Με όνειρο τις… 9 Ευρωλίγκες (pics)

Με όνειρο τις… 9 Ευρωλίγκες (pics)

Gazzetta team
Με όνειρο τις… 9 Ευρωλίγκες (pics)

bet365

Η αποστολή του Παναθηναϊκού είναι στο Τελ Αβίβ και το Gazzetta.gr ακολουθεί τους παίκτες του Ομπράντοβιτς σε απόσταση αναπνοής, στο αεροπλάνο, στο ξενοδοχείο και στο Γιαντ Ελιάου, εκεί όπου την παράσταση κλέβει η κοιλιά… Πίνι Γκέρσον και η τρέλα του Γιασικεβίτσιους

Σαν βγεις στον πηγαιμό για… Τελ Αβίβ, να εύχεσαι να είναι μακρύς ο δρόμος, λέει ο ποιητής, αλλά για τον Παναθηναϊκό το ταξίδι στην έδρα της Μακάμπι ήταν τόσο σύντομο που έμοιαζε με πρωινή σιέστα. Κατά τη διάρκεια της πτήσης, ο μοναδικός που έμεινε ξύπνιος ήταν ο Κώστας Καϊμακόγλου, που έπαιζε «AngryBirds» στο iPad, ενώ όλοι οι υπόλοιποι, άλλος πιο γρήγορα (οΤσαρτσαρής για παράδειγμα κοιμήθηκε με την απογείωση, απόδειξη ότι όταν έχεις δύο μωρά στο σπίτι μαθαίνεις να κοιμάσαι στο δευτερόλεπτο) άλλος πιο αργά, παραδόθηκαν στην αγκαλιά του Μορφέα.

«Πόσα ευρωπαϊκά χωράνε σε τρεις θέσεις αεροπλάνου;»

Αυτοί που έκλεψαν την παράσταση, ήταν ο Διαμαντίδης, ο Μπατίστ και ο Τσαρτσαρής, που κάθισαν δίπλα δίπλα και… στρίμωξαν σε δύο μέτρα, 9 ευρωλίγκες, όσες έχουν κατακτήσει δηλαδή παρέα οι τρεις τους, οι μοναδικοί παίκτες του Παναθηναϊκού, που παίζουν μαζί από το 2004 μέχρι σήμερα. Η αλήθεια είναι ότι η εικόνα των Τριών… κοιμισμένων Σωματοφυλάκων, έγινε πόλος έλξης για τους επιβάτες της πτήσης, καθώς τέσσερις από αυτούς, έβρισκαν πρόφαση την επίσκεψη στο wc, προκειμένου να τραβήξουν φωτογραφίες και βίντεο με τον Διαμαντίδη, τον Τσαρτσαρή και τον Μπατίστ, γεγονός πάντως που δεν ήταν ικανό να διακόψει τον ύπνο τους. Πάλι καλά, γιατί ποιος τους άκουγε μετά…

Δεν γνωρίζουμε τι έβλεπαν στα όνειρά τους, αν και με τόσα βίντεο της Μακάμπι που έχουν παρακολουθήσει τις τελευταίες μέρες και τόσες σημειώσεις που έχουν μαζέψει –οι φαν της τεχνολογίας μάλιστα, έχουν περάσει το scoutingστα laptop- μην αποκλείετε ο Σάτο να ονειρευόταν τον Οχαγιόν και ο Μάριτς τον Σόφο.

Αυτός που σίγουρα έχει ζήσει και έχει ονειρευτεί πολλά στο Τελ Αβίβ είναι ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, που επιστρέφει για πρώτη φορά σε ένα γήπεδο, που λατρεύτηκε όσο ελάχιστοι παίκτες. Στους διαδρόμους γύρω από τα αποδυτήρια και το παρκέ του Γιαντ Ελιάου εξάλλου (αυτό το NokiaArena δεν θα το συνηθίσουμε ποτέ), την παράσταση κλέβουν δεκάδες φωτογραφίες του Σάρας από την τριετία στη Μακάμπι, όταν και κατέκτησε 2 triplecrown, το 2004 και το 2005. Αυτός που είναι παντού –στην κυριολεξία- στο γήπεδο, είναι ο Πίνι Γκέρσον. Ο αγαπημένος «Πίνχας» των φιλάθλων της Μακάμπι, ο προπονητής που οδήγησε την «Ομάδα του Λαού» τρεις φορές στην κορυφή της Ευρώπης έχει την τιμητική του στα πόστερ που κοσμούν τους τοίχους, ενώ η…κοιλιά του πρωταγωνιστεί στην ωραιότερη ίσως φωτογραφία εντός του Γιαντ Ελιάου. Αν κοιτάξετε προσεχτικά, θα δείτε και τον Σάρας να κάνει τα… δικά του, τη στιγμή της απόλυτης αποθέωσης στον Πίνι. Σε περίοπτη θέση είναι ο Οντέντ Κάτας, που... σκότωσε την αγαπημένη του ομάδα, για χάρη