Ο τίτλος έρχεται, ο Βαλβέρδε μένει;

Ο τίτλος έρχεται, ο Βαλβέρδε μένει;

Gazzetta team
Ο τίτλος έρχεται, ο Βαλβέρδε μένει;

bet365

Οι εικόνες θλίψης στο ΟΑΚΑ τον απογοήτευσαν, ο Βαλβέρδε παρουσιάστηκε αινιγματικός για το μέλλον του και το gazzetta.gr αναλύει τι θα τον κρατήσει στο λιμάνι!

Ο Ολυμπιακός έκανε τον γύρο του θριάμβου στο ΟΑΚΑ, όμως χαμόγελο στο πρόσωπο του Βαλβέρδε δεν υπήρχε. Ο Βάσκος για πολλοστή φορά αναρωτήθηκε τι κάνει στην Ελλάδα, μιας και τα κρούσματα βίας τον έχουν πληγώσει αρκετές φορές. Άλλωστε, πριν ένα χρόνο περίπου και μετά τα όσα συνέβησαν στο «Καραϊσκάκη» εμφανιζόταν έτοιμος να τα... βροντήξει.

«Πριν από έναν χρόνο είχαμε επεισόδια στο δικό μας γήπεδο. Ούτε τότε είχα χαρεί για τη νίκη. Πολύ περισσότερο με απασχολούν τα όσα έγιναν σήμερα στον αγωνιστικό χώρο» ήταν το σχόλιο του Βάσκου, ο οποίος έδειξε πως το μέλλον του στην Ελλάδα δεν είναι πλέον τόσο σίγουρο όσο δηλαδή έμοιαζε πριν το ντέρμπι του ΟΑΚΑ.

Ο Ολυμπιακός είναι μια ανάσα από τον φετινό τίτλο και τις επόμενες ημέρες αρχίζει και ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν. Ο Βαλβέρδε ακόμα δεν έχει αποφασίσει, αφού υπάρχουν λόγοι πως δεν τον κρατάνε τόσο... ζεστό. «Ναι πολλές φορές αναρωτιέμαι τι κάνω. Όχι μόνο για μένα αλλά και για τους παίκτες. Θα αξιολογήσω διάφορα πράγματα όταν θα πάρω την απόφαση για το εάν θα μείνω ή όχι» ήταν το σχόλιο αναφορικά με το μέλλον του.

Δεν θέλει γιατί...

Για τον Τσινγκούρι είναι πολύ βασικό να δουλεύει σε ένα υγιές ποδοσφαιρικό περιβάλλον. Έχει μάθει να λειτουργεί κάτω από κανονικές συνθήκες διεξαγωγής αγώνων και εξακολουθεί να αδυνατεί να συνηθίσει εικόνες σαν και αυτές που είδε την Κυριακή στο ΟΑΚΑ.

Η επιστροφή στην Πριμέρα είναι η μεγάλη του επιθυμία και σε αυτήν δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο ο Ολυμπιακός. Η Μπαρτσελόνα τον έχει στη λίστα της και ο Βάσκος περιμένει την πρόταση που θα του αλλάξει τη ζωή. Ωστόσο, δεν είναι μόνο οι Καταλανοί που τον θέλουν, ομάδες της Πριμέρα τον έχουν πλησιάσει και οι Βάσκοι τονίζουν πως σε περίπτωση αποχώρησης του Μπιέλσα από την ομάδα, θα ασκηθεί μεγάλη πίεση στον Βαλβέρδε

Διαφωνεί κάθετα με τα επεισόδια και κάθε μορφή βίας και δεν μπορεί ακόμα να καταλάβει γιατί συνεχίζουν να υπάρχουν... Θέλει το εργασιακό του περιβάλλον να είναι ποιοτικό και τα φετινά έκτροπα τον φοβίζουν.


Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει αποδείξει από την πρώτη κιόλας στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα, ότι σκέφτεται διαφορετικά και ορθολογικά. Έχει τον δικό του τρόπο προσέγγισης της ποδοσφαιρικής πραγματικότητας στην χώρα μας.

Θέλει γιατί...

Η στήριξη του Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο πρόεδρος της πειραϊκής ΠΑΕ επιθυμεί διακαώς την παραμονή του, η συνεργασία τους άψογη, κάτι που εκτιμά απεριόριστα ο Βαλβέρδε. Εξάλλου, έχει στα χέρια του τα «κλειδιά» της ομάδας, κάτι που τον διευκολύνει αρκετά να λειτουργήσει πιο σωστά. Η σχέση τους πολύ καλή, με τον ισχυρό άνδρα των Πειραιωτών να επιθυμεί να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία και τα επόμενα χρόνια.

Ο Βάσκος έχει στα χέρια του τα «κλειδιά», δεν παρεμβαίνει κανείς στο έργο του, ιδανικές συνθήκες για να δουλέψει, κάτι άλλωστε που επιθυμεί διακαώς ο ίδιος, αλλά και τονίζει διαρκώς. Είναι ευτυχισμένος στον Ολυμπιακό, δουλεύει όπως θέλει, η ομάδα του παρέχει ό,τι ζητήσει, κάτι που του δίνει μεγαλύτερη ικανοποίηση.

Η παρουσία του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ του δίνει ακόμα ένα κίνητρο για να συνεχίσει στον Πειραιά. Ο Βάσκος θέλει πολύ να πραγματοποιήσει μια μεγάλη πορεία στην Ευρώπη, ήταν... σκασμένος από τον αποκλεισμό της ομάδας του από τη Μέταλιστ, κάτι που φαινόταν στο πρόσωπο του μέχρι και στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ. Εξάλλου, γνωρίζει πως με την επιθυμητή ενίσχυση ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω και η διοίκηση δεν θα του το αρνηθεί.

Ο κόσμος τον έχει στηρίξει αρκετά, ο ίδιος αναγνωρίζει την αγάπη προς το πρόσωπό του και πολλές φορές έχει τονίσει πως η ομάδα πρέπει να ευχαριστεί τους οπαδούς. Δεν διαμαρτυρήθηκε για τις αποδοκιμασίες, αντίθετα εμφανίστηκε έτοιμος να τους αποζημιώσει, και τα κατάφερε...


Ο Βαλβέρδε των τίτλων και της...
Την προσωπική του σφραγίδα ο Βάσκος την έβαλε με το καλημέρα στον Ολυμπιακό, αφού το 2009 κατέκτησε το νταμπλ, ο Βαλβέρδε αποθεώθηκε όσο λίγοι προπονητές που πέρασαν από το Λιμάνι. Το ελκυστικό ποδόσφαιρο, το ήρεμο προφίλ του τον έκαναν αμέσως σύνθημα στα χείλη των οπαδών. Ωστόσο, η πρώτη του χρονιά δεν θα έχει happy end, ο Βάσκος δεν θα τα βρει με τον Σωκράτη Κόκκαλη και θα επιστρέψει στην πατρίδα του.
Ο ίδιος δεν έκλεισε ποτέ την πόρτα όμως στους Πειραιώτες μίλαγε πάντα με νοσταλγία για τα όσα έζησε στην Ελλάδα ένα χρόνο αργότερα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης μετά από αρκετές προσωπικές ενέργειες θα τον φέρει ξανά, ωστόσο να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στον δρόμο των επιτυχιών. Το στοίχημα της νέας ομάδας είχε θετική κατάληξη, ο Βάσκος έπαιξε και κέρδισε, αφού σήκωσε τον δεύτερο διαδοχικό τίτλο του στην Ελλάδα, με τον ίδιο να ψηφίζεται ως ο καλύτερος τεχνικός της χρονιάς, αν και τα όσα συνέβησαν στο Καραϊσκάκη με τον Παναθηναϊκό τον έκαναν να σκεφτεί περισσότερο το μέλλον του...


Ο Μαρινάκης τον στήριξε, του έδωσε να καταλάβει πως αυτός έχει τα κλειδιά της ομάδας και στις 14 Απριλίου ο «Τσινγκούρι» αποφάσισε να μείνει. Τρίτη χρονιά, και μετά από πολλά σκαμπανεβάσματα, αλλά και... περιπέτειες ο Ολυμπιακός είναι μια ανάσα από ακόμα ένα πρωτάθλημα. Το κοινό των τριών σεζόν του Βάσκου στον Πειραιά; Ο Ολυμπιακός από τα μέσα Φεβρουαρίου και έπειτα ρολάρει, έχει εκρηκτικά διαστήματα και παρουσιάζει ελκυστικό ποδόσφαιρο. Μάλιστα, για πολλούς οι ερυθρόλευκοι μετά τον Φεβρουάριο παίζουν την καλύτερη μπάλα της δεκαετίας! Απολογισμός; Άνετες νίκες στα μεγάλα ματς και κοντά σε ένα ακόμα νταμπλ!

...Ευρώπης
Ο Βαλβέρδε δεν θα καταφέρει να περάσει στην φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ την χρονιά 2008-2009, αφού ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από την κυπριακή Ανόρθωση. Στο Κύπελλο UEFA αποκλείστηκε στην φάση των '32' από την γαλλική Σεντ Ετιέν.
Ωστόσο την χρονιά 2011-2012, δηλαδή φέτος, πήρε το... αίμα του πίσω. Αποκλείστηκε στο... τσακ στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, έχοντας στο γκρουπ του Ολυμπιακού ως αντιπάλους τις Άρσεναλ, Μαρσέιγ και Ντόρτμουντ, τις οποίες νίκησε από μία φορά.

Οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν στο Γιουρόπα Λιγκ, όπου απέκλεισαν την Ρουμπίν Καζάν στην φάση των '32'. Στην συνέχεια βρήκαν μπροστά τους την Μέταλιστ στην φάση των '16' από την οποία έμειναν εκτός με έναν απίστευτο τρόπο στον επαναληπτικό του Καραϊσκάκη.

Ωστόσο και μόνο το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έφτασε τον μήνα Μάρτιο να παίζει στην Ευρώπη αλλά και το ότι επέδειξε πολύ καλές εμφανίσεις στις εκτός των συνόρων διοργανώσεις του είναι στα υπέρ του Ισπανού προπονητή. Ο Βαλβέρδε στην τρίτη του σεζόν στο λιμάνι έφτασε στο σημείο να... κερδίσει ακόμα και τους πιο μεγάλους αμφισβητίες του.

Προσέδωσε στους ερυθρόλευκους ευρωπαϊκό πρόσωπο. Κατάφερε να περάσει στην ομάδα την κατάλληλη αγωνιστική ταυτότητα και νοοτροπία σε ματς του Τσάμπιονς και του Γιουρόπα Λιγκ. Το βασικότερο είναι πως πέτυχε να κάνει άπαντες στον σύλλογο να κοιτάζουν κάθε ματς χωριστά και να αντιμετωπίζουν διαφορετικά κάθε αγώνα.

Λατρεύει τον κόσμο του Ολυμπιακού!

Σχέσεις λατρείας είναι αυτές ανάμεσα στον κόσμο του Ολυμπιακού και τον Βάσκο, από τους λίγους που έγινε σύνθημα στα χείλη οπαδών και ο ίδιος δεν ξεχνά την στήριξη που έχει όσα χρόνια βρίσκεται στον πάγκο. Κακίες ανάμεσά τους δεν υπάρχουν, ακόμα και όταν μερίδα οπαδών τον αποδοκίμασε, όταν η ομάδα βρέθηκε στο -5 από τον Παναθηναϊκό «Σέβομαι τη γνώμη, θα κάνω τα πάντα όμως να τους την αλλάξω» ήταν η απάντηση του, και για ακόμα μια φορά δεν τους χάλασε το χατήρι. Καλή μπάλα, μεγάλες νίκες στην Ευρώπη, Πρωτάθλημα και κοντά στο νταμπλ, με τους οπαδούς να του βγάζουν το καπέλο και για ακόμα μια χρονιά να του στέλνουν μήνυμα παραμονής.

Για την ακρίβεια λατρεύει και τον κόσμο και τις αντιδράσεις του. Γουστάρει με όλη την σημασία της λέξεως ότι βλέπει στις εξέδρες και σε κάθε ματς περιμένει από τον κόσμο την καλύτερη δυνατή συμπαράσταση.

Διαχείριση κρίσεων και κιθάρα!

Η ικανότητα του Βαλβέρδε να χειριστεί τέτοιες καταστάσεις και να εξαλείψει τυχόν εγωκεντρισμούς μεγάλων παικτών, είναι μια από τις μεγαλύτερες αρετές του. Αυτό έχει καταφέρει άλλωστε στον Ολυμπιακό, αυτό γνωρίζουν και στη Μπαρτσελόνα και τον κρατούν ζεστό στη λίστα των υποψηφίων τεχνικών σε περίπτωση που φύγει ο Γκουαρδιόλα. Για τον Βαλβέρδε όμως η μπάλα δεν είναι το Α και Ω της ζωής του, η οικογένειά του είναι πάντα στην πρώτη γραμμή της κάθε του απόφασης.

Η φωτογραφία είναι ένα ακόμα κομμάτι της ζωής του, αφού στο παρελθόν έχει κάνει και έκθεση. Λατρεύει το σκάκι, έχει συμμετάσχει σε ανοικτό τουρνουά και για αυτούς που τον γνωρίζουν μέσα από αυτό έχει μάθει να εφαρμόζει την υπομονή την σκέψη και την τακτική. Δεξιότητες που χρειάζονται για έναν μεγάλο τεχνικό, όπως είναι ο «Τσινγκούρι». Φωτογραφία, σκάκι, αλλά και κιθάρα, με τον Βάσκο να παίζει ακόμα και κομμάτια του συγκροτήματος AC/DC!!!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα