Η καλύτερη 11άδα...

Η καλύτερη 11άδα...

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος δίνει μέσω του blog του στο gazzetta.gr την καλύτερη ενδεκάδα που ξεχώρισε από τα μέχρι στιγμής φιλικά του Ολυμπιακού σε Πορτογαλία και Αυστρία.

Έχω παρακολουθήσει, τηλεοπτικώς, και τα τέσσερα φιλικά του Ολυμπιακού, τα δύο στην Αυστρία και τα δύο στην Πορτογαλία-δεν λογαριάζω το πρώτο φιλικό στην Πορτογαλία με ομάδα που ανέβηκε από την Δ΄ κατηγορία.

Και μου ήρθε η ιδέα να παρουσιάσω σήμερα την καλύτερη ενδεκάδα που τουλάχιστον εγώ διέκρινα από αυτά τα τέσσερα πρώτα φιλικά της ομάδας. Ενδεκάδα, δηλαδή, στην οποία δεν μπορεί να έχουν θέση ούτε οι Μιραλάς, Φουστέρ, ούτε οι Ιμπαγάσα, Γκρέκο, Ζαραδούκας, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχουν παίξει ούτε λεπτό μέχρι στιγμής.

Γκολκίπερ λοιπόν 51% Κάρολ και 49% Μέγερι. Μία διαφορά 2% γιατί σα να μου εμπνέει μεγαλύτερη σιγουριά ο πιο έμπειρος.

Δεξί μπακ ο Τοροσίδης, με βραχεία κεφαλή όμως από Παπάζογλου και Μοντέστο, αφού δεν έχει ανεβάσει στροφές, όμως κι έτσι μου φάνηκε καλύτερος από τους άλλους δύο-όχι όμως ότι αυτοί δεν ήταν αρκετά καλοί.

Αριστερό μπακ ο Χολέμπας, που δεν έχει ‘τραβήξει’ ακόμη, αλλά μοιάζει λίγο πιο πειστικός από Ντιελνά και Ποτουρίδη, οι οποίοι δεν ήταν κακοί.

Σέντερ μπακ οι Μανωλάς και Σιόβας, με τον Παπάζογλου να διεκδικεί σχεδόν στα ίσα τη θέση του Μανωλά.

Κεντρικά χαφ οι Φέϊσα, Μανιάτης, με τον Μοντέστο να δείχνει πάντα αξιόπιστη λύση και για τη θέση του αμυντικού χαφ κι όχι μόνο του δεξιού μπακ. Ο τρίτος χαφ πραγματικά ερωτηματικό. Τάτος και Σουμπίνιο στο 4-3-3 με ένα κόφτη και δύο εσωτερικά χαφ, έδειξαν καλές-αλλά όχι οι καλύτερες...-λύσεις. Ο Ντιόγο ως μεσοεπιθετικός μοιάζει καλή λύση περισσότερο ως αλλαγή, αν σου στραβώνει ένα ματς. Πειραματικά ο Ζαρντίμ έβαλε και Αμπντούν και Λυκογιάννη σε αυτή τη θέση!

Στην επίθεση ο Αμπντούν, ο Μήτρογλου και ένας ακόμη! Έλα ντε, ποιος; Βλαχοδήμος και Φετφατζίδης είχαν εξάρσεις κι όχι διάρκεια, ο Λυκογιάννης το ίδιο, ενώ ο Ντιόγο έπαιξε πειραματικά και δεξί εξτρέμ (!), όπως κάποιο διάστημα κι ο Τζιμπούρ, τον οποία παρεμπιπτόντως είδα κατώτερο από το Μήτρογλου σε αυτή τη φάση.

Που καταλήγουμε;Ότι κατ΄ αρχήν λείπει ένας κυνηγός (ο…Μιραλάς) κι ένας χαφ (ο Γκρέκο η, ο Φουστέρ η, ο Ιμπαγάσα) και ότι κατά δεύτερον αμυντικά χρειάζεται πολύ μεγαλύτερο φορμάρισμα από τους διεθνείς (Τόρο+Χολέμπας) και καλύτερο δέσιμο μεταξύ Μανωλά-Παπάζογλου-Σιόβα η, μία μεταγραφή κάποιου πολύ καλού στόπερ για να 'κουμπώσει' αυτός με ένα από τα συγκεκριμένα παιδιά. Από εκεί και πέρα φυσικά όποιες προσθήκες καλών παικτών υπάρξουν, όπως λ.χ. στα χαφ που ακούγεται πως θα υπάρξουν, εννοείται πως είναι ευπρόσδεκτες, όπως συμβαίνει σε κάθε ομάδα.

Να επαναλάβω ότι οι κρίσεις μου είναι σύμφωνα με όσα είδα στα τέσσερα ματς κι όχι όσα γενικά ξέρουμε για τον κάθε παίκτη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.