Η απελευθέρωση του Φάμπρεγας!

Η απελευθέρωση του Φάμπρεγας!

Θάνος Σαρρής
Η απελευθέρωση του Φάμπρεγας!

bet365

O Σεσκ Φάμπρεγας έχει φτάσει τα επτά γκολ με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, σκοράροντας περισσότερο από κάθε άλλο μέσο μέσο στην Ισπανία και έχοντας διαφορετικό ρόλο από ότι στην Άρσεναλ!

Més que un centrocampista (Κάτι παραπάνω από ένας μέσος!)
Πριν ακόμα ο Καταλανός πάει στην Μπάρτσα το καλοκαίρι, πολλοί είχαν ήδη αρχίσει να κάνουν όνειρα για την τρομερή τριπλέτα που θα σχηματίζει στο κέντρο με τον Τσάβι και τον Ινιέστα, ή τις «ανάσες» που θα πρόσφερε και στους τρεις ποδοσφαιριστές η πολυτέλεια ενός ροτέισον με παίκτες παγκόσμιας κλάσης, τον Μπούσκετς ή τον Μασεράνο σε ρόλο αμυντικού χαφ και τους Τιάγκο και Κεϊτά... σταντ μπάι. Τα πράγματα όμως στην Μπαρτσελόνα δεν είναι τόσο... τυποποιημένα. Απέναντι στην Μπιλμπάο, ο πρώην «Κανονιέρης» ξεκίνησε στην επίθεση, σε μία κίνηση που παραξένεψε πολλούς.

Ο Σεσκ, ο οποίος έχει ξεκινήσει βασικός στα τρία από τα τελευταία πέντε ματς της Μπάρτσα, μαζί με το χθεσινό (09/11) ματς Κυπέλλου με την Οσπιταλέτ, σκόραρε το πρώτο γκολ της ομάδας του απέναντι στους Βάσκους και έδειξε ότι... αποτελεί κάτι παραπάνω από ένα κεντρικό χαφ! Φέτος, τα επιθετικά του καθήκοντας είναι σαφώς περισσότερα και ο ρόλος του δεν έχει καμία σχέση με αυτόν που είχε στην Άρσεναλ, αφού στην ουσία καλείται να παίξει τις περισσότερες φορές ως επιθετικός. Τα γκολ λοιπόν που πετυχαίνει, φαντάζουν ως λογικό επακόλουθο.

Ένα γκολ κάθε 117 λεπτά
Ο Φάμπρεγας αποτελεί τον μέσο - με τα περισσότερα γκολ στην Ισπανία, έχοντας σκοράρει πέντε στο Πρωτάθλημα, ένα στο Τσάμπιονς Λιγκ και ένα στο Σούπερ Καπ. Συγκεκριμένα στην Πριμέρα, έχει πέντε τέρματα, όσα ο Μίτσου της Ράγιο Βαγιεκάνο και ο Χουάνλου της Λεβάντε. Όλοι τους θεωρητικά μέσοι, ωστόσο ο Σεσκ έχει καλύτερη συχνότητα. Στα μέχρι στιγμής ματς των Καταλανών στη Λα Λίγκα, ο διεθνής Ισπανός έχει μόλις τέσσερα συμπληρωμένα ενενηντάλεπτα. Κάποιες φορές έρχεται από τον πάγκο,ενώ κάποιες άλλες γίνεται αλλαγή κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Στο ματς με την Μαγιόρκα έμεινε σε όλη τη διάρκεια του ματς στον πάγκο, ενώ απέναντι στην Σεβίλη έπαιξε μόλις 17 λεπτά. Παρόλα αυτά, σκοράρει ένα γκολ ανά 117 λεπτά, την ώρα που ο Μίτσου έχει ένα κάθε 193 λεπτά και ο Χουάνλου ένα κάθε 156.

Περισσότερα και από τον Βίγια!
Ο χρόνος συμμετοχής του Νταβίντ Βίγια έχει περιοριστεί αισθητά φέτος, σε σχέση με την περσινή χρονιά. Αναφερθήκαμε και πιο πάνω στην δυνατότητα του Γκουαρδιόλα για ποιοτικό ροτέισον και φέτος, ο πρώην επιθετικός της Βαλένθια έχει ξεκινήσει στα 7 από τα 11 ματς της Πριμέρα, την ώρα που πέρυσι είχε ξεκινήσει στα 10! Ο τραυματισμός του Σάντσες στην αρχή της χρονίας και του Πέδρο απέναντι στην Γρανάδα οδηγούσαν στο λογικό συμπέρασμα ότι ο Βίγια θα ήταν...αμετακίνητος. Ωστόσο, ο... πολυθεσίτης Σεσκ έχει ήδη δύο γκολ παραπάνω και... αρέσει πολύ και στην νέα του θέση!

Πιο... κανονιέρης και από τους «Κανονιέρηδες»!
Ο Φάμπρεγας έμεινε στην Άρσεναλ από το 2003 μέχρι το 20011. Στα χρόνια αυτά, μόνο δύο φορές οι αριθμοί του ήταν ανάλογοι με τους φετινούς και μάλιστα το γεγονός αυτό είχε προκαλέσει αρνητική κριτική, καθώς σε αντίθεση με παίκτες που έπαιζαν στην ίδια θέση σε άλλες ομάδες, όπως ο Τζέραρντ και ο Λάμπαρντ, του έλειπε το γκολ. Φυσικά, όπως προαναφέραμε ήταν διαφορετικό και ο ρόλος του. Την περίοδο 2007/08 μόνο είχε έξι γκολ στην ανάλογη καμπή της σεζόν, αλλά ο μέσος όρος του ήταν χειρότερος, σκοράροντας ένα τέρμα ανά 161 λεπτά. Την περίοδο 2009/10, την 12η αγωνιστική σκόραρε στο 4-1 απέναντι στην Γουλβς για να πετύχει το έβδομο γκολ του στο Πρωτάθλημα. Και πάλι όμως, σκοράροντας ένα τέρμα ανά 137 λεπτά, η συχνότητά σκοραρισμάτος ήταν χειρότερη από την φετινή.

Η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ από την Μπαρτσελόνα πληρώνει 2.75 στην sportingbet.gr

Τα ματς που έχει σκοράρει φέτος ο Φάμπρεγας:

Πρωτάθλημα:
Μπαρτσελόνα-Βιγιαρεάλ 5-0
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Μπαρτσελόνα 2-2
Μπαρτσελόνα - Οσασούνα 8-0
Βαλένθια - Μπαρτσελόνα 2-2
Αθλέτικ Μπιμπλάο - Μπαρτσελόνα 2-2

Τσάμπιονς Λιγκ:
Βικτόρια Πλζεν - Μπαρτσελόνα 0-4

Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ:
Μπαρτσελόνα-Πόρτο 2-0

 

Τελευταία Νέα