Ο El Greco της Ρώμης (vids)

Ο El Greco της Ρώμης (vids)

Θάνος Σαρρής
Ο El Greco της Ρώμης (vids)

bet365

Ο Λεάντρο Γκρέκο είναι έτοιμος να βρει διέξοδο για την καριέρα του στον Ολυμπιακό. Ετοιμάζεται να γίνει... Έλληνας και να αποδείξει ότι... άξιζε να είναι Ρωμαίος! Το gazzetta.gr παρουσιάζει τον δημιουργικό μέσο.

Γέννημα-θρέμμα Ρωμαίος, ο μικρός Λεάντρο έκανε σε ηλικία 10 ετών το όνειρο όλων των συνομηλίκων του πραγματικότητα. Έγινε παίκτης της Ρόμα, της ομάδας της πόλης του! Ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στις μικρές ομάδες του συλλόγου και από νωρίς έδειξε πράγματα. Οι προσδοκίες ήταν ψηλές και σε εφηβική ηλικία, αρκετοί έβλεπαν στο πρόσωπό του ακόμα έναν παίκτη από τα σπλάχνα της ομάδας που μπορούσε να καθιερωθεί και να συνδεθεί μαζί της. Όπως δηλαδή ο Φραντσέσκο Τότι και ο Ντανιέλ Ντε Ρόσι. Με τον πρώτο μάλιστα διατηρεί πολύ καλές σχέσεις, ενώ αποτελούσε και τον... εκλεκτό του στα αποδυτήρια! Aφού υπέγραψε συμβόλαιο, έφυγε για ένα χρόνο δανεικός στην Άστρεα την περίοδο 2003-04, έχοντας 18 εμφανίσεις και επέστρεψε, αφού είχε πάρει παιχνίδια στα πόδια του.

Περιπλανήσεις...
Ωστόσο, ο ανταγωνισμός στους Τζιαλορόσι δεν του επέτρεψε να στεριώσει. Έπαιξε μόλις μία φορά με την πρώτη ομάδα τις χρονιές που ακολούθησαν και παρότι οι δημιουργικές του ικανότητες ήταν γνωστές, δεν βρήκε χώρο για παραπάνω συμμετοχές. Σε ηλικία 19 ετών έφυγε δανεικός για τη Βερόνα για δύο χρόνια, ξεκινώντας τις... περιπλανήσεις του. Είχε 27 συμμετοχές και 1 ένα γκολ την πρώτη του σεζόν και 14 συμμετοχές και 2 γκολ την δεύτερη. Οι Βερονέζοι αγόρασαν τον Ιούνιο του 2007 με 300.000 ευρώ το 50% των δικαιωμάτων και πλέον ο παίκτης ήταν σε καθεστώς ιδιοκτησίας. Η Ρόμα όμως, την επόμενη χρονιά, ξαναπήρε πίσω τα δικαιώματά του για το μισό των χρημάτων! Το δεύτερο μισό της σεζόν 2008-09, παραχωρήθηκε στην Πίζα και τον Ιανουάριο του 2010 έφυγε ξανά δανεικός, για την Πιατσέντζα. Είχε μια καλή χρονιά και επέστρεψε στη Ρόμα.

Κέρδισε θέση στο ρόστερ
Όταν ένας παίκτης αγωνίζεται για τόσο καιρό δανεικός μακριά από την ομάδα, είναι ελάχιστες οι φορές που καταφέρνει να επιστρέψει και να... μείνει. Ο Γκρέκο τα κατάφερε! Όταν επέστρεψε, μπήκε κατευθείαν στη λίστα των υπό παραχώρηση παικτών, ωστόσο δεν βρέθηκε ομάδα να τον αγοράσει. Με τον Ρανιέρι στον πάγκο, σημείωσε ένα εκπληκτικό γκολ σε φιλική αναμέτρηση με την Παρί Σεν Ζερμέν, δείχνοντας στον προπονητή του ότι... είναι εκεί. Έπαιξε 14 φορές με τους Ρωμαίους και ο Ιταλός προπονητής τον πήρε μαζί στον αγώνα για το Τσάμπιονς Λιγκ με τη Βασιλεία, αφού η ομάδα είχε «χτυπηθεί» από τραυματισμούς. Σημείωσε ένα κρισιμότατο γκολ στο Σεντ Γιάκομπ Παρκ, δίνοντας ουσιαστικά την πρόκριση στην ομάδα του! Ο Ρανιέρι τον εμπιστεύτηκε και στο ντέρμπι με τη Λάτσιο, μετά τον τραυματισμό του Ζερεμί Μενέζ. Η Ρόμα κέρδισε με 2-0 και ο Ιταλός μέσος πρόσθεσε μία ακόμα θετική εμφάνιση στο ενεργητικό του! Έπαιξε ματς, κατάφερε να κερδίσει δηλώσεις συμπαράστασης από αρκετούς συμπαίκτες του και να... προκαλέσει ντόρο γύρω από το όνομά του!

Κέρδισε και τον Λούις Ενρίκε
Την επόμενη χρονιά, οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες των Τζιαλορόσι δίνουν τα κλειδιά της ομάδας στον Λούις Ενρίκε, έναν άνθρωπο μυημένο στην φιλοσοφία της Μπαρτσελόνα, ο οποίος προσπαθεί να αλλάξει την αγωνιστική προσέγγιση των Ρωμαίων. Ο Γκρέκο του προσφέρει πολύτιμες λύσεις στο 4-3-3, παίζοντας στον άξονα, μπροστά και αριστερά από το αμυντικό χαφ. Υπό τις οδηγίες του Λούις Ενρίκε ανανέωσε το συμβόλαιό του, μαζί με τους Περότα και Ντε Ρόσι, ωστόσο το πλάνο του Ισπανού τεχνικού δεν βγήκε και στην τεχνική ηγεσία της ομάδας επέστρεψε ο «μπαρουτοκαπνισμένος» Ζέμαν. Η μεσαία γραμμή της ομάδας είχε ήδη πολλούς παίκτες, αποκτήθηκε ο Μαρκίνιο, είναι κοντά ο Ταχτσίδης, ενώ επέστρεψε ο Πιζάρο, με αποτέλεσμα ο Γκρέκο να... ασφυκτιά ξανά. Ακούστηκε ότι θα δοθεί δανεικός στην Τζένοα για την απόκτηση του Ταχτσίδη, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Η... παντρειά και η σηψαιμία
Ο Γκρέκο δεν είναι από τους ποδοσφαιριστές που... ξεσαλώνουν εκτός αγωνιστικών χώρων, σκορπώντας τα χρήματά τους σε αλκοόλ και γυναίκες. Αποφάσισε να παντρευτεί πολύ μικρός, στα 20 του χρόνια, ενώ έχει και έναν γιο τεσσάρων χρονών. Παράλληλα, δεν εγκατέλειψε τις σπουδές του στη λογιστική, όπου πήρε το πτυχίο, ενώ γενικώς είναι ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων. Ο χαρακτηρισμός του καλού παιδιού τον συνοδεύει και στα αποδυτήρια. Το 2004, όταν ακόμα δεν είχε παίξει με την πρώτη ομάδα της Ρόμα, έγινε ένα περιστατικό το οποίο τον επηρέασε πολύ. Κάποια ιατρικά λάθη λίγο έλειψε να του στοιχίσουν τη ζωή του, αφού μία κύστη έκανε σηψαιμία. Ξεπέρασε το πρόβλημα και έδειξε από νωρίς ότι είναι μαχητής. Όπως θα έκανε και στη συνέχεια, όποτε το απαιτούσαν οι περιστάσεις!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα