Γιατί έπαιξε νόμιμα ο Κοντρέρας

Γιατί έπαιξε νόμιμα ο Κοντρέρας

Γιατί έπαιξε νόμιμα ο Κοντρέρας

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί στο blog του γιατί ο Πάμπλο Κοντρέρας έπαιξε νόμιμα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στο ματς του Ολυμπιακού με τη Βέροια.

ΕΠΕΙΔΗ διαβάζω ορισμένα μηνύματα, να εξηγήσω μέσα σε δύο γραμμές γιατί ο Κοντρέρας έπαιξε απολύτως νόμιμα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού στη Βέροια για την πρώτη αγωνιστική.

Λοιπόν ο Ολυμπιακός έχει στα χέρια του από την περασμένη εβδομάδα το διεθνές πιστοποιητικό της μεταγραφής του Χιλιανού. Είναι το έγγραφο που στέλνει η ΦΙΦΑ, η λεγόμενη μπλε κάρτα, όταν ολοκληρώνεται μία μεταγραφή από μία ομοσπονδία σε άλλη ομοσπονδία. Κι επειδή την έχω δει την μπλε κάρτα, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν υπάρχει καμία σημείωση περί τιμωρίας του Κοντρέρας.

Όταν ένας παίκτης κουβαλάει τιμωρία και κάνει μεταγραφή από μία ομοσπονδία σε μία άλλη ομοσπονδία, στην μπλε κάρτα του μνημονεύεται η ποινή την οποία πρέπει να ξεχρεώσει. Στην μπλε κάρτα του Κοντρέρας, με ημερομηνία 22 Αυγούστου δεν υπάρχει καμία ποινή ώστε να την εκτίσει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι πολύ απλό.

Όντως ο Κοντρέρας είχε αποβληθεί (δύο κίτρινες) στις 12 Αυγούστου με την Κόλο Κόλο, αλλά ποινή δεν κουβάλησε στην Ελλάδα. Φαντάζομαι γιατί την εξέτισε στις 19 Αυγούστου, στο επόμενο παιχνίδι της Κόλο Κόλο, ενώ τα χαρτιά της μεταγραφής υπογράφτηκαν Δευτέρα 21 Αυγούστου. Αλλά αυτό δεν ενδιαφέρει. Ενδιαφέρει ότι ο Κοντρέρας έπαιξε στη Βέροια απολύτως νόμιμα, απλούστατα γιατί δεν υπήρξε καμία τιμωρία που να κουβαλούσε από τη Χιλή. Για να υπάρξει ποινή, πρέπει να υπάρξει κι έγγραφο που να την βεβαιώνει.

Για τον Ολυμπιακό της πρεμιέρας καλύτερα να γράψω κάτι το μεσημέρι, καθότι πέρασε κι η ώρα…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.