Ποδαρικό με το... δεξί! (vids)

Gazzetta team
Ποδαρικό με το... δεξί! (vids)

bet365

Ο Ολυμπιακός προβλημάτισε, η Βέροια εξέπληξε με την εικόνα της αλλά οι πρωταθλητές ήταν εκείνοι που νίκησαν 2-1 και έκαναν ιδανική αρχή! Καθοριστική ακύρωση γκολ των γηπεδούχων.

Έτσι έπαιξαν

Ο Ζαρντίμ άφησε εκτός αποστολής τον Φέισα και στην ενδεκάδα στηρίχθηκε σε περσινή συνταγή. Ο Κάρολ κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα αοι Τοροσίδης, Σιόβας, Κοντρέρας και Χολέμπας. Στον άξονα τα δύο αμυντικά χαφ οι Μοντέστο και Μανιάτης και μπροστά τους ο Ιμπαγάσα. Δεξιά στην επίθεση ο Αμπντούν, αριστερά ο Μασάντο και μοναδικός προωθημένος ο Τζιμπούρ.
Στον αντίποδα, η Βέροια άρχισε με τον Δασκαλάκη κάτω από τα δοκάρια. Οι Γεωργέας, Σνάουτνσερ τα δύο στόπερ και οι Καλί, Γεωργιάδης στα δύο άκρα της άμυνας. Στον άξονα οι Καλογέρης και Τόμας και μπροστά τους ο Ολαϊτάν. Οι Μπαργκάν και Ζε Βίτορ στις πτέρυγες και ο Ιωάννου στην κορυφή της επίθεσης.
«Ροκ» με γκολ και διαμαρτυρίες
Η Βέροια μπήκε με το πάθος της νεοφώτιστης και το πρώτο δεκάλεπτο της άνηκε δικαιωματικά. Τα άκρα του Ολυμπιακού ήταν ευάλωτα, ο άξονας είχε πολλά προβλήματα και μόλις στο 8' η «Βασίλισσα» είχε την πρώτη ευκαιρία, αλλά ο Ολαϊταν δεν σημάδεψε σωστά από τα πλάγια..
Δύο λεπτά αργότερα όμως το γήπεδο σηκώθηκε στο γήπεδο, ο Ιωάννου σημείωσε το πρώτο τέρμα της ομάδας του για τη νέα σεζόν, ωστόσο δεν πρόλαβε να πανηγυρίσει, καθώς τον πρόλαβε η λανθασμένη απόφαση του επόπτη. Ο φορ της Βέροιας που έσπρωξε τη μπάλα καλυπτόταν από τον Σιόβα, κάτι που δεν είδε ο βοηθός.
Οι φωνές του Ζαρντίμ «ξύπνησαν» τους ερυθρόλευκους, ο Χολέμπας στην επόμενη φάση δεν «νίκησε» τον Δασκαλάκη, ενώ στο 13' ο Μοντέστο με τη... βοήθεια του Κάλι είδε την κεφαλιά να του να βρίσκει το δοκάρι. Ο Ολυμπιακός άρχιζε να πιέζει ψηλά, ο Αμπντούν δυσκόλευε την πρώτη πάσα της γηπεδούχου και στο 19' ήρθε το γκολ! Ο Τζιμπούρ έπειτα από σέντρα του Χολέμπας με ωραία γύρισμα έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.
Μοιραίοι γκολκίπερ!
Ο Ζαρντίμ πάντως μόνο ήρεμος δεν ήταν, οι αργές επιστροφές των αμυντικών, τα λάθη στον άξονα, αλλά και οι αδυναμίες στα άκρα προβλημάτιζαν έντονα. Η Βέροια έβρισκε χώρους, Τοροσίδης και Χολέμπας ταλαιπωρήθηκαν, με τον Μπαργκάν, αλλά και τον Ολαϊτάν να κάνουν φάσεις. Στο 23' ο πρώτος έχασε μεγάλη ευκαιρία, με τον Κάρολ να διώχνει σωτήρια. Ο Βορειοιρλανδός όμως έμελλε να γίνει μοιραίος για την ομάδα του, αφού στο 30' έπειτα από εκτέλεση φάουλ έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Ιωάννου από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει το πρώτο τέρμα της ομάδας του.
Ο Ιμπαγάσα ήταν ο κινητήριος μοχλός στον άξονα, ο Μασάντο βοηθούσε δείχνοντας παράλληλα και την εξαιρετική τεχνική του κατάρτιση, αν και πολλές φορές εξαφανιζόταν από το άκρο, το δεξί ή το αριστερό. Μετά το γκολ ο Ολυμπιακός προσπάθησε να δημιουργήσει φάσεις και στο 34' ο Αργεντίνος με μπαλιά τρύπα, έδωσε την ευκαιρία στον Τοροσίδη να σεντράρει, αλλά τον Τζιμπούρ προ κενής εστίας να μην μπορεί να σκοράρει.
Από τη μέση και μπροστά οι Πειραιώτες δημιουργούσαν, αλλά πίσω έδειχναν κακή εικόνα, με τη Βέροια σε 35 λεπτά να έχει κάνει έξι (!) τελικές προσπάθειες. Ωστόσο, στα αποδυτήρια οι Πειραιώτες πήγαν έχοντας πάρει κεφάλι στο σκορ και αρνητικός πρωταγωνιστής ο Δασκαλάκης. Ο Κρητικός πορτιέρο... μιμήθηκε τον Κάρολ, δεν μπλόκαρε από το κόρνερ του Ιμπαγάσα και ο Μοντέστο από κοντά πέτυχε το 2-1.
Δυο δοκάρια, πολλά λάθη!
Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά στην επανάληψη και στο 49' είχε καλή ευκαιρία να τελειώσει το ματς, αλλά το καλό σουτ που επιχείρησε έδιωξε εντυπωσιακά ο Δασκαλάκης. Ο Πορτογάλος πήρε προσπάθειες, αλλά τόσο αυτός αυτός όσο και ο Αμπντούν αδυνατούσαν να απειλήσουν. Η Βέροια πάντως ήταν αυτή που απείλησε πρώτη με τον Ολαΐτάν να κάνει ένα απίστευτο σουτ και τη μπάλα να τραντάζει το δοκάρι!
Η απάντηση ήρθε από τον κορυφαίο του Ολυμπιακού, τον Άριελ Ιμπαγάσα, ο οποίος με «μαγικό» πλασέ στην αντίθετη γωνία από αυτή που επιχειρούσε είδε τη μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι και τον Τζιμπούρ να μην μπορεί να τη σπρώξει στα δίχτυα. Από κει και πέρα... μπλακ άουτ για τους Πειραιώτες, ο Αργεντίνος έμοιαζε απομονωμένος στο κέντρο και ο Ζαρντίμ πέρασε τον Φουστέρ στη θέση του Αμπντούν για να δώσει ώθηση. Ωστόσο, η τεράστια ευκαιρία του ματς ανήκει στη Βέροια, ολέθριο λάθος του Μοντέστο, ο οποίος στο 78' έδωσε πάσα πάρε – βάλε στον Ιωάννου, αλλά ο τελευταίος δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει.
Man of the match:O Άριελ Ιμπαγάσα ήταν ο καλύτερος παίκτης των Πειραιωτών και ο Ζαρντίμ τον κράτησε σε όλο το ματς. Ο τσαμπουκάς, το πάθος του και η μεγάλη του αξία του κράτησαν τους ερυθρόλευκους «όρθιους», με τον Αργεντίνο να είναι ο ηγέτης και ο καθοδηγητής της ομάδας. Έδωσε πολλές μάχες από τις οποίες βγήκε κερδισμένος, άνοιξε χώρους, ενώ στη φάση του 60' αν η μπάλα του έκανε το χατήρι τότε θα πετύχαινε το γκολ της... χρονιάς από την πρεμιέρα.
