Έτοιμη η UEFA για αποκλεισμό του Βόλου!

Gazzetta team
Έτοιμη η UEFA για αποκλεισμό του Βόλου!

bet365

Αυτό που έγραψε το gazzetta.gr από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε ο υποβιβασμός του Ολυμπιακού Βόλου, μας επιβεβαιώσε σήμερα αποκλειστικά η UEFA. Τι μας είπαν για τον επερχόμενο ευρωπαϊκό αποκλεισμό της ομάδας.

Έπειτα από την απόφαση υποβιβασμού του Ολυμπιακού Βόλου στη δεύτερη κατηγορία μετά την εμπλοκή της ομάδας στο σκάνδαλο των «στημένων» αγώνων, έχει τεθεί σε σοβαρό κίνδυνο η συνέχεια των αγωνιστικών υποχρεώσεων των «ερυθρολεύκων» στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Τα ερωτήματα που δημιουργούνται, από τη στιγμή που δεν προβλέπει κάτι ξεκάθαρο στο καταστατικό της η ευρωπαϊκή ομοσπονδία για ανάλογες περιπτώσεις, είναι ουκ ολίγα. Μπορεί να συνεχίσει να αγωνίζεται στο Europa League ο Ολυμπιακός Βόλου παρά τον υποβιβασμό του; Αν τιμωρηθεί και από την UEFA θα αντικατασταθεί από άλλη ελληνική ομάδα; Πότε θα ληφθεί η απόφαση;

Ζητά αναλυτικά στοιχεία η ευρωπαϊκή ομοσπονδία

Το gazzetta.gr επικοινώνησε με το Γραφείο Τύπου της UEFA σε μια προσπάθεια να δοθεί αποσαφηνιστική απάντηση. Μάλιστα, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία αποκάλυψε ότι απέστειλε αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης επιστολή στην ΕΠΟ ζητώντας ακριβή στοιχεία γύρω από την υπόθεση, ώστε να προχωρήσει κι αυτή με τη σειρά της στις αποφάσεις της.

«Η UEFA είναι ενήμερη για την απόφαση που λήφθηκε σήμερα (σ.σ. χτες) από το πρώτο όργανο της ελληνικής ομοσπονδίας σχετικά με την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου και τον πρόεδρό της. Για αυτό ζητά άμεσα την αποστολή όλων εκείνων των στοιχείων της υπόθεσης, ώστε να προβεί κι εκείνη στις δικές της αποφάσεις», ανέφερε μέρος της επιστολής της UEFA, την οποία πάντως δεν δημοσιοποίησε η ΕΠΟ, ενώ και η UEFA προτίμησε να μην τη γνωστοποιήσει πλήρως.

«Δεν θα διστάσουμε να αποκλείσουμε τον Ολυμπιακό»

«Η UEFA θα μελετήσει την όποια απάντηση της ΕΠΟ τις επόμενες ημέρες και δεν θα διστάσει να λάβει όλα τα περαιτέρω πειθαρχικά μέτρα που είναι αναγκαία, συμπεριλαμβανομένου του πιθανού αποκλεισμού του Ολυμπιακού Βόλου από το Europa League», ήταν η επόμενη τοποθέτηση του Γραφείου Τύπου της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, επιβεβαιώνοντας το σχετικό ρεπορτάζ του gazzetta.gr λίγο πριν τις 05.00 της Πέμπτης, όταν ανακοινώθηκε ο υποβιβασμός του Ολυμπιακού Βόλου.

Δεν επιβεβαιώνει η ΕΠΟ

Από την πλευρά της πάντως η ελληνική πλευρά δεν επιβεβαιώνει τη λήψη της επιστολής για την οποία η UEFA όπως ανέφερε το Γραφείο Τύπου της περιμένει άμεση απάντηση ώστε να προχωρήσει σε ενέργειες.

«Δεν έχουμε πάρει κάποια απάντηση ακόμα», ήταν το σχόλιο της UEFA για την ελληνική αντίδραση και συνέχισε: «Οι αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες. Δεν προβλέπεται κάτι από το καταστατικό και θα πρέπει να γίνει συνεδρίαση λαμβάνοντας υπόψη και τα στοιχεία που περιμένουμε να λάβουμε».

Τις επόμενες ημέρες η τελική απόφαση

Τέλος, όσον αφορά τις συνέπειες που θα έχει πιθανός αποκλεισμός της θεσσαλικής ομάδας, το πεδίο έμεινε δίχως αποσαφήνιση. «Δεν θα πρέπει να κάνουμε κάποια πρόβλεψη. Ακόμα δεν μπορούμε να πούμε αν θα υπάρξει αντικατάσταση από άλλη ελληνική ομάδα. Όλα θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες εβδομάδες. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και δεν επιδέχεται εικασίες», κατέληξε η UEFA, όλα αυτά λίγες μόλις ημέρες μετά την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου της UEFA, Μισέλ Πλατινί στη χώρα μας για το σκάνδαλο που έχει δημιουργηθεί...

 

Τελευταία Νέα