Τι έγινε με Πατίτο!

Τι έγινε με Πατίτο!

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του πως κύλησε το θέμα του Πάτρικ Ροντρίγκεζ στον Ολυμπιακό και πως κατέληξε στη Σάντος.

Πριν τρεις ημέρες, όταν τα πρωτοσέλιδα έδιναν κι έπαιρναν για τον Πατίτο Ροντρίγκεζ και τον Ολυμπιακό, είχα γράψει στην εφημερίδα ένα μικρό κομμάτι για το θέμα. Και σημείωνα πως το παιδί οδεύει ολοταχώς προς Βραζιλία. Η πληροφορία που είχα από την Αργεντινή, αποδείχθηκε θετική, καθώς χθες η Σάντος ανακοίνωσε κι επίσημα την απόκτησή του.

Θα προσπαθήσωτώρα να φτιάξω ένα παζλ για το θέμα του νεαρού Αργεντίνου και τον Ολυμπιακό:

Όλα ξεκίνησαν από μία ιδέα που έβαλαν πριν αρκετό καιρό στον Ολυμπιακό, να καλυφθεί το χρέος (1,8 εκ. δολάρια) που του όφειλε η Ιντεπεντιέντε για την αγορά προ ετών (!) του Νούνιες, παίρνοντας τον Πατίτο. Η σύσταση ήταν ότι πρόκειται για δεκάρι και το μεγαλύτερο ταλέντο της ομάδας. Όταν λοιπόν έστειλε τον κατάσκοπό του ο Ολυμπιακός στην Αργεντινή προ διμήνου η, τριμήνου, αν θυμάμαι καλά, είδε φυσικά και τον Πατίτο, όπως και πολλούς άλλους παίκτες-στόχους και μη.

Έτσι, οι ερυθρόλευκοι είχαν πια γνώση του παίκτη από πρώτο χέρι. Ξέροντας ότι δεν είναι κλασικό δεκάρι, δηλαδή ο οργανωτής που έρχεται από πίσω, αλλά ένας πολύ γρήγορος και ντριμπλέρ επιθετικογενής παίκτης, που παίζει σε όλες τις θέσεις πίσω από το σέντερ φορ.

Στον Ολυμπιακό αρχικά δεν προχώρησαν για τον Πατίτο, καθώς δεν ήταν προτεραιότητά τους η μεταγραφή ενός τέτοιου στιλ παίκτη. Ώσπου τις προάλλες, στις αρχές αυτής της εβδομάδας, ο μάνατζερ που χειριζόταν την υπόθεση μεταγραφής στον Ολυμπιακό ενός άλλου Αργεντίνου, του Άλαν Ρουίς, ο Κοσεντίνο (αυτός που έχει και το Λέτο), εμφανίστηκε στην Ιντεπεντιέντε και μίλησε για λογαριασμό του Ολυμπιακού, ρωτώντας να μάθει τα οικονομικά δεδομένα της μεταγραφής του Πατίτο. Παράλληλα, όμως, υπήρξε ήδη ενδιαφέρον για τον Αργεντίνο και από άλλους συλλόγους.

Ένα ερώτημα είναι πως αποφάσισαν οι ερυθρόλευκοι τελικά να ψαχτούν για τον Πατίτο. Λογικά η απάντηση είναι πως είτε θέλησαν να τελειώσουν ένα θέμα ετών, με το χρέος των Αργεντινών παίρνοντας παράλληλα ένα ταλαντούχο παίκτη, είτε ήθελαν να είναι έτοιμοι για το ενδεχόμενο να έρθει αύριο μεθαύριο ο μάνατζερ του Μιραλάς και να φέρει πρόταση που θα καλύπτει τη ρήτρα των 8 εκ. Ευρώ-και να είχαν, δηλαδή, μία έτοιμη, θεωρητικά τουλάχιστον, λύση.

Τέλος πάντων, ο Ολυμπιακός μέσω Κοσεντίνο έμαθε τα οικονομικά δεδομένα της μεταγραφής (η, και δανεισμού η, και συνιδιοκτησίας) του Πατίτο, όμως συνάμα η Ιντεπεντιέντε διαπραγματεύονταν με τη Σάντος, ώστε να έχει κι άλλη επιλογή, αφού ήταν αποφασισμένη να δώσει τον παίκτη της, λόγω οικονομικών προβληματών. Ο Ολυμπιακός, όπως ξέρουμε πια όλοι, δε θέλησε να ικανοποιήσει οικονομικά τους Αργεντίνους και οι Βραζιλιάνοι που είχαν μπει πιο «επίσημα» και δυναμικά στην υπόθεση τσίμπησαν τον παίκτη. Γιατί δεν το προχώρησε ο Ολυμπιακός; Προφανώς και κύρια γιατί δεν τα βρήκε στο οικονομικό, αλλά και γιατί ο παίκτης έπιανε θέση ξένου και γιατί βάσει σχεδιασμού δεν είναι «πρώτη ανάγκη» η απόκτηση κυνηγού.

Με ποια οικονομικά στοιχεία έγινε η συμφωνία Ιντεπεντιέντε-Σάντος; Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του βραζιλιάνικου συλλόγου, η Σάντος υπέγραψε με τον παίκτη για 4 χρόνια, παίρνοντας όμως το 50% των δικαιωμάτων του και έχοντας οψιόν να πάρει το άλλο 50% τον Αύγουστο του 2013.

Κατά μία άλλη πληροφορία, από την πηγή στην Αργεντινή που μου είχε πει ότι ο παίκτης οδεύει προς Βραζιλία ενώ τόσο στο Μπουένος Άϊρες, όσο κι εδώ γίνονταν τεράστιος θόρυβος για ερχομό του Πατίτο στην Ελλάδα, η Σάντος έδωσε τώρα 300 χιλ. δολάρια παίρνοντας δανεικό για ένα χρόνο τον 22χρονο κυνηγό, με οψιόν αγοράς του 2,2 (η, 2,5) εκ. δολάρια. Όμως, αυτή είναι απλά πληροφορία. Όπως πληροφορία είναι και αυτό που έγραψε η «Όλε» της Αργεντινής, ότι η μεταγραφη έγινε με 4 εκ. δολάρια. Οπότε θα πρέπει να σταθούμε κύρια στην επίσημη ανακοίνωση της Σάντος, που πάντως δεν έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία επί του οικονομικού.

Τώρα, να πω την αλήθεια, εγώ τον είχα δει τον παίκτη μία φορά. Όχι σε χάϊλαϊτς στο youtube-δεν τα εμπιστεύομαι αυτά και προτιμώ ολόκληρα παιχνίδια για να βγάλω συμπεράσματα. Εϊχα δει λοιπόν την Ιντεπεντιέντε μία φορά κι ο Πατίτο δεν μου άρεσε καθόλου. Ένα αδύναμο παιδάκι, που φαινόταν ότι ήξερε μπαλίτσα, αλλά ήταν χαμένο μέσα στο γήπεδο, σε θέση κάτι σαν έξω αριστερά, που συνέκλινε προς τον άξονα, πίσω από τον φορ.

Ωστόσο, από ένα παιχνίδι, θα ήταν λάθος να εκφράσω σοβαρή άποψη. Ειδικά για ένα παιδί 22 ετών. Μπορεί να μη βρέθηκε σε καλή ημέρα, μπορεί να μην του βγήκε το παιχνίδι, μπορεί…χίλια δύο μπορεί.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.