Ηταν μια «ερυθρόλευκη» χρονιά! (vids)

Ηταν μια «ερυθρόλευκη» χρονιά! (vids)

bet365

Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε πρωταθλητής στο μπάσκετ ολοκληρώνοντας μια «ερυθρόλευκη» χρονιά γεμάτη τίτλους σε ποδόσφαιρο, βόλεϊ και απομένει το πόλο! Το gazzetta.gr καταγράφει.

Οι Πειραιώτες επέστρεψαν στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος μπάσκετ μετά από 15 χρόνια και τα ίδια ακριβώς έκαναν για να ανεβούν στο ψηλότερο βάθρο της Ευρώπης, κοκκινίζοντας την φετινή χρονιά αφού οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν πέντε τίτλους στα μεγαλύτερα αθλήματα!

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος στο ποδόσφαιρο νικώντας στον τελικό τον Ατρόμητο με 1-2 (1-1 κ.α.) χάρη σε γκολ του Νταβίντ Φουστέρ στο τελευταίο λεπτό της παράτασης.

Αυτό ήταν το 25ο Κύπελλο στην ιστορία του Ολυμπιακού με τον Τζιμπούρ να έχει ανοίξει το σκορ στο 29' και τον Ιγκλέσιας να ισοφαρίζει για τον Ατρόμητο στο 76'.

Νταμπλ στη μπάλα!

Ο Ολυμπιακός εκτός από το Κύπελλο κατέκτησε τη σεζόν 2011-12 και το πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο, τερματίζοντας εφτά βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε κατέκτησε το 39ο πρωτάθλημα των Πειραιωτών!

Πρωταθλητής Ελλάδος και Ευρώπης

Περίπου παρόμοια ήταν και η χρονιά στο μπάσκετ, με τον Ολυμπιακό να πετυχαίνει το θαύμα της Πόλης. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήταν ούτε να περάσουν στους «16» της Ευρωλίγκα και όχι μόνο πήγαν στο Φάιναλ Φορ της Κωνσταντινούπολης, αλλά πέρασαν στον ημιτελικό την Μπαρτσελόνα και παρότι ήταν το μεγάλο αουτσάιντερ νίκησαν την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον μεγάλο τελικό με 62-61 χάρη σε καλάθι του Γιώργου Πρίντεζη.

Ο Ολυμπιακός εντυπωσίασε όλη την Ευρώπη και πήρε την Ευρωλίγκα μετά από 15 χρόνια. Τόσα ήταν και τα χρόνια για να στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδος. Κάτι που κατάφερε χθες επικρατώντας στον πέμπτο τελικό του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ με 82-76, εκθρονίζοντας το τριφύλλι μετά από εννιά συνεχόμενα χρόνια.

Πάντως, το Κύπελλο στο μπάσκετ βάφτηκε πράσινο αφού νωρίς στη σεζόν, ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει τον Ολυμπιακό στο Ελληνικό με 72-71 και αυτός ήταν ο μοναδικός τίτλος που έχασαν οι Πειραιώτες στην «πορτοκαλί Θεά»!

Σήμερα ο πρωταθλητής στο πόλο

Οσον αφορά στο πόλο σήμερα θα γίνει γνωστός ο πρωταθλητής καθώς στον πέμπτο τελικό αγωνίζονται ο Ολυμπιακός με τη Βουλιαγμένη στο Λαιμό. Οποια ομάδα νικήσει κατακτά και τον τίτλο με τους «ερυθρόλευκους» να θέλουν αυτό να είναι το κερασάκι στην τούρτα της φετινής σεζόν!

Πάντως, το Κύπελλο στο πόλο κατέκτησε η Βουλιαγμένη επικρατώντας στον τελικό της Σύρου την Χίο με 6-4 και έχει ως μεγάλο στόχο το νταμπλ, φιλοξενώντας τον Ολυμπιακό στην έδρα της!

Κυπελλούχος στο βόλεϊ γυναικών ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός δεν κατέκτησε κούπα μόνο σε αντρικά αθλήματα, αλλά και σε γυναικείο. Οι αμαζόνες του Ολυμπιακού είναι Κυπελλούχες Ελλάδος στο βόλεϊ γυναικών, αφού στις 8 Απριλίου έφτασαν στη δεύτερη συνεχή κατάκτηση του τροπαίου νικώντας στον τελικό της Πρέβεζας τον Παναθηναϊκό με 3-2 σετ (22−25, 25−20, 27−29, 25−19, 15−11). Η πειραϊκή ομάδα διατήρησε έτσι τον τίτλο που είχε κατακτήσει και πέρυσι στη Σάμο, όταν είχε επικρατήσει της ΑΕΚ με το ίδιο σκορ. Το πρωτάθλημα κατέκτησε με ευκολία η ΑΕΚ.

Κυρίαρχος ο Ηρακλής στο βόλεϊ ανδρών!

Στο βόλεϊ Ανδρών κυρίαρχος ήταν ο Ηρακλής που κατέκτησε το νταμπλ. Ο «γηραιός» στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος στο κλειστό της Σύρου νίκησε τη Λαμία με 3-0 σετ (25-21, 25-20, 25-19). Πάντως, για τον τίτλο του πρωταθλητή δεν χρειάστηκε να... ιδρώσει καθώς ο Φοίνικας Σύρου δεν κατέβηκε στον πέμπτο τελικό στο κλειστό της Μίκρας!

Ετσι, η ομάδα της Θεσσαλονίκης σήκωσε το πέμπτο πρωτάθλημα στην ιστορία της στα χαρτιά με 3-0 σετ (25-0,25-0,25-0). Αυτό συνέβη για πρώτη φορά στην ιστορία της Α1 βόλεϊ ανδρών με τον πρωταθλητή να αναδεικνύεται κατακτώντας την απαιτούμενη τρίτη νίκη άνευ αγώνος.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα