Euro 2012, όπως λέμε… 2008!

Euro 2012, όπως λέμε… 2008!

Gazzetta team
Euro 2012, όπως λέμε… 2008!

bet365

Σχεδόν ίδιες μοιάζει πολύ πιθανό να είναι, οι ομάδες σε αυτό το Euro σε σχέση με το προηγούμενο. Η Ρουμανία είναι η μόνη… ασυνεπής ενώ η Αγγλία επιστρέφει. Το gazzetta.gr αναλύει.

Αυστρία και Ελβετία διοργάνωσαν το αμέσως προηγούμενο Euro, εκείνο δηλαδή του 2008, και ως εκ τούτου πήραν απευθείας την πρόκριση, με τις υπόλοιπες εθνικές ομάδες της Ευρώπης να μάχονται για τα 14 εισιτήρια που απέμεναν.

Τελικά στη διοργάνωση του 2008 αυτά κατέληξαν στις: Ισπανία, Γερμανία, Σουηδία, Ρωσία, Ελλάδα, Ιταλία, Ολλανδία, Τουρκία, Κροατία, Πορτογαλία, Πολωνία, Γαλλία, Τσεχία και Ρουμανία. Φέτος, μόνο η Ρουμανία, μία μόλις αγωνιστική πριν από το τέλος των προκριματικών είναι εκτός διεκδίκησης. Οι υπόλοιπες είτε «κλείδωσαν» τη θέση είτε τη «σφραγίζουν» την Τρίτη είτε θα δώσουν την ύστατη μάχη μέσω των μπαράζ.

Προκρίσεις που πάνε προς… 13/14!

Στη θέση της Ρουμανίας, μάλιστα, πλέον έρχεται η Αγγλία, η οποία έκανε ένα… διάλειμμα από τη διοργάνωση του 2008 μετά την παταγώδη αποτυχία της να προκριθεί στα τελικά της διοργάνωσης. Βλέπουμε λοιπόν ότι όσον αφορά τις προκρίσεις, τα πράγματα τείνουν να παραμείνουν ίδια σε ποσοστό που αγγίζει το 13/14 και οι μόνες λοιπές διαφορές θα είναι στις διοργανώτριες.

Ούτε η Αυστρία ούτε και η Ελβετία έχουν πιθανότητες πρόκρισης στο Euro 2012, ενώ από τις νέες οικοδέσποινες μόνο η Πολωνία ήταν στο Euro 2008, καθώς οι Ουκρανοί δεν μπόρεσαν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις της προηγούμενης προκριματικής φάσης.

Τελευταία φορά το… ίδιο Euro!

Πάντως, αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτή θα είναι και η τελευταία φορά που η μία διοργάνωση θα μοιάζει με την προηγούμενη, μια και από το 2016 και το τουρνουά της Γαλλίας, οι ομάδες θα αυξηθούν στις 24 και τα εννέα (μια και είναι συν ένα και από τη μη συνδιοργάνωση) επιπλέον εισιτήρια θα φέρουν και αρκετές ομάδες που τα τελευταία χρόνια δυσκολεύονταν να μπουν στα τελικά.

 

Τελευταία Νέα