Επίθεση... με το πόδι στο γκάζι! (vids)

Επίθεση... με το πόδι στο γκάζι! (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Επίθεση... με το πόδι στο γκάζι! (vids)

bet365

Ο Ολυμπιακός έδειξε ότι έχει ακόμη δρόμο να βαδίσει (3-2 την Βίλεμ) ενόψει Τσάμπιονς Λιγκ, όμως η επιθετική γραμμή βγάζει... φλόγες και αποτελεί εγγύηση! Δύο γκολ ο Τζιμπούρ, το τρίτο ο Πάντελιτς με πέναλτι!

Έτσι ξεκίνησε

Ο Ζαρντίμ κατέβασε σχήμα 4-3-3 στο φιλικό του Ολυμπιακού με την Βίλεμ. Ο Κάρολ ήταν ο βασικός πορτιέρο. Δεξί μπακ τοποθετήθηκε ο Καραγκούνης, αριστερά πήγε ο Ποτουρίδης και τα δύο στόπερ ήταν οι Ντιελνά και Μανωλάς.

Στον άξονα έπαιζαν οι Φέισα (αμυντικό χαφ), Λυκογιάννης με τον Ιμπαγάσα πιο μπροστά τους. Στην επίθεση δεξιά ήταν ο Βλαχοδήμος, αριστερά ο Φετφατζίδης και στην κορυφή ο Τζιμπούρ.

Φουριόζος ο Ολυμπιακός, γκολ ο Τζιμπούρ

Οι Πειραιώτες μπήκαν δυνατά στον αγώνα, θέλοντας να βάλουν ένα γκολ από νωρίς. Πρέσαραν πολύ την Βίλεμ και έτσι βρήκαν τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Ο Ποτουρίδης έδωσε την μπάλα στον Λυκογιάννη, εκείνος έβγαλε ωραία σέντρα προς τον Τζιμπούρ που με ωραίο πέταγμα μπήκε... σφήνα σε δύο αμυντικούς και ανάλογη εκτέλεση έκανε το 1-0.

Οι παίκτες του Ζαρντίμ έδειχναν στα πρώτα 15 λεπτά εμφανή ανωτερότητα στο ματς με την Βίλεμ. Συνολικά ήταν καλύτεροι και δημιουργικά και επιθετικά από την αντίπαλό τους.

Αμυντικά λάθη και 2-1

Στην συνέχεια της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός έβγαλε και λάθη και προβλήματα στην άμυνα, κάνοντας εμφανές ότι έχει ακόμα δρόμο να διανύσει για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο. Στο μεταξύ η Βίλεμ ανέβασε στροφές και ισοφάρισε σε 1-1 στο 23'.

Ύστερα από κακή εφαρμογή του τεχνητού οφσάιντ και αμυντική αδράνεια, η σέντρα του Φαν Ντερ Ράιτ από δεξιά βρήκε τον Βόσεμπελτ μόνο του την μπάλα και με σουτ νίκησε τον Κάρολ για το 1-1. Ακολούθως οι γηπεδούχοι πάτησαν λίγο... γκάζι και βελτίωσαν εμφανώς το αγωνιστικό τους πρόσωπο.

Το 2-1 για την Βίλεμ ήταν στο 37' με κεφαλιά του Χάεμχουτς μετά από σέντρα που έγινε. Η σέντρα στο γκολ έγινε από τα δεξιά από τον Χέσερ με αποδέκτη τον σκόρερ του τέρματος. Ήταν συνολικά μία κακή αντίδραση της άμυνας του Ολυμπιακού. Ο Ποτουρίδης δεν έπεσε πάνω στον Χέσερ ενώ η κεφαλιά έγινε ανάμεσα σε Καραγκούνη και Μανωλά που δεν αντέδρασαν σχεδόν καθόλου. Δύο τα λάθη και δύο τα γκολ από την Βίλεμ...

Αλλαγές σε πρόσωπα και σχήμα

Οι παρατηρήσεις και οι οδηγίες του Ζαρντίμ προς τους παίκτες του Ολυμπιακού έπιασαν... τόπο στην επανάληψη. Ο Πορτογάλος έκανε αλλαγές, διαφοροποίησε το σύστημα σε 4-4-2 με τους Τζιμπούρ και Πάντελιτς στην επίθεση και ο Ολυμπιακός άρχισε να πρεσάρει ξανά για την ισοφάριση.

Τα δύο δοκάρια και το 2-2 του Τζιμπούρ

Στο 59' πάντως ο Ποτουρίδης έβγαλε σωτήρια την μπάλα προτού περάσει την γραμμή μετά από κεφαλιά του Φαν Ντερ Ράιτ.Έτσι δεν επέτρεψε στην Βίλεμ να παραβιάσει ξανά την εστία του Ολυμπιακού ενώ στο 61' οι Ολλανδοί είχαν δοκάρι σε προσπάθεια του Σνάιντερς.

Στο 62' ο Φετφατζίδης -που ήταν εκ των διακριθέντων του αγώνα- απάντησε στα... δοκάρια. Αρχικά έκανε ένα σουτ που αποκρούστηκε και στην συνέχεια αν και ήταν πεσμένος στο έδαφος μπόρεσε να βγάλει μία προβολή που πήγε στο δοκάρι.

Στο 64' όμως έμελλε να γίνει το 2-2. Ύστερα από σέντρα του Παπάζογλου ο Πάντελιτς πήρε την κεφαλιά, που απέκρουσε ο Μέουλ και στην επαναφορά της μπάλας ο Τζιμπούρ από κοντά έγραψε το 2-2.

Στο 67' υπήρξε μία καλή ενέργεια από τον Τζιμπούρ με την μπάλα να φάνηκε να πήγε πάνω στο δοκάρι και μετά να έφυγε λίγο άουτ. Φάσεις για γκολ είχε και η Βίλεμ, όπως εκείνη του Χέσερ στο 76' με τον Κάρολ να βγάζει εκπληκτικά την μπάλα έξω.

Πάντελιτς από την άσπρη βούλα για το 3-2

Στο 82' ο Μήτρογλου δέχθηκε πάσα από τον Ντιόγο, παίρνοντας στην συνέχεια πέναλτι από ανατροπή του αντίπαλου γκολκίπερ. Την εκτέλεση ανέλαβε με επιτυχία ο Πάντελιτς αντί του Αμπντούν για να διαμορφώσει το τελικό 3-2. Στο 86' ο Ντε Γκροτς προσπάθησε να... κρεμάσει τον Κάρολ με την μπάλα όμως να πηγαίνει άουτ.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Είναι φανερό ότι δεν μπορούν ν' εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα, όταν έχεις τόσες πολλές αλλαγές σε πρόσωπα, θέσεις και σχήματα και όταν δοκιμάζεις διάφορα πράγματα, όπως για παράδειγμα τον Σιόβα σε ρόλο αμυντικού χαφ ή τον Βλαχοδήμο ως δεξί μπακ. Ο Ζαρντίμ έδειξε και πάλι πως ψάχνεται πολύ για να βρει ποιός παίκτης μπορεί να του προσφέρει και που.

Ποιοί όμως πήραν για τα καλά πόντους από το ματς αυτό; Αναμφίβολα οι Τζιμπούρ και Φετφατζίδης. Ο πρώτος έβαλε δύο γκολ ενώ συνέβαλλε γενικά σημαντικά στο επιθετικό κομμάτι ενώ ο δεύτερος δέσποσε για τα καλά με την τεχνική του, τα πατήματά του στο γήπεδο και τις τελικές του προσπάθειες. Ο Φετφατζίδης πάντως όταν μπήκε σε έναν πιο ελεύθερο ρόλο πίσω από τους επιθετικούς, αφήνοντας τα άκρα της επίθεσης απέδωσε σαφώς καλύτερα.

Γενικότερα οι δύο αυτοί παίκτες ξεχώρισαν από τον Ολυμπιακό δημιουργικά και επιθετικά. Η άμυνα είχε αρκετά σημαντικά προβλήματα και αυτό φάνηκε, όπως και το κέντρο κατά διαστήματα ανέδειξε κενά και ελλείψεις.

Από το πρώτο μέρος κρατάμε κάποιες μεμονωμένες ενέργειες του Ιμπαγάσα, που ως πρώτο του παιχνίδι, φανέρωσε πτυχές των μεγάλων του δυνατοτήτων. Ο Κάρολ έκανε καλό ματς έχοντας στο ενεργητικό του ορισμένες εκπληκτικές επεμβάσεις, ο Λυκογιάννης είχε καλό πρόσωπο κυρίως στο πρώτο μέρος ενώ ο Μανιάτης όταν μπήκε... ανάσανε ο χώρος της μεσαίας γραμμής και έδωσε φρεσκάδα, τρεξίματα και πίεση.

Οι Μήτρογλου και Πάντελιτς συνετέλεσαν στο να γίνει το τελικό 3-2 με τον πρώτο να παίρνει το πέναλτι και τον δεύτερο να το εκτελεί εύστοχα αλλά πέραν τούτου ουδέν. Αρνητικό πρόσημο έβγαλαν κυρίως οι Ντιόγο, Ντιελνά και Ποτουρίδης. Ο Βραζιλιάνος και ο Γάλλος δεν έπεισαν για ακόμα ένα παιχνίδι και πλησιάζουν ολοένα και πιο κοντά στην έξοδο ενώ και ο Έλληνας παίκτης δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Επίσης ο Καραγκούνης είχε συμβολή και συμμετοχή στα δύο γκολ της Βίλεμ καθώς δεν βρέθηκε σε τόσο καλή μέρα.

Συνολικά οι Πειραιώτες πήγαν καλύτερα επιθετικά απ' ότι αμυντικά, κάνοντας όμως ουκ ολίγα λάθη. Το δεδομένο είναι ότι φτάνουμε όλο και πιο κοντά στα τελικά... κοψίματα. Επίσης βέβαιο είναι ότι σε επίσημους αγώνες ο Ολυμπιακός δεν θα κατεβάζει τέτοιες ενδεκάδες.

Βίλεμ (Ματάις Μπράντερχορστ): Μέουλ, Μπούουρεν, Φαν Ντερ Ράιτ, Πικέ, Μόουλντερ, Σνάιντερς, Χάεμχουτς, Χέσερ, Μισιτζάν, Χάαστρουπ, Φόσεμπελτ.

Oλυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Ποτουρίδης (59' Μανιάτης), Ντιελνά (59' Χολέμπας), Μανωλάς, Καραγκούνης (42' Πάντελιτς - 89' Σουμπίνιο), Φέισα (46' Σιόβας), Ιμπαγάσα (46' Παπάζογλου), Λυκογιάννης, Τζιμπούρ (76΄Μήτρογλου), Βλαχοδήμος (59΄Ντιόγο), Φετφατζίδης (76΄Αμπντούν).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα