Οι «ερυθρόλευκες»... πάσες!

Γιώργος Φραδελάκης
Οι «ερυθρόλευκες»... πάσες!

bet365

Παίκτες στις ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος προσφέρει για ακόμα μία σεζόν ο Ολυμπιακός και το gazzetta.gr καταγράφει όλες τις «πάσες» που έχουν γίνει, καθώς και αυτές που είναι προ των… πυλών.

Αποτέλεσε το θέμα των τελευταίων ημερών. Είναι ή όχι unfair ο δανεισμός παικτών ανάμεσα σε ομάδες της Σούπερ Λιγκ; Οι απόψεις διίστανται, ωστόσο είναι γεγονός πως το… νομισμα, έχει δύο όψεις. Το μόνο δεδομένο είναι ότι οι Πειραιώτες και αυτή την σεζόν «τροφοδότησαν» τους… εταίρους τους στην Λίγκα, με παίκτες που μπορεί στο δικό του ρόστερ να περίσσευαν, στους συλλόγους που πήγαν ωστόσο αναμένεται να είναι… αμετακίνητοί από το βασικό σχήμα, είτε όλοι, είτε οι περισσότεροι εξ αυτών.

Βέβαια αυτό δεν είναι ένα καινούργιο φαινόμενο, αφού τα τις τελευταίες σεζόν οι «ερυθρόλευκοι» συνηθίζουν να αποτελούν τους… αιμοδότες της Σούπερ Λιγκ, μιας και δεν είναι λίγες οι ομάδες που περιμένουν κάθε χρόνο αυτές τις ημέρες ώστε να ξεκαθαρίσει το ποιοι υπολογίζονται και ποιοι όχι από το ρόστερ των πρωταθλητών. Λόγω άλλωστε και των οικονομικών προβλημάτων που υπάρχουν στηρίζουν πολλά στην… δανεική τους ενίσχυση.

Φέτος το «κοντέρ» έχει γράψει… μόνο τέσσερις, αλλά τουλάχιστον δύο παίκτες, ίσως και τρεις βρίσκονται στους υπό παραχώρηση και όλα δείχνουν ότι δύσκολα θα είναι κάτοικοι Φαλήρου την νέα χρονιά. Φυσικά ο προορισμός τους δεν θα είναι άλλος από την… γειτονιά της Σούπερ Λιγκ.

Αρχή με Βασιλόγιαννη

Το «ποδαρικό» την φετινή σεζόν έκανε ο Ανδρέας Βασιλόγιαννης, που στις 7 Ιουλίου επισημοποιήθηκε ο δανεισμός του στην Κέρκυρα, όπου και θα αγωνίζεται για τον επόμενο χρόνο. Στους Πειραιώτες ανήκει από το 2007, οπότε και εντάχθηκε στην ομάδα Νέων. Ακόμα βέβαια δεν έχει καταφέρει να βρει μία θέση στην μεγάλη ομάδα, το γεγονός ωστόσο ότι εξακολουθεί να διατηρείται στο δυναμικό του συλλόγου, δείχνει ότι προφανώς οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού τον πιστεύουν.

«Ατρόμητος» ο Σουμπίνιο

Αποτέλεσε το «μήλον» της έριδος για αρκετές ομάδες της Σούπερ Λιγκ, αφού η περσινή εξαιρετική σεζόν που έκανε τόσο με τον ΟΦΗ, όσο και με τον Λεβαδειακό, έπεισε και τον πλέον δύσπιστο ότι ο Βραζιλιάνος είναι παίκτης που μπορεί να κάνει την διαφορά, τουλάχιστον στις ομάδες αυτού του επιπέδου. Με ό,τι πάντως μπορεί να σημαίνει αυτό, μετά τον Βαλβέρδε, δεν κατάφερε να πείσει ούτε και τον Ζαρντίμ, με αποτέλεσμα να δοθεί ξανά δανεικός, αυτή την φορά στον Ατρόμητο. Φυσικά θυμίζουμε ότι αποτέλεσε και την αφορμή για να ξεσπάσει ακόμα μία… μάχη ανάμεσα στους «αιώνιους» τις τελευταίες ημέρες.


«Διαμάντι» στον Πανιώνιο

Ένας από τους πλέον ελπιδοφόρους παίκτες στην ομάδα Κ20 των «ερυθρολεύκων», θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν με την φανέλα του Πανιωνίου. Μόνο τα τυπικά απομένουν άλλωστε για να κλείσει η συμφωνία των Νεοσμυρνιωτών με τον Δημήτρη Διαμαντάκο, ο οποίος σημειωτέον ήταν και από τους παίκτες που ξεχώρισαν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων με την Εθνική μας ομάδα, που έφτασε ως τον τελικό. Με Μιραλάς, Πάντελιτς, Ντιόγκο και Μήτρογλου εξάλλου, θα ήταν μάλλον αδύνατο να βρει θέση έστω και στην 18αδα του Ολυμπιακού.


Ποτουρίδης ο… 13ος!

Ένας Δήμος που (επίσημα) δεν συμπληρώνει ούτε 1000 κατοίκους, έχει εκπρόσωπο στην Σούπερ Λιγκ. Ευρύτερα βέβαια ο Πλατανιάς ανήκει στα Χανιά, που για πρώτη φορά στην ιστορία τους θα έχουν ομάδα στην μεγάλη κατηγορία. Ανάμεσα στην… καραβιά των παικτών που έφτασε στην Κρήτη, βρέθηκε και ο Γάννης Ποτουρίδης που αποκτήθηκε ως δανεικός από τους πρωταθλητές. Και για εκείνους που αρέσκονται στις σημειολογίες, ο αμυντικός του Ολυμπιακού είναι το 13ο μεταγραφικό απόκτημα των «νεοφώτιστων»…

Bέβαια το… story δεν τελειώνει εδώ, αφού και ο Κλοντ Ντιελνά, βρίσκεται με το… ένα πόδι στην Λειβαδειά, μιας και μετά τον «ναυάγιο» στην υπόθεση Σουμπίνιο, ο Γιάννης Κομπότης, έστρεψε την προσοχή του στον Γάλλο, πρώην αμυντικό της Ιστρ. Παράλληλα ένας ακόμα παίκτης που φαίνεται ότι δύσκολα θα μείνει στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ, είναι ο Τάσος Παπάζογλου. Για τον νεαρό αμυντικό που πέρυσι είχε ελάχιστη συμμετοχή (7 συμμετοχές), ενώ προηγουμένως ήταν δανεικός στον Πανσερραϊκό, ενδιαφέρον είχαν δείξει τόσο ο ΟΦΗ με τον ΠΑΣ Γιάννινα, όσο και πιο πρόσφατα η Ξάνθη.

Φυσικά αυτή η… κολόνια, κρατάει χρόνια και αν ρίξουμε μία πρόχειρη μάτια μόνο την τελευταία διετία, βλέπουμε ότι φέτος μάλλον υπήρξε εγκράτεια στο θέμα «δανεικοί». Συνοπτικά θυμίζουμε τα ονόματα των Επστάιν (Κέρκυρα), Σουμπίνιο (Λεβαδειακός-ΟΦΗ), Τάτος (Ατρόμητος), Μήτρογλου (Ατρόμητος), Νέμεθ (Ολυμπιακός Βόλου), Σοϊλέδης (ΟΦΗ-Λεβαδειακός), Νικλητσιώτης (ΟΦΗ), Κατσικογιάννης (ΟΦΗ), Μονιάκης (Κέρκυρα), Γκαλίτσιος (Πανιώνιος), Παπάζογλου. Φυσικά υπήρχαν και άλλοι που είτε δόθηκαν δανεικοί σε ομάδες χαμηλότερων κατηγοριών (Παπάζογλου, Σταμόγιαννος, Βαλεριάννος, Κρητικός), είτε σε ομάδες του εξωτερικού (Ντάρμπισαϊρ, Ντιόγκο, Λεονάρντο).

Από εκεί και πέρα στο ηθικό θέμα που τέθηκε προσφάτως σχετικά με την αξιοπιστία του πρωταθλήματος από τον δανεισμό παικτών μεταξύ ομάδων της Σούπερ Λιγκ, υπάρχει πάντα και ο αντίλογος. Εκτός από το ότι είναι μία πρακτική που ακολουθείται σε όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, που από μόνο του δεν σημαίνει κάτι, πολλοί νεαροί παίκτες παίρνουν ευκαιρίες και αγωνίζονται πολλές φορές και ως βασικοί, αντί να… ξεσκονίζουν τον πάγκο των Πειραιτών, και αρκετοί από αυτούς να «καίγονται», μεταξύ εξέδρας και ομάδας Κ20. Η Εθνική Νέων εξάλλου έδειξε πρόσφατα ότι τους έχει όλους ανάγκη και το ταλέντο τους θα ήταν μεγάλη αδικία για το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και τον εαυτό τους να μείνει στον… πάγκο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα