Τρεις υποψήφιοι για μία θέση!

Τρεις υποψήφιοι για μία θέση!

Τρεις υποψήφιοι για μία θέση!

bet365

Ο Παναθηναϊκός ακόμα δεν έχει αποκτήσει τεχνικό διευθυντή, με τους Βρύζα, Νάνι και Φαλκς να διεκδικούν τη θέση. Το gazzetta.gr αναλύει τα φαβορί, το αουτσάιντερ και τις... εμπειρίες των υποψηφίων.

Από τότε που αποχώρησε από την Παιανία ο Κάρλος Φρέιτας δεν έχει βρεθεί αντικαταστάτης του. Στο πράσινο στρατόπεδο είναι στην τελική ευθεία για να καλύψουν τη θέση του τεχνικού διευθυντή, με τρία ονόματα να είναι αυτά που έχουν προκριθεί και «παίζουν» δυνατά. Ο λόγος για τους Ζήση Βρύζα, Τζιανλούκα Νάνι και Σταν Φαλκς.

Ο νέος είναι ωραίος

Ο Έλληνας πρώην άσος είναι ο νεότερος από τους υποψηφίους και το φαβορί για τη θέση. Ο 38χρονος πρώην διεθνής είναι γνώστης του ελληνικού πρωταθλήματος και έχει μια πρώτη εμπειρία από τη θέση του τεχνικού διευθυντή, την οποία κάλυψε με επιτυχία περίπου δύο χρόνια στον ΠΑΟΚ (από 2 Ιανουαρίου 2008 ως 9 Οκτωβρίου 2009).

Από τις 26 Αυγούστου του 2010 είναι συνεργάτης του Φερνάντο Σάντος στην Εθνική Ανδρών και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα για να αναλάβει την θέση του τεχνικού διευθυντή στο «τριφύλλι».

Διασυνδέσεις στην Ιταλία

Ο Ζήσης Βρύζας έχει πολύ καλές διασυνδέσεις στην Ιταλία, καθώς υπήρξε και εκεί ποδοσφαιριστής και έχει κρατήσει πολύ καλές σχέσεις με ανθρώπους του ποδοσφαίρου. Την περίοδο που ήταν τεχνικός διευθυντής στον ΠΑΟΚ έκανε σπουδαίες μεταγραφές την πρώτη του χρονιά, όπως ήταν του Πάμπλο Γκαρσία, του Μουσλίμοβιτς, του Κοντρέρας και του Σέρτζιο Κονσεϊσάο.

Το έργο στον ΠΑΟΚ

Συγκεκριμένα, ο Βρύζας πήρε στον «δικέφαλο» τη σεζόν 2008-09 τους: Πάμπλο Γκαρσία, Λάμπρο Χούτο, Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο, Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, Πάμπλο Κοντρέρας, Κώστα Χαλκιά, Ηλία Αναστασάκο, Βλάνταν Ίβιτς, Τζο Μπιζέρα, Φίλιππο Δάρλα, Λίνο, Μάρκος Αντόνιο, Ολιβιέ Σορλέν, Σέρτζιο Κονσεϊσάο και Ματίας Βερόν, ενώ την επόμενη χρονιά την πόρτα της Τούμπας πέρασαν οι: Μάρκο Σαβίνι, Μπρούνο Τσιρίλο, Λούσιο Φιλομένο, Γιώργος Φωτάκης, Βίκτορ Βιτόλο, Ντάριο Κρέσιτς, Κριστιάνο Μοράες, Βασίλης Κουτσιανικούλης, Μπράις Μουν, Εντίνιο, Αμπουμπακάρι, Θανάσης Παπάζογλου.

Ο παλαίμαχος επιθετικός διακρίνεται για το ήθος του, τον πολύ καλό του χαρακτήρα, την εντιμότητά του και την αγάπη του για το ποδόσφαιρο.

