Οι εκπλήξεις με τους στόπερ

Οι εκπλήξεις με τους στόπερ

Οι εκπλήξεις με τους στόπερ

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του για τους στόπερ του Ολυμπιακού.

ΕΑΝ μπορούσαμε να κάνουμε μία…μίξη στα ποδοσφαιρικά δεδομένα του Κώστα Μανωλά και του Δημήτρη Σιόβα, νομίζω ότι θα μπορούσε να βγει ένας έξοχος σέντερ μπακ, πραγματικά για μεγάλα πράγματα.

Κάνε εγγραφή στην bet-at-home και πάρε μπόνους 50%

Από τη μία η εκρηκτικότητα, ο δυναμισμός, η ταχύτητα, ο ενθουσιασμός κι η αλτικότητα του δεξιοπόδαρου Μανωλά.

Κι από την άλλη η φοβερή τεχνική, η 40άρα μπαλιά από πίσω, η ηρεμία, οι καλές τοποθετήσεις και η όσφρηση της φάσης (!) του αριστεροπόδαρου Σιόβα.

Δύο παιδιά, 21 και 24 ετών αντίστοιχα, που νομίζω ότι μπορούν να δώσουν πολλά στον Ολυμπιακό και γενικότερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τους λείπουν οι παραστάσεις, του μεν Μανωλά σε επίπεδο να έχει παίξει πολλούς αγώνες, του δε Σιόβα σε επίπεδο κυπέλλων Ευρώπης, ωστόσο έχουν ποιότητα στο παιχνίδι τους κι έχουν φόντα να πάνε μπροστά.

Οι εμπειρίες τους λείπουν, κάτι που δεν είναι καθόλου μικρός κι ασήμαντος παράγοντας για σέντερ μπακ. Ειδικά σε αυτή τη θέση, η εμπειρία είναι όλα τα λεφτά. Ο Στέλιος Μανωλάς, που άφησε τη δική του ιστορία στη θέση αυτή, πάντοτε έλεγε ότι, «ο κεντρικός αμυντικός μαθαίνει όσο παίζει μπάλα. Μαθαίνει τη θέση καλύτερα, κάθε ημέρα. Και στα 40 του να φτάσει και να παίζει, πάντα κάτι θα μαθαίνει». Και για να το λέει αυτός, κάτι θα ξέρει.

Εγώ πραγματικά τους πιστεύω και τους δύο Όπως πιστεύω ότι έχει θεαματική βελτίωση κι ο τρίτος Έλληνας στόπερ του Ολυμπιακού, ο Παπάζογλου. Απλά έκανε νομίζω λάθος ο Βαλβέρδε και δεν τον έβαλε σε περισσότερα παιχνίδια, ενώ μπορούσε. Διότι, όταν πάει καλά μπαίνοντας αλλαγή και παίζοντας μία ώρα στη Ρωσία με τη Ρούμπιν για το Γιουρόπα Λιγκ, γιατί να μην παίξει στην ελληνική Λίγκα, κόντρα π.χ. στον Άρη και στον Πανιώνιο...

Κοντολογίς, μπορεί όντως να είναι τεράστια απώλεια για τον Ολυμπιακό οι Αβραάμ (για όσο λείψει), Μέλμπεργκ, αλλά οι τρεις νεαροί Έλληνες στόπερ (24 κι ο Παπάζογλου) μπορεί να αποδειχθούν πολύ ευχάριστες εκπλήξεις. Κι ίσως γίνουν ακόμη πιο ευχάριστες, αν πλαισιωθούν από ένα έμπειρο ξένο καλό σέντερ μπακ…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.