Όλη η Ελλάδα είδε…

Όλη η Ελλάδα είδε…

Ηρακλής Αντύπας Ηρακλής Αντύπας
Όλη η Ελλάδα είδε…

bet365

Ο Ηρακλής Αντύπας γράφει για τις «πράσινες» ανακοινώσεις και τους κύκλους που... βλέπουν, και σχολιάζει το Βέροια-Ολυμπιακός που ήταν κατά γενική ομολογία το καλύτερο ματς της αγωνιστικής.

Αρχικά δεν προλαβαίναμε τις ανακοινώσεις της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ή της Παναθηναϊκής συμμαχίας και μας προέκυψαν και για επιδόρπιο οι κύκλοι. «Όλη η Ελλάδα είδε», είπαν οι πράσινοι κύκλοι και τα τετράγωνα και θα… συμφωνήσω μαζί τους.

Όλη η Ελλάδα είδε, ότι το ματς του Ολυμπιακού στη Βέροια ήταν το μοναδικό στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, που μπορούσες να το παρακολουθήσεις ευχάριστα και να μην κάνεις ζάπινγκ. Είχε ρυθμό, είχε τρία γκολ, άλλα τόσα δοκάρια και αρκετές ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες. Τα υπόλοιπα ματς, ήταν ιδανικά για αυτούς που πάσχουν από αϋπνίες. Έπρεπε να φτάσουμε στο τελευταίο παιχνίδι του σαββατοκύριακου, για να δει η Ελλάδα μπάλα.

Όλη η Ελλάδα είδε, ότι στο γκολ της ισοφάρισης του Ιωάννου, ο πολύπειρος επιθετικός σπρώχνει τον Κοντρέρας. Κάτι βέβαια που πέρασε στα ψιλά και δεν το είδα πουθενά γραμμένο στα… μπουρμπούρια, όπως συνηθίζουμε να λέμε στα δημοσιογραφικά μαγαζιά…

Όλη η Ελλάδα είδε, ότι ο Βοσκάκης χαρίστηκε στον Γεωργέα. Όταν στο δεύτερο ημίχρονο σταμάτησε με το χέρι τη μπάλα στη μεσαία γραμμή.

Την δεύτερη κίτρινη κάρτα, ο Βοσκάκης δεν την έδειξε. Ίδια ακριβώς φάση με αυτή του Κόρμπου στη Λιβαδειά. Ο Κόρμπος βέβαια, μπήκε σε κάποια από τις «πράσινες» ανακοινώσεις….

Όλη η Ελλάδα είδε, την Βέροια να βουλώνει στόματα. Γιατί, σύμφωνα με τη γνωστή καραμέλα, πρόκειται για ομάδα που ανοίγει πόδια στον Ολυμπιακό…

Και επειδή είμαι δίκαιος, είναι κανονικό το γκολ του Ιωάννου, ενώ ο Βοσκάκης χάρισε κίτρινη κάρτα στον Μανιάτη για σκληρό μαρκάρισμα στο πρώτο ημίχρονο. Και φυσικά δεν υπάρχει φάουλ στον Δασκαλάκη, στη φάση του 1-2, όπως είπαν οι άνθρωποι των γηπεδούχων…

Έγιναν διαιτητικά λάθη, αλλά εις βάρος και των δύο. Και είναι κρίμα, το καλύτερο παιχνίδι της αγωνιστικής, να σχολιάζετε μόνο για την διαιτησία.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η Βέροια μας εξέπληξε ευχάριστα. Ούτε στα καρέ της κλείστηκε, ούτε έπαιξε κλεφτοπόλεμο. Έπαιξε μπάλα και δυσκόλεψε τον πρωταθλητή. Και αν ο Ιωάννου στο 76’ δεν έχανε την ευκαιρία του αγώνα, ίσως και να έπαιρνε τον βαθμό της ισοπαλίας.

Μας απογοήτευσε αντίθετα η τραγική κατάσταση του αγωνιστικού χώρου. Ειδικά η πλευρά μπροστά από τους πάγκους δεν θύμιζε γήπεδο και πρέπει οι ιθύνοντες την Βέροια να το βελτιώσουν. Για την ίδια τους την ομάδα, που έδειξε στην πρεμιέρα ότι μπορεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο…

Στην δική του πρεμιέρα του, ο Ζαρντίμ επέλεξε την σιγουριά. Χρησιμοποίησε ουσιαστικά περσινή ενδεκάδα, για να έχει το κεφάλι του ήσυχο και να αυξήσει τις πιθανότητες επιτυχίας. Οι Πειραιώτες ακόμα και με το περσινό σχήμα, είχαν την ίδια εικόνα με αυτή των φιλικών.

Δημιουργούν εύκολα ευκαιρίες, αλλά συνάμα δίνουν πολλούς χώρους και στον αντίπαλο. Οι εννέα – αν δεν κάνω λάθος – τελικές προσπάθειες της Βέροιας είναι πολλές και σίγουρα δεν είναι τυχαίο, ότι οι Ημαθιώτες μέχρι το τέλος είχαν ελπίδες για θετικό αποτέλεσμα.

Σίγουρα υπάρχει χρόνος για να μπορέσει να αποκτήσει ο Ολυμπιακός ισορροπία στο παιχνίδι του και να βελτιώσει τα κακώς κείμενα. Το ζητούμενο είναι να παρουσιάζεται καλύτερος αγώνα με αγώνα.

Υ.Γ. Κορυφαίος ο Ιμπαγάσα (αν η μπάλα δεν τον πουλούσε, θα έβαζε υποψηφιότητα για το γκολ της χρονιάς, από την πρεμιέρα…), εξαιρετικός ο Μασάδο και πολύ καλός ο Χολέμπας.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Ηρακλής Αντύπας
Ηρακλής Αντύπας

Ο Ηρακλής Αντύπας γεννήθηκε στις 28 Ιανουαρίου του 1975. Από μικρός λάτρευε το ποδόσφαιρο και το φαγητό. Στα πόδια μια μπάλα και στα χέρια ένα σάντουιτς! Τα χρόνια πέρασαν. Η μπάλα από τα πόδια πέρασε στην εξέδρα. Δεν έκρυψε ποτέ ότι άνηκε στη μία και μοναδική γενιά, των «επιστημόνων» που είχε πει και ο Σαλιαρέλης. Αποφοίτησε από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ και ακολούθως (το 1993) ξεκίνησε την δημοσιογραφία στο ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ. Είχε την τιμή να μάθει τα μυστικά της πέννας από τον Θόδωρο Νικολαΐδη και τον Γιώργο Δασκαλόπουλο. Στην πορεία βρέθηκε για 1,5 χρόνο στο SPORTIME και ξεκίνησε ρεπορτάζ Ολυμπιακού, σε καθημερινή βάση, από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας της SPORTDAY. Το… μενού περιλάμβανε και ραδιόφωνο, στον NOVAΣΠΟΡ FM. Για δύο χρόνια κάθε Δευτέρα βράδυ συνομιλούσε με τους ακροατές, κυρίως τους φιλικά προσκείμενους στον Ολυμπιακό. Επίσης, έκανε και τις μεταδόσεις των ευρωπαϊκών αγώνων των «ερυθρόλευκων», στα εκτός έδρας ματς. Πάντα σε πρώτο πληθυντικό…

Τον Ιούνιο αποφάσισε να κάνει ένα… Kit Κat και να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο από μια άλλη οπτική γωνιά. Μέχρι πότε; Θα δείξει…