Ευθύνες στους παίκτες η διοίκηση των Λέικερς

Γιάννης Ράμμας
Ευθύνες στους παίκτες η διοίκηση των Λέικερς

bet365

Οι Λέικερς αναζητούν τρόπους να ορθοποδήσουν κι ο Μιτς Κιούπτσακ ξεκαθάρισε πως το πρόβλημα δεν είναι ο προπονητής, αλλά η έλλειψη προσπάθειας από πολλούς παίκτες.

Η ομάδα του Λος Άντζελες (17-24) τρέχει να προλάβει τα playoffs κι ο 59χρονος αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής εξήγησε στο ESPN πως «χωρίς αμφιβολία, τρέφουμε απέραντη εμπιστοσύνη στον Μάικ ως προπονητή. Νομίζω πως, αν μιλήσει κανείς μαζί του, θα συνειδητοποιήσει πως το όραμά του ήταν διαφορετικό απ' ό,τι συμβαίνει. Είναι δουλειά του προπονητή να προσαρμόζεται και να κάνει αλλαγές. Μερικές φορές ο παίκτης δεν ταιριάζει. Μερικές φορές ο προπονητής πρέπει να κάνει αλλαγές και συμβιβασμούς, όπως έχει κάνει ο ίδιος κι ακριβώς απ' αυτή τη διαδικασία περνάει τώρα».

Εφόσον το πρόβλημα δεν είναι ο προπονητής, η ευθύνη βαραίνει τους παίκτες, όπως τους Χάουαρντ και Γκασόλ μεταύ άλλων. «Είμαι λίγο ανήσυχος για την προσπάθεια. Θα ήθελα να δω να προσπαθούν περισσότερο στο παρκέ. Όταν η μπάλα δεν έρχεται προς το μέρος σου, όταν τα σουτ δε μπαίνουν, δε σε πάει με τίποτα και το μόνο που μπορείς να κοντρολάρεις είναι η προσπάθειά σου, να κυνηγάς τις χαμένες μπάλες, να τρέχεις πάνω-κάτω στο παρκέ, να παίζεις άμυνα, να πηγαίνεις στο επιθετικό ριμπάουντ. Στο μυαλό μου έχω την εικόνα του ΛεΜπρον να βουτάει στο κέντρο του παρκέ στην πρόσφατη μεταξύ μας αναμέτρηση. Αυτό σημαίνει να προσπαθείς. Είναι φυσικό επόμενο όταν τα πράγματα δεν είναι με το μέρος του να είσαι διστακτικός κι αβέβαιος, να χάνεις την αυτοπεποίθησή σου. Δε μπορώ να το επιτρέψω. Πρέπει να διατηρήσουμε την αυτοπεποίθησή μας κι η προσπάθειά μας πρέπει να είναι πάντα σε υψηλό επίπεδο, ώστε να ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη περίοδο» σχολίασε, πριν καταλήξει, λέγοντας πως είναι νωρίς για να σκεφτεί την πιθανότητα ανταλλαγής (σ.σ. μέχρι 21/2).

 

NBA Τελευταία Νέα