Το μεγάλο πάρε-δώσε του Νάνι

Αμέσως μετά τον Βρύζα, το όνομα που «παίζει» πιο δυνατά είναι του Τζιανλούκα Νάνι. Ο Ιταλός είναι αρκετά έμπειρος και στα πλεονεκτήματά του συγκαταλέγονται οι αγοραπωλησίες που έχει κάνει μέχρι τώρα στην καριέρα του. Ο 48χρονος τεχνικός διευθυντής που σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης, έχει «άκρες» σχεδόν σε όλη την Ευρώπη. Ο υποψήφιος για τον Παναθηναϊκό αποφοίτησε από τη σχολή της ιταλικής ομοσπονδίας (FIGC) στο Κοβερτσιάνο και συνεχίζει μέχρι και σήμερα να παρακολουθεί σεμινάρια.

Στα ταμεία 75 εκατομμύρια ευρώ

Όταν είχε πόστο στην Μπρέσια πήρε την άνοδο για τη μεγαλύτερη κατηγορία βάζοντας πάρα πολλά εκατομμύρια ευρώ (περίπου 51) στο ταμείο της ιταλικής ομάδας από τις πωλήσεις. Ο Νάνι έχει δουλέψει και στην Πρέμιερ Λιγκ, δύο χρόνια στη Γουέστ Χαμ, φέρνοντας κέρδη που άγγιζαν τα 24 εκατομμύρια ευρώ.

Στην ομάδα της πατρίδας του... εκτόξευσε το όνομά του, αφού ανέδειξε ποδοσφαιριστές όπως ο Αντρέα Πίρλο και ο Λούκα Τόνι, ενώ έκανε και τη μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου παίρνοντας στην αρχή της νέας χιλιετίας τον Ρομπέρτο Μπάτζιο. Στην Μπρέσια πήρε και τον νυν προπονητή της Μπαρτσελόνα, Πεπ Γκουαρδιόλα αλλά και από τη Σλόβαν Μπρατισλάβας τον Μάρεκ Χάμσικ, τον οποίο πούλησε μετά στη Νάπολι.

Τη σεζόν 2001-02 ο Τζιανλούκα Νάνι πήρε στην Μπρέσια τους: Φεντερίκο Τζιούντι, Ιγκλ Τάρε, Πεπ Γκουαρδιόλα και Μάρκους Σόοπ, ενώ μια χρονιά μετά τον Στέφαν Άπια και πούλησε τον Τζιούντι στην Μπεσίκτας 2,5 εκατομμύρια ευρώ!

Τη σεζόν 2003-04 πήρες ως ελεύθερους τους Λουίτζι ντι Μπιάτζιο, Ράμπο, Σεμπάστιαν Σάχα και πούλησε έναντι οκτώ εκατομμυρίων ευρώ στη Γιουβέντους τον Άπια και έξι εκατομμύρια ευρώ τον Λούκα Τόνι στην Παλέρμο.

Οι σπουδαίες αγοραπωλησίες του Νάνι συνεχίστηκαν και την περίοδο 2004-05, φέρνοντας πολλά εκατομύρια ευρώ στο ταμείο. Ο Ιταλός τεχνικός διευθυντής πήρε με 60.000 ευρώ τον Μάρεκ Χάμσικ και ελεύθερους τους Πιερ Γουομέ, Ματίας Αλμέιδα, Μάρκο Ντελβέκιο και Λουίτζι ντι Πασκουάλε, ενώ πούλησε 14 εκατομμύρια ευρώ τον Ματουζάλεμ στη Σαχτάρ, 5,5 εκατ. ευρώ τον Ντάριο Νταϊνέλι στη Φιορεντίνα, ένα εκατ. ευρώ τον Φεντερίκο Τζιούντι στην Μπολόνια. Επίσης, πήρε 250.000 ευρώ για να παραχωρήσει τον Σιρίλ Γκονά στην Τερνάνα.

