Χουάν Βάργκας της Φιορεντίνα.

Οι τρεις της Τσέλσι
Ο Γιόσι Μπεναγιούν, Γκαέλ Κακουτά και Φλοράν Μαλουντά ήταν οι τρεις «Μπλε» που έπαιξαν στο μεταγραφικό ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Και αν για τον Κακουτά το ενδιαφέρον κρατεί αρκετό καιρό, μιας και είχε ακουστεί και τον Ιανουάριο, αλλά και παλιότερα, οι άλλοι δύο προστέθηκαν στη «λίστα» προς το τέλος του Αυγούστου, όσο η άμμος στην κλεψύδρα έδειχνε να τελειώνει. Για τον Ισραηλινό το θέμα φερόταν να το χειρίζεται ο ίδιος ο Μαρινάκης, αλλά τελικά ο ίδιος προτίμησε να μείνει Πρέμιερ Λιγκ και παραχωρήθηκε στη Γουέστ Χαμ με τη μορφή δανεισμού. Στη συνέχεια «κάηκε» και η περίπτωση του Μαλουντά.

Οι αμυντικοί
Η αβεβαιότητα που υπήρχε με τον Όλοφ Μέλμπεργκ και ο τραυματισμός του Αβραάμ Παπαδόπουλο άνοιξαν στον Ολυμπιακό μέτωπο και για το κέντρο της άμυνας. Από τα ονόματα που έπαιξαν δυνατά ήταν ο Μπρούνο Άλβες. Ήδη από τον Ιούνιο ξεκίνησε να αναφέρεται ως ο εκλεκτός του Ζαρντίμ, υπήρχαν δημοσιεύματα και στις αρχές Ιουλίου, ενώ μέσα στον ίδιο μήνα έγινα ξανά... πρωτοσέλιδο, λόγω του ότι ο Σπαλέτι ζήτησε κεντρικό αμυντικό στη Ζενίτ.

Στα τέλη Ιουνίου ο Κρίστιαν Σαπουνάρου της Πόρτο φαινόταν ως ο εκλεκτός του Ζαρντίμ, ενώ το όνομά του ακούστηκε και τους επόμενους μήνες, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάτι, μιας και τελικά πήγε στη Σαραγόσα. Λίγο πριν τον Αύγουστο υπήρξαν αναφορές και για τον Κόλο Τουρέ, ο οποίος είχε ακουστεί και νωρίτερα, όπως και για τον έμπειρο Γκονσάλο Ροντρίγκεθ, για τον οποίο οι εφημερίδες έγραφαν ότι θα μείνει ελεύθερος λόγω του υποβιβασμού της Βιγιαρεάλ. Η Φιορεντίνα, πάντως, πλήρωσε για να τον αποκτήσει. Από το «κίτρινο υποβρύχιο» είχε ακουστεί και ο Κριστιάν Σαπάτα, που παραχωρήθηκε εν τέλει δανεικός στη Μίλαν!

Στη συνέχεια, στα τέλη Ιουλίου και τις αρχές Αυγούστου, ήταν η σειρά του Γκαμπριέλ Χάιντσε, ο οποίος έμεινε εκτός από την αποστολή της Ρόμα για την προετοιμασία και τα δημοσιεύματα... πήραν φωτιά! Ο Αργεντινός, ο οποίος αποτελεί έναν παίκτη με μεγάλη εμπειρία στην Ευρώπη, αλλά προτίμησε να επιστρέψει στην πατρίδα του για χάρη της Νιούελς Ολντ Μπόις. Το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου έπαιξαν έντονα ο Σεμπαστιάν Σκιλασί της Άρσεναλ και ο Κρις της Λιόν, που πήγε την Δευτέρα στη Γαλατάσαραϊ. Στις 8 Αυγούστου και αφού οι ερυθρόλευκοι είχαν καταλήξει στον Κανού, αναμενόταν να υπάρξουν ανακοινώσεις. Το γνωστό πρόβλημα με τον παίκτη, ο οποίος κόπηκε στα ιατρικά, έδωσε το έναυσμα για επαναφορά τουΣκιλασί. Φερόταν να έχει ακριβώς τις ίδιες πιθανότητες με τον Πάμπλο Κοντρέρας και τελικά αποκτήθηκε ο Χιλιάνος.

Στάνκοβιτς, Αϊμάρ και Μασεράνο!
Για τη μεσαία γραμμή ακούστηκαν πιθανότατα τα δυνατότερα ονόματα. Ο Αργεντινός Πάμπλο Αϊμάρ στις 20 Ιουνίου ήταν πρωτοσέλιδο και παρουσιαζόταν ως η μεταγραφή που ετοιμάζει ο Μαρινάκης για να στείλει τον κόσμο στο αεροδρόμιο. Στις 9 Ιουλίου ήταν η σειρά του «βετεράνου» Ντέγιαν Στάνκοβιτς της Ίντερ να ταράξει τα... πρωτοσέλιδα, ενώ πριν από περίπου από λίγες μέρες βγήκε προς τα έξω ότι ο γνωστός μάνατζερ Ντμίτρι Σέλουκ πρότεινε στον Βαγγέλη Μαρινάκη τον Χαβιέ Μασεράνο της Μπαρτσελόνα! Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού φερόταν μάλιστα διατεθειμένος να καλύψει το συμβόλαιό του για να τον πάρει δανεικό, αλλά ο παίκτης δεν ήθελε.

Στα τέλη του Ιουνίου, όταν η θέση του αμυντικού μέσου φερόταν να βρίσκεται σε προτεραιότητα, ο Μιγκέλ Βελόσο φερόταν ως ο μεγάλος στόχος του Ζαρντίμ, περίπτωση εκ των πραγμάτων πολύ δύσκολη. Στα τέλη Ιουλίου βγήκε προς τα έξω ξανά και το όνομα του πρώην ερυθρόλευκου, Φερνάντο Μπελούτσι, ο οποίος τελικά πήγε στη Μπούρσασπορ. Στα μέσα του Ιουνίου, είχε ακουστεί και ο Χουράδο, ως το δεκάρι που μπορεί να κάνει τη διαφορά και να έχει και το εύκολο γκολ.

Τελευταίοι και καλύτεροι!
Και φτάνουμε αισίως στην τελευταία μέρα των μεταγραφών, όταν υπήρξε και η μεγάλη... αναζωπύρωση στο θέμα του Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο. Ο Ιταλός είναι ελεύθερος, αλλά υπήρχε πίεση να αποκτηθεί μέχρι τη Δευτέρα για να δηλωθεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η πρώην «σημαία» της Γιουβέντους για λίγες ώρες φερόταν κοντά στον Ολυμπιακό. Τελικά το θέμα «στράβωσε» και στον Ολυμπιακό το υποβάθμισαν, τονίζοντας ότι πήρε μεγάλες διαστάσεις χωρίς λόγο. Το άλλο σενάριο της... τελευταίας μέρας είχε να κάνει με τον Μάικλ Όουεν. Ο έμπειρος επιθετικός, ο οποίος έχει πολλές πιθανότητες να επιστρέψει στη Λίβερπουλ, σύμφωνα με τα σενάρια προσεγγίστηκε από την ομάδα του Πειραιά, αλλά απάντησε αρνητικά.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα