Εμφάνιση για... «Χ»αμόγελα!

Εμφάνιση για... «Χ»αμόγελα!

Gazzetta team
Εμφάνιση για... «Χ»αμόγελα!

bet365

Ο Ολυμπιακός δεν έχασε ούτε στα... πέναλτι (4-4 κ.α. 1-1) και η απόδοσή του με την Μπράγκα άφησε υποσχέσεις. Κέρδη για τον Ζαρντίμ οι Σιόβας, Λυκογιάννης και ο σκόρερ Τάτος.

Πως ξεκίνησε

Ο Ζαρντίμ ξεκίνησε τον φιλικό αγώνα με την Μπράγκα με τους: Μέγιερι, Μοντέστο, Μανωλά, Σιόβα, Χολέμπας, Φέισα, Μανιάτη, Τάτο, Αμπντούν, Μήτρογλου και Λυκογιάννη.

Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Μέγιερι. Δεξί μπακ ήταν ο Μοντέστο, κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Μανωλάς και Σιόβας και αριστερό μπακ ο Χολέμπας. Στο κέντρο τοποθετήθηκαν οι Φέισα, Μανιάτης και πιο μπροστά τους ο Τάτος.

Στις δύο πτέρυγες αγωνίστηκαν οι Αμπντούν και Λυκογιάννης και στην κορυφή ο Μήτρογλου. Δηλαδή σχήμα 4-3-3 που στην επανάληψη όμως έγινε 4-2-3-1 με τις αλλαγές στις οποίες προέβη ο Ζαρντίμ.

Ανεβασμένος έως το 25' και ωραίο γκολ Τάτου

Οι παίκτες του Ζαρντίμ έδειξαν από νωρίς διαθέσεις για ν' αποδώσουν καλό ποδόσφαιρο, να τρέξουν, να πρεσάρουν και να κάνουν ωραίους συνδυασμούς. Μόλις στο 7ο λεπτό έγινε το 1-0 για τον Ολυμπιακό.

Μετά από εξαιρετική προσπάθεια των Πειραιωτών και ωραία μπαλιά από τον άξονα του Μανιάτη για τον Μοντέστο, ο Κορσικανός έκανε τη σέντρα, ο Τάτος τσίμπησε την μπάλα και με ιδανικό πλασέ άνοιξε το σκορ.

Μέχρι το 25ο λεπτό οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν καλή εικόνα και θετικές ενέργειες που προήλθαν από συνδυασμούς και καλή τακτική. Το θετικό για τον Ολυμπιακό ήταν πως τα δύο μπακ του γίνονταν εξτρέμ δίνοντας μεγάλες βοήθειες στο δημιουργικό και το επιθετικό κομμάτι.

Καλό πρόσωπο οι Λυκογιάννης, Τάτος και Σιόβας

Οι Λυκογιάννης και Τάτος έβγαλαν άκρως θετικό πρόσημο. Ειδικά ο πιτσιρικάς έδειξε πως και ικανότητες διαθέτει αλλά και το μέλλον όλο μπροστά του. Και ο Τάτος όμως εκτός από το τέρμα του συνέβαλλε σημαντικά δημιουργικά και επιθετικά.

Από κοντά τους και ο Σιόβας με ένα μεστό και ουσιαστικό παιχνίδι κυρίως αμυντικά. Εκτός των άλλων πάντως στο πρώτο μέρος τα δύο στόπερ, δηλαδή οι Μανωλάς και Σιόβας, είχαν καλές τοποθετήσεις στα μετόπισθεν.

Από το 33' και μετά ο ρυθμός έπεσε για τον Ολυμπιακό με την Μπράγκα να το αξιοποιεί αυτό για να κάνει το 1-1. Πιο συγκεκριμένα στο 35' μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λίμα οι Πορτογάλοι ισοφάρισαν με τον Μέγιερι να έχει μεγάλη ευθύνη για το γκολ. Συνολικά βέβαια πρέπει να σημειωθεί ότι το πρώτο ημίχρονο για τους παίκτες του Ζαρντίμ ήταν καλό.