Με την επιτυχημένη συνταγή

Την ίδια φιλοσοφία, δηλαδή να αποκτά ελεύθερους παίκτες, συνέχισε τόσο το 2005-06 (Ντανιέλε Αντάνι, Μανουέλε Φιλιπίνι, Λουίτζι Πιαντζερέλι, Ρομπέρτο Πορτελίνι) όσο και το 20006-07 (Σεντρίκ Ρουσέλ, Φραντζίσκο Λίμα, Λούκα Φιουμιτσέλι). Όσον αφορά τις πωλήσεις, ήταν και πάλι επιτυχείς. Την πρώτη χρονιά παραχώρησε τον Καράτσιολο με οκτώ εκατομμύρια ευρώ και με 250.000 τον Ματίας Αλμέιδα, ενώ μια χρονιά μετά εισέπραξε 3,5 εκατ. ευρώ από την Παλέρμο για τον Ρομπέρτο Γκουάνα.

Στην τελευταία του σεζόν στην Μπρέσια πήρε πακέτο από τη Σαμπντόρια τον Αντρέα Καράτσιολο (επτά εκατομμύρια ευρώ) και τον Φάμπιο Μπατζάνι (1,8 εκατ. ευρώ). Επίσης, απέκτησε τους Ρόμπερτ Φετζέσιν, Αλέσιο Τακινάρντι, Άνταμ Βάας και Ρομπέρτο Ντετζέρμπι, ενώ πούλησε τον Ντανιέλε Μανίνι στη Νάπολι με 6,5 εκατομμύρια ευρώ και με ένα εκατ. ευρώ λιγότερο τον Φαμπιάνο Σαντακρότσε και τον Μάρεκ Χάμσικ.

Από την Μπρέσια στη Γουέστ Χαμ

Την αγωνιστική περίοδο 2008-09 μετακόμισε στη Γουέστ Χαμ με προπονητή τον Τζιανφράνκο Τζόλα. Και εκεί δεν τα πήγε άσχημα όσον αφορά τις αγοραπωλησίες, αφού πήρε τους: Σάβιο, Μπεχράμι, Ντι Μικέλε, Ρ. Κόβατς, Γιαν Λαστούκα και Βάλτερ Λόπεζ, ενώ παραχώρησε με μεγάλα ποσά τους: Γκρεγκ Μπέλαμι, Άλντον Φέρντιναντ, Τζορζ Μακάρτνεϊ, Μπόμπι Ζαμόρα, Τζον Πάντσιλ, Μάθιου Εθέριγκρον, Κέιντεν Μάλινς και Ρίτσαρντ Ράιτ.

Τέλος την προπέρσινη σεζόν πήρε τους: Αλεσάντο Ντιαμάντι, Ράντοσλαβ Μόσχας, Ν’ Κολόνγκο Ιλούνγκα, Μανουέλ ντα Κόστα, Μπένι Μακάρθι, Πίτερ Κούρουτς, Λουίς Χιμένεθ, Ιλάν και Γκιγέρμο Φράνκο, ενώ έδωσε τους Σάβιο, Τζέιμς Κόλινς και Κίελ Ριντ.

Φαλκς το αουτσάιντερ!

Το αουτσάιντερ για τη θέση του τεχνικού διευθυντή είναι ο Σταν Φαλκς. Ο Ολλανδός βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο πόστο της Βίσλα Κρακοβίας και το θετικό του είναι η ολλανδική φιλοσοφία.

Ο 47χρονος υποψήφιος έχει δουλέψει από το 2000 ως το 2008 στην Αϊντχόφεν, μετέπειτα ακολούθησε η κινέζικη Σανγκάι και από τις 23 Αυγούστου του 2010 η Βίσλα. Στην PSV ο Φαλκς άφησε σπουδαίο έργο, με μεγάλες αγοραπωλησίες, έχει τεράστια εμπειρία και διασυνδέσεις στην πατρίδα του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα