Οι 3 ενδεκάδες του Θρύλου!

Οι 3 ενδεκάδες του Θρύλου!

Οι 3 ενδεκάδες του Θρύλου!

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει στο blog του μία προσέγγιση του ρόστερ του Ολυμπιακού αυτή την στιγμή, με τις…τρεις ενδεκάδες του!

Η ομάδα του Ολυμπιακού βρίσκεται ήδη στην Πορτογαλία για τα τρία επόμενα φιλικά παιχνίδια της και νομίζω πως αν μη τι άλλο όλα αυτά τα παιδιά που φέρεται να βρίσκονται υπό κρίση μέσα από αυτά τα ματς δικαιούνται μία ακόμη ευκαιρία και σωστά τους δίνεται.

Υποτίθεται πως πολλοί παίκτες, άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο, είναι σε μία διαδικασία κρίσης από τον καινούργιο προπονητή. Από τον Παπάζογλου και τον Καραγκούνη έως τους Τάτο και Σουμπίνο. Κι από τον Ντιελνά και τον Βλαχοδήμο και τον Ποτουρίδη έως τον Μήτρογλου και το Ζαραδούκα και τον Λυκογιάννη.

Δεν μπορώ να ξέρω πότε ακριβώς θα πάρει τις αποφάσεις του ο Ζαρντίμ, αλλά η λογική λέει πως θα δυσκολευθεί πολύ. Και ίσως τις πάρει μέσα η, τέλη Αυγούστου. Απλούστατα γιατί όλοι είναι πολύ καλοί παίκτες. Η, τουλάχιστον έτσι πιστεύω εγώ. Κρατάω πισινή για τον Ντιελνά, επειδή το παιδί δεν το ξέραμε καθόλου και ενάμιση φιλικό που είδαμε στην Αυστρία να παίζει, δεν αρκεί για μία σοβαρή κρίση-όπως και για τους πιο νεαρούς παίκτες, που δεν τους έχουμε δει παρά ελάχιστα.

Ορθά ο Ζαρντίμ κάνει πολλές δοκιμές και σε πρόσωπα και σε θέσεις, γιατί όσο περισσότερες παραστάσεις έχει από τον κάθε παίκτη, τόσο πιο σωστή απόφαση θα πάρει. Δεν είναι τυχαίο ότι ο μόνος που έπαιξε και στα δύο 90λεπτα των πρώτων φιλικών ήταν ο Σιόβας.

Και να έχουμε υπόψιν μας ότι αυτή την στιγμή, με την προσθήκη του Ιταλού Γκρέκο, ο Ολυμπιακός έχει τρεις ενδεκάδες!

Θεωρητικά, βέβαια, κάποια σχήματα σε 4-3-3…

Μία ενδεκάδα με Μέγερι, Τοροσίδη, Μανωλά, Σιόβα, Χολέμπας-Μανιάτη, Γκρέκο, Φουστέρ-Αμπντούν, Τζιμπούρ, Μιραλάς.

Μία δεύτερη ενδεκάδα με Κάρολ, Μοντέστο, Παπάζογλου, Ντιελνά, Ζαραδούκα-Φέϊσα, Τάτο, Σουμπίνιο-Βλαχοδήμο, Πάντελιτς, Φετφατζίδη.

Και μία τρίτη ενδεκάδα με Δασκαλάκη (Γιαννιώτη), Καραγκούνη, Αβραάμ, Ποτουρίδη, Λυκογιάννη-Λεάντρο, Ιμπαγάσα, Ντιόγο-Χαβίτο, Μήτρογλου, Διαμαντάκο.

Βάζω και τον Βραζιλιάνο Λεάντρο, τον αμυντικό μέσο ο οποίος ήταν πέρσι δανεικός στη Δόξα και τώρα είναι με την ομάδα Νέων, που θα πάρει μέρος στο «μικρό» Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ έχω τόσο τον Αβραάμ στην 3η ενδεκάδα, καθότι προέρχεται από σοβαρό τραυματισμό, όσο και τον Ιμπαγάσα, γιατί έχει χάσει όλη την προετοιμασία λόγω σοβαρής θλάσης.

Παρεμπιπτόντως, η εξέταση του Αβραάμ στη Γερμανία, όπου τον είδε ο γιατρός που του έκανε την επέμβαση, ήταν πολύ καλή. Πλέον έχει αρχίσει να τεντώνει το χειρουργημένο πόδι όπως το άλλο και ο Έλληνας διεθνής είναι απολύτως αισιόδοξος ότι θα επιστρέψει και θα παίξει κανονικά μπάλα στον Ολυμπιακό μέσα στο Νοέμβριο, ίσως κι από τις αρχές του!

Ο δε Χαβίτο για εμένα παίζει αυτή την στιγμή με κλειστά μάτια σε οποιαδήποτε ελληνική ομάδα, όπως τον έχουμε δει με τον Άρη τόσα χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και στο Γιουρόπα Λιγκ. Δεν ξέρω για τον Ολυμπιακό, επειδή το παιδί φαίνεται να έχει χάσει την ψυχολογία του με την βαριά ερυθρόλευκη φανέλα έχοντας απορριφθεί από τον Βαλβέρδε-και πλέον κι από τον Ζαρντίμ. Να θυμίσω ότι στο β΄μισό τη ςπερασμένης σεζόν, στην Τουρκία, είχε 20 συμμετοχές και 3 γκολ, με την Ορντούσπορ του Κούπερ.

Κι ο Ολυμπιακός μην ξεχνάμε πως έχει κι άλλους δικούς του παίκτες, όπως τους Κάταϊ (αν πάει σε κάποια ελληνική ομάδα και τον προσέξει, όπως έγινε πέρσι με τον Σουμπίνιο στο Λεβαδειακό, εγώ πιστεύω ότι θα εξελιχθεί σε πολύτιμη μονάδα), Γκρίμπιτς, Βαλεριάνο κι άλλους ταλαντούχους νεαρούς.

Όλα αυτά εν αναμονή και των άλλων μεταγραφών που λέγεται πως θα γίνουν και πως θα είναι "δυνατές".

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.