Αλλαγές στην επανάληψη

Ο Ζαρντίμ επέλεξε ν' αλλάξει πρόσωπα και σχήμα στο Β' μέρος του αγώνα με την Μπράγκα. Στο ματς μπήκαν οι Φετφατζίδης, Ποτουρίδης, Παπάζογλου και Τζιμπούρ.

Στον πάγκο βρέθηκαν οι Μήτρογλου, Τάτος, Χολέμπας και Μανιάτης. Παράλληλα το σύστημα από 4-3-3 άλλαξε κατά την προσφιλή τακτική του Πορτογάλου σε 4-2-3-1.

Δεν... τράβηξε τόσο

Αντίθετα με το πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός δεν είχε ανάλογα καλή εικόνα στην επανάληψη. Ορισμένοι παίκτες μάλιστα παρουσίασαν σημάδια κόπωσης, κάτι λογικό ενώ ας μην ξεχνάμε πως οι Πειραιώτες είναι ακόμα σε περίοδο προετοιμασίας ενώ επηρεάστηκαν και από τις πολλές αλλαγές του Ζαρντίμ.

Εκτός των άλλων δύσκολα θα δούμε τέτοια ενδεκάδα σε επίσημους αγώνες. Η Μπράγκα που παρουσιάστηκε πιο έτοιμη από αγωνιστικής πλευράς (σ.σ. και ενώ κατέβασε την βασική της ενδεκάδα), έχοντας παίκτες με τεχνική και ταχύτητα έβγαλε ορισμένες καλές φάσεις για γκολ.

Ακόμα και έτσι πάντως οι νταμπλούχοι είχαν μία καλή στιγμή με σουτ του Αμπντούν στο 63' και ακόμα μία στο 69' με κεφαλιά του Τζιμπούρ. Στο 86ο λεπτό ο Μέγιερι έδειξε την κλάση του με μία εκπληκτική απόκρουση σε κεφαλιά του Κουστόδιο.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα πάντως οι Πορτογάλοι φώναξαν για πέναλτι του Σιόβα στον Έντερ. Επίσης διαμαρτυρήθηκαν στο 91' για το γκολ του Ντουγκλάο που κακώς δεν μέτρησε μετά από υπόδειξη οφσάιντ.

Εν τέλει το ματς έληξε 1-1 με τα δύο τέρματα της αναμέτρησης να μπαίνουν στο πρώτο μέρος. Μετά από αυτό κρίθηκε απαραίτητο οι δύο αντίπαλοι να λύσουν τις διαφορές τους στην διαδικασία των πέναλτι.

4-4 στα πέναλτι

Στην διαδικασία των πέναλτι που ελήφθη μετά από απόφαση του διαιτητή καθώς πρόκειται για τουρνουά και πρέπει να βγει νικητής έγινε κάτι παράξενο. Δεν κέρδισε κανείς με τις δύο ομάδες να ολοκληρώνουν τα πέναλτι με 4-4.

Τα πέναλτι:

1-0 ο Λίμα

Δοκάρι ο Σιόβας

2-0 ο Έντερ

2-1 ο Φέισα

3-1 ο Κουστόδιο

3-2 ο Σουμπίνιο

4-2 ο Σέζαρ

4-3 ο Φετφατζίδης

Ο Μέγιερι αποκρούει το πέναλτι του Βιάνα

4-4 ο Τζιμπούρ

Μπράγκα: Κιμ, Ντουγκλάο, Βινίσιους, Κουστόδιο, Βιάνα, Σαλίνο, Μοσορό, Άλαν, Μπαρμπόσα, Λίμα, Έλντερσον.

Ολυμπιακός: Μέγιερι, Μοντέστο (75' Σουμπίνιο), Μανωλάς, Σιόβας, Χολέμπας (46' Ποτουρίδης), Φέισα, Μανιάτης (46' Παπάζογλου), Τάτος (46' Φετφατζίδης), Αμπντούν (75' Βλαχοδήμος), Λυκογιάννης, Μήτρογλου (46' Τζιμπούρ).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα