Οι 11 «τυχεροί»!

Οι 11 «τυχεροί»!

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τους 11 ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, που θεωρητικά είναι τυχεροί με την αλλαγή προπονητή...

Η νέα σεζόν, σε επίπεδο προετοιμασίας, έχει ξεκινήσει για τον Ολυμπιακό και μπορεί κάποιος να διακρίνει 11 ερυθρόλευκους που τουλάχιστον θεωρητικά είναι τυχεροί λόγω της αλλαγής της τεχνικής ηγεσίας στην ομάδα, με την αποχώρηση του Βαλβέρδε.

Ο Κάρολ με τον Ερνέστο ήταν Νο 2 πίσω από το Μέγερι. Μάλιστα, τον περασμένο Γενάρη ο Ερνέστο προτιμούσε τον Κρέσιτς. Τώρα, ο Ιρλανδός ξεκινάει από την ίδια αφετηρία με τον Ζαρντίμ.

Ο Παπάζογλου μπορεί να άκουγε τα καλύτερα λόγια από το Βαλβέρδε, όμως σπανιότατα πήρε ευκαιρίες να παίξει, παρότι όποτε αγωνίστηκε γενικά τα είχε πάει καλά.

Ο Ποτουρίδης ήταν ένας από τους παίκτες του Ολυμπιακού που δεν πήρε πολλές ευκαιρίες από τον Ερνέστο. Αν και για να είμαι δίκαιος λίγες φορές τον δικαίωσε.

Ο Ζαραδούκας αποτέλεσε μονάδα που σαφέστατα δεν υπολόγιζε ο προηγούμενος προπονητής. Και του το είχε πει ξεκάθαρα του παίκτη, εισηγούμενος άλλωστε τον δανεισμό του το Γενάρη…

Ο Τάτος μπορεί να αποκτήθηκε με τη σύμφωνη γνώμη του, αλλά δεν ήταν στις πρώτες επιλογές του Βαλβέρδε, εξ ου και είχε εισηγηθεί πέρσι την παραμονή του στον Ατρόμητο για ένα ακόμη χρόνο, ως δανεικός.

Ο Σουμπίνιο είχε δοκιμαστεί από τον Ερνέστο στην περσινή προετοιμασία και παρά την καλή παρουσία του ο προπονητής είχε επίσης εισηγηθεί το δανεισμό του, έχοντας προτιμήσει να κρατήσει μία θέση ξένου για τον Γκρίμπιτς…

Ο Φετφατζίδης ήταν αστέρι που άρχισε να καθιερώνεται ουσιαστικά από τον Ερνέστο, αλλά γρήγορα, όχι πάντως και χωρίς δική του ευθύνη, έχασε την εμπιστοσύνη του προπονητή, όπως ήταν κοινό μυστικό στο Ρέντη.

Ο Πάντελιτς ποτέ δεν ήταν ο τύπος του σέντερ φορ που ενθουσίαζε τον Βαλβέρδε, κάτι που επίσης το ήξεραν όλοι στην ομάδα.

Ο Ντιόγο ενώ είχε αναδειχθεί από τον Ερνέστο κατά την πρώτη τους σεζόν, πέρσι σαφέστατα είχε χάσει τις εντυπώσεις στην εκτίμηση του προπονητή του, όπως είχε φανεί και στην έγγραφη έκθεσή του προς τη διοίκηση.

Ο Χαβίτο, αν και Ισπανός, ουδέποτε κέρδισε την εμπιστοσύνη του Βαλβέρδε. Γι΄ αυτό και είχε δοθεί δανεικός τον Γενάρη.

Ο δε Μήτρογλου ήταν γνωστό σε όλους πως δεν ήταν ακριβώς ο…αγαπημένος παίκτης του Ερνέστο, για να είμαι εντελώς διακριτικός. Κι αυτός, όπως κι ο Σουμπίνο δόθηκε δύο φορές δανεικός, κατά την τελευταία διετία του Ισπανού τεχνικού.

Όλοι αυτοί οι παίκτες αν μη τι άλλο-τουλάχιστον στη θεωρία-έχουν μία «άλλη» ευκαιρία με τον Ζαρντίμ. Καλό θα είναι να ξαναθυμηθούμε αυτό το κομμάτι εν αρχής προς τα τέλη Αυγούστου. Για να δούμε πόσοι από αυτούς την άρπαξαν…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.