Δεν «πιάνουν» αυτοί στο Θρύλο

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Δεν «πιάνουν» αυτοί στο Θρύλο

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει για μεταγραφές που ΔΕΝ πιάνουν στον Ολυμπιακό, με αφορμή ένα δανεισμό.

Ανεξάρτητα με το αν αδικήθηκε η, όχι ο Χαβίτο, η ουσία είναι ότι η μεταγραφή του δεν έπιασε στον Ολυμπιακό, από την στιγμή που έπαιξε ελάχιστα.

Και δυστυχώς επιβεβαιώθηκε η παράδοση που θέλει να μην πιάνουν στον Ολυμπιακό οι μεταγραφές ξένων παικτών από το ελληνικό πρωτάθλημα! Με εξαίρεση, βέβαια, μεγάλη αλλά εξαίρεση, τον Τζόρτζεβιτς, που ήρθε από τον Πανηλειακό κι έκανε μία ολόκληρη γενιά Ολυμπιακών ευτυχισμένη και αντίστοιχες γενεές Παναθηναϊκών, ΑΕΚτζήδων και ΠΑΟΚτζήδων δυστυχισμένες.

Μιλάμε για μία εξαίρεση τα 15-16 χρόνια και που φαίνεται ότι θα έχει άλλη μία στο πρόσωπο του Τζιμπούρ. Και χρησιμοποιώ τη λέξη «φαίνεται» γιατί πρέπει να υπάρχει διάρκεια στον παίκτη.

Πάρα πολλές τέτοιες μεταγραφές έχει κάνει ο Ολυμπιακός.

Τερματοφύλακες (Στρακόσια, Μπούτσεκ, Κόβατς, Πάρντο), τον δεξιό μπακ Μπάντοβιτς, τον σέντερ μπακ Σίκοφ, τον αριστερό μπακ Μπουλούτ, τον αμυντικό μέσο Σαμπανάντζοβιτς και πάρα πολλούς επιθετικογενείς παίκτες. Από τους Οφορίγκουε και Ζίζι Ρόμπερτς στον Λουτσιάνο κι από τους Σίσιτς και Ζαϊρί στον Επστάϊν, τον Νέμεθ, τον Χαβίτο, τον Σουμπίνιο και τον Αμπντούν, που κι αυτός ακόμη δεν έχει…σκίσει κιόλας.

Είναι σχεδόν 20 αυτοί οι ξένοι τους οποίους έχει πάρει ο Ολυμπιακός αυτά τα χρόνια από το ελληνικό πρωτάθλημα, χωρίς να αποδειχθούν ιδιαίτερα επιτυχημένες μεταγραφές. Κάποιοι, βέβαια, πρόσφεραν στην ομάδα αρκετά, όπως ο Λουτσιάνο η, έστω είχαν εκλάμψεις, όπως ο Ζαϊρί κι ο Οφορίγκουε, αλλά ποτέ δεν έγιναν βασικούρες και γενικά είναι σαφές πως δεν πιάνουν αυτές οι μεταγραφές στον Ολυμπιακό. Χωρίς απαραίτητα να σημαίνει ότι αυτοί οι παίκτες δεν είναι καλοί. Είναι δύσκολη ομάδα ο Ολυμπιακός. Θέλει είτε να είσαι κλάση όταν παίζεις στο δικό μας πρωτάθλημα, είτε να έρχεσαι απέξω και να είσαι όνομα, με εμπειρίες κλπ η, πραγματική αξία, με ταλέντο.

Αποδεικνύεται λοιπόν και μέσα από αυτή τη διαδικασία, ότι για να στεριώσει στον Ολυμπιακό ξένος παίκτης που αγωνίζεται ήδη στο ελληνικό πρωτάθλημα πρέπει να είναι κλάση. Πρέπει να κάνει αυτό που λέμε τη διαφορά. Γι΄ αυτό και η επιλογή πρέπει να είναι πολύ πιο προσεχτική από τους ξένους παίκτες της ελληνικής Λίγκας…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.