«Δεν φεύγει εύκολα ο Ακινγκμπάλα!»

«Δεν φεύγει εύκολα ο Ακινγκμπάλα!»

Αντώνης Καλκαβούρας
«Δεν φεύγει εύκολα ο Ακινγκμπάλα!»
Ο προπονητής της Νανσί, Ζαν-Λικ Μονσό, εξηγεί στο gazzetta.gr γιατί η υπογραφή του Αλέξις Αζενκά στην Στρασμπούρ, θα κρατήσει τον Νιγηριανό σέντερ στο ρόστερ της πρωταθλήτριας Γαλλίας παρά το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού.

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του 28χρονου σέντερ από το Λάγος της Νιγηρίας στην 1η φάση της Ευρωλίγκα (μ.ο 12,0π. & 6,9ρ., 1,3κλ., 1,0κοψ. με 57,3% στα διπ.) αλλά και στο γαλλικό πρωτάθλημα (μ.ο. 12,9π. & 8,1ρ. Με 64,2% στα διπ.) με τη φανέλα της Νανσί, όχι μόνο “κέντρισαν” το ενδιαφέρον του Ντούσαν Ίβκοβιτς, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες από το στρατόπεδο της γαλλικής ομάδας, ο Ολυμπιακός φέρεται διατεθειμένος να πληρώσει μέχρι και 250.000 Ευρώ για να “σπάσει” το συμβόλαιο του παίκτη και να τον φέρει στον Πειραιά.

Το gazzetta.gr “σκάλισε” το θέμα και εντόπισε τον προπονητή και ουσιαστικό “αφεντικό” της πρωταθλήτριας Γαλλίας στο δρόμο της επιστροφής από το Παρίσι στο Νανσί. Ο λόγος για τον Ζαν-Λικ Μονσό, ο οποίος κάθισε στον πάγκο των ξένων στο All-Star Game του γαλλικού πρωταθλήματος που φιλοξενήθηκε στο “Παλέ ντε Μπερσί” (οι επίλεκτοι Γάλλοι νίκησαν με 130-123 με τον Ακινγκμπάλα να σημειώνει 12π.) και παρ' ότι οδηγούσε, δεν αρνήθηκε να μας κατατοπίσει ως προς το θέμα της ενδεχόμενης μετεγγραφής του παίκτη του στον Ολυμπιακό.

«Μέχρι και χθες, θα σας έλεγα ότι αν πράγματι η ελληνική ομάδα ήταν διατεθειμένη να πληρώσει το buy-out του Ακίν, τότε η μετακίνησή του στην Ελλάδα θα ήταν πολύ πιθανή και αυτό γιατί είμαστε κοντά σε συμφωνία με τον Αλέξις Αζενκά, που τελευταία στιγμή, όμως, προτίμησε να πάει στη Στρασμπούρ. Αν παίρναμε τον Αζενκά, τότε θα αφήναμε τον Ακινγκμπάλα να φύγει... Τώρα, όμως, είναι πολύ δύσκολο, γιατί παρ' ότι τα χρήματα είναι πολλά δεν βλέπω να υπάρχει στην αγορά παίκτης ικανός να τον αντικαταστήσει επάξια... Επομένως, δεν μπορούμε να τον αφήσουμε να φύγει χωρίς πρώτα να βρούμε έναν ικανό ψηλό... Η ομάδα αποδυναμώθηκε πολύ με την αποχώρηση του Μπατίμ και αν φύγει και ο Ακινγκμπάλα, θα αντιμετωπίσουμε μεγάλο πρόβλημα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο...», μας είπε ο 60χρονος τεχνικός πριν μας ευχηθεί “καλή χρονιά” και επιστρέψει στο Νανσί για να συνεχίσει τις διακοπές του. Άλλωστε το πρωτάθλημα ξαναρχίζει στις 14 Ιανουαρίου και ο Άκιν Ακινγκμπάλα βρίσκεται ήδη στην πατρίδα του με ολιγοήμερη άδεια...

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα