Με Μιραλάς, Μασάδο και στόπερ

Ηρακλής Αντύπας Ηρακλής Αντύπας
Με Μιραλάς, Μασάδο και στόπερ

bet365

Ήρθε και η πρώτη ήττα του Ολυμπιακού στα φιλικά παιχνίδια και μαζί σίγουρα δεν ήρθε και η… καταστροφή. Η εικόνα της ομάδας ωστόσο, δεν ήταν ενθαρρυντική.

Γιατί πολύ απλά, οι Πειραιώτες ενόχλησαν λίγες φορές την άμυνα των γηπεδούχων και είχαν περισσότερο παθητικό ρόλο στο ματς. Στο πρώτο ημίχρονο… μιάμιση φορά (η μισή με το μακρινό σουτ του Μήτρογλου στο 8’ και η… ολόκληρη με το σουτ του Μανιάτη, στην πρώτη αξιόλογη επίθεση των πρωταθλητών στο 34’), τους αισθάνθηκε η άμυνα των γηπεδούχων.

Στο διάστημα αυτό, οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να μην ήταν απειλητικοί, αλλά πρέπει να πούμε ότι αμυντικά δεν αντιμετώπισαν ουσιαστικά προβλήματα. Δύο φορές χρειάστηκε ο Κάρολ να επέμβει.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι πάτησαν γκάζι, πίεσαν και κατάφεραν να προηγηθούν στο 54’ με τον Ελίας. Ένα γκολ που αποδείχθηκε αρκετό για να πάρουν τη νίκη οι σαφώς πιο έτοιμοι (σε μια εβδομάδα αρχίζει το πρωτάθλημα Πορτογαλίας) παίκτες της Σπόρτινγκ.

Με την είσοδο των Μιραλάς και Φετφατζίδη, ο Ολυμπιακός βελτιώθηκε επιθετικά και δεν είναι τυχαίο ότι άγγιξε την ισοφάριση, δύο φορές με τον Βέλγο επιθετικό. Ένας παίκτης που αν μη τι άλλο κάνει την διαφορά κάτι άλλωστε, που έχουμε διαπιστώσει ουκ ολίγες φορές στα δύο προηγούμενα χρόνια.

Είναι δεδομένο, ότι ο Ολυμπιακός θα αλλάξει εικόνα – προς το καλύτερο φυσικά – όταν θα μπουν στην ομάδα, όλα τα γρανάζια. Και ο Μιραλάς και ο Μασάδο, αλλά και το στόπερ που θα αποκτηθεί.

Ο Βέλγος είναι το μεγάλο όπλο των Πειραιωτών, ενώ ο Πορτογάλος μέσος είναι παίκτης για μεγάλα πράγματα. Την άποψή μου για τον Μασάδο την είχα γράψει εδώ στο Gazzetta στις 26 Μαΐου και μπορεί να έχουν περάσει δυόμιση μήνες, αλλά φυσικά δεν έχει αλλάξει (Για όσους δεν… βαριούνται… http://www.gazzetta.gr/olympiakos/article/292597-triti-kai-farmakeri )

Από εκεί και πέρα, η απόκτηση ενός έμπειρου στόπερ κρίνεται αναγκαία. Και από αυτά που έχουμε δει μέχρι στιγμής από την ομάδα, αλλά και με την δεδομένη απουσία του τραυματία Αβραάμ. Και μπορεί οι Σιόβας, Παπάζογλου, Μανωλάς να δώσουν λύσεις, αλλά δε νομίζουμε ότι είναι έτοιμοι για να παίξουν Τσάμπιονς Λιγκ. Σκιλασί ή Κοντρέρας λέει το ρεπορτάζ και θα δούμε ποιος θα νικήσει…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Ηρακλής Αντύπας
Ηρακλής Αντύπας

Ο Ηρακλής Αντύπας γεννήθηκε στις 28 Ιανουαρίου του 1975. Από μικρός λάτρευε το ποδόσφαιρο και το φαγητό. Στα πόδια μια μπάλα και στα χέρια ένα σάντουιτς! Τα χρόνια πέρασαν. Η μπάλα από τα πόδια πέρασε στην εξέδρα. Δεν έκρυψε ποτέ ότι άνηκε στη μία και μοναδική γενιά, των «επιστημόνων» που είχε πει και ο Σαλιαρέλης. Αποφοίτησε από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ και ακολούθως (το 1993) ξεκίνησε την δημοσιογραφία στο ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ. Είχε την τιμή να μάθει τα μυστικά της πέννας από τον Θόδωρο Νικολαΐδη και τον Γιώργο Δασκαλόπουλο. Στην πορεία βρέθηκε για 1,5 χρόνο στο SPORTIME και ξεκίνησε ρεπορτάζ Ολυμπιακού, σε καθημερινή βάση, από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας της SPORTDAY. Το… μενού περιλάμβανε και ραδιόφωνο, στον NOVAΣΠΟΡ FM. Για δύο χρόνια κάθε Δευτέρα βράδυ συνομιλούσε με τους ακροατές, κυρίως τους φιλικά προσκείμενους στον Ολυμπιακό. Επίσης, έκανε και τις μεταδόσεις των ευρωπαϊκών αγώνων των «ερυθρόλευκων», στα εκτός έδρας ματς. Πάντα σε πρώτο πληθυντικό…

Τον Ιούνιο αποφάσισε να κάνει ένα… Kit Κat και να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο από μια άλλη οπτική γωνιά. Μέχρι πότε; Θα δείξει…