Αλλάζει 11άδα, «όλη» ή μισή

Αλλάζει 11άδα, «όλη» ή μισή

Αλλάζει 11άδα, «όλη» ή μισή

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος αναλύει στο blog του την καινούργια ενδεκάδα του Ολυμπιακού σε σύγκριση με πέρσι, μετά και τις πολλές προσθαφαιρέσεις της.

Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, διόλου απίθανο να δούμε φέτος μία ενδεκάδα του Ολυμπιακού πάρα πολύ διαφοροποιημένη σε σχέση με πέρσι. Γενικότερα μία ομάδα πάρα πολύ διαφοροποιημένη και ειδικότερα μία ενδεκάδα.

Κατ΄ αρχήν άλλαξε ο προπονητής, με τον Ζαρντίμ να παίρνει τη θέση του Βαλβέρδε. Και από πλευράς ρόστερ των θεωρούμενων 13-14 πιο βασικών παικτών, έχουν αποχωρήσει οι Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Ορμπάϊθ, Μακούν, Μιραλάς, θα χάσει το πρώτο μισό της σεζόν ο Αβραάμ λόγω σοβαρού τραυματισμού, ενώ είναι ανοιχτό και το ενδεχόμενο να φύγει κι ο Τοροσίδης. Μιλάμε για έξι-εφτά παίκτες από τον κορμό επαναλαμβάνω των 13-14 πιο βασικών ερυθρόλευκων, βάσει φυσικά των συμμετοχών τους κατά το περσινό πρωτάθλημα.

Βεβαίως έχουν έρθει και πολλοί και καλοί παίκτες στον Ολυμπιακό-και θα έρθει και τουλάχιστον άλλος ένας (αντιΜιραλάς). Μιλάμε για τον Μασάδο, τον Γκρέκο, τον Κοντρέρας, αλλά και τους Μήτρογλου, Σιόβα, Μανωλά, ενώ καινούργια πρόσωπα, αλλά πιο μακριά από την διεκδίκηση θέσης στην ενδεκάδα είναι οι Τάτος, Ζαραδούκας, Βλαχοδήμος, Καραγκούνης.

Ο μεγάλος προβληματισμός είναι πόσο γρήγορα θα μπορέσουν ο (νέος) προπονητής με τους (παλιούς και καινούργιους) παίκτες να «δέσουν» ένα καλό σύνολο, ώστε ο Ολυμπιακός να μη χάσει πολύτιμο έδαφος στη μάχη του τίτλου, αλλά και να σταθεί καλά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Διότι, η χημεία είναι πολύ μεγάλο πράγμα σε μία ομάδα. Ίσως το πιο σημαντικό, αν θέλουμε να μιλάμε για δημιουργία μίας πραγματικά πολύ καλής ομάδας.

Αν προσπαθήσουμε να «δούμε» μία πιθανή φετινή ενδεκάδα και τη συγκρίνουμε με την ενδεκάδα την περσινή, θα διαπιστώσουμε ότι μπορεί να είναι αλλαγμένη έως και ολοκληρωτικά!

Διότι η περσινή ενδεκάδα ήταν αυτή: Μέγερι, Τοροσίδης, Αβραάμ, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Ορμπάϊθ, Μανιάτης, Ιμπαγάσα, Αμπντούν, Τζιμπούρ, Μιραλάς. Με τους Μοντέστο, Μαρκάνο και Μακούν να είναι ουσιαστικά κι αυτοί ενδεκαδάτοι, βάσει συμμετοχών τους.

Φέτος, οι έξι-εφτά από αυτούς για διάφορους λόγους δεν «υπάρχουν», ενώ ο Κάρολ διεκδικεί στα ίσα τη θέση του γκολκίπερ από το Μέγερι, ο Μήτρογλου τη θέση του σέντερ φορ από τον Τζιμπούρ, ενώ οι Φέϊσα, Γκρέκο μπορεί να κερδίσουν τις θέσεις στα χαφ από τους Μανιάτη, Ιμπαγάσα και ενδεκαδάτος υπολογίζεται κι ο Μασάδο, όπως λογικά θα υπολογίζεται ενδεκαδάτος κι ο αντιΜιραλάς.

Άρα, φτάνουμε στο συμπέρασμα πως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχουν στη βασική ενδεκάδα σε σχέση με πέρσι μόνο ο Χολέμπας, ο Τοροσίδης αν δεν φύγει και με ερωτηματικά (μεγαλύτερα η, μικρότερα) οι Μέγερι, Μανιάτης, Αμπντούν, Τζιμπούρ! Κι ο Ιμπαγάσα αν είναι καλά.

Που καταλήγουμε; Ο Ζαρντίμ θα έχει πάρα πολύ δύσκολο έργο και θα χρειαστεί γενικά η ομάδα μεγάλη υπομονή και όσο το δυνατό λιγότερη πίεση.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.