Αδύναμος κρίκος: Η αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού. Είχε αρκετές τελικές προσπάθειες ο Ολυμπιακός, ωστόσο το ίδιο και η... Βέροια. Εύκολο λάθος, τα άκρα σε σύγχυση και ειδικότερα ο Χολέμπας εκτός... ματς αναφορικά με τα ανασταλτικά του καθήκοντα. Ο άξονας είχε πολλές τρύπες, οι επιστροφές των αμυντικών αργές και οι γηπεδούχοι έβρισκαν πολλούς ελεύθερους διαδρόμους.
Στο ύψος του: Η Βέροια. Νεοφώτιστη; Ο τίτλος μόνο στα χαρτιά, γιατί στον αγωνιστικό χώρο κέρδισε τις εντυπώσεις. Πειθαρχημένη ομάδα, ταλέντο, ενθουσιασμός και σίγουρα με ανάλογες εμφανίσεις η «Βασίλισσα του Βορρά» δεν θα δυσκολευθεί καθόλου όσον αφορά την επίτευξη του στόχου της παραμονής.
Η γκάφα: Οι δυο γκολκίπερ έδωσαν και δυο δώρα. Ο Κάρολ και ο Δασκαλάκης έχασαν δυο φορές τη μπάλα και οι Μοντέστο, Ιωάννου δεν δυσκολεύθηκαν να σκοράρουν. Γκάφα όμως έκανε και ο Μοντέστο στο 78' ο οποίος έδωσε πάσα πάρε βάλε στον Ιωάννου, ο οποίος από κοντά δεν σκόραρε.
Το στραγάλι: Με λάθη η διαιτησία του Ρεθυμνιώτη Βοσκάκη. Η κυρίαρχη φάση για εκείνον και τους βοηθούς του είναι όταν ακυρώνει κανονικό γκολ του Ιωάννου στο 11ο λεπτό. Πρόκειται αν μη τι άλλο για μία καθοστική στιγμή. Έγιναν βέβαια και άλλες λανθασμένες υποδείξεις στο ματς. Σε επίπεδο πειθαρχικού ελέγχου πάντως πήγε αρκετά καλά. Η Βέροια πάντως διαμαρτύρεται για φάουλ στον Δασκαλάκη στη φάση του γκολ.
Το ταμείο του Gazzetta: Ο Ολυμπιακός με το δεξί, αλλά οι εντυπώσεις στη Βέροια! Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 2-1, όμως τα κενά του Σαν Πάολο όχι μόνο δεν καλύφθηκαν, αλλά προβλημάτισαν περισσότερο. Ο Ολυμπιακός ανέτοιμος στο πρώτο επίσημο ματς και μπορεί να έκανε φάσεις, αλλά στα μετόπισθεν η κατάσταση ήταν άσχημη. Ο Μασάντο δεν μπόρεσε να γίνει αντι- Μιραλάς, τα άκρα στην άμυνα ήταν ευάλωτα, ενώ οι αργές επιστροφές έδιναν ευκαιρίες στη Βέροια. Ο Ολυμπιακός θέλει δουλειά και από το ματς κρατά τη νίκη σε μια δύσκολη έδρα, την βελτίωση στα στημένα και περιμένει ενίσχυση στα αριστερά, ίσως και στο κέντρο, αλλά και τους Μασάντο, Γκρέκο να βρουν τα πατήματά τους.

Βέροια: Δασκαλάκης, Γεωργιάδης (46' Καλτσάς), Σνάουτσνερ, Καλί (49' Τζημογιάννης), Τόμας, Καλογέρης, Ζε Βίτορ, Γεωργέας, Ολαϊτάν (78' Πέρες), Μπαργκάν, Ιωάννου.

Ολυμπιακός: Κάρολ, Τοροσίδης, Κοντρέρας, Σιόβας, Χολέμπας, Μανιάτης, Μοντέστο (87' Γκρέκο), Ιμπαγάσα, Αμπντούν (73' Φουστέρ), Μασάδο, Τζιμπούρ (81' Μήτρογλου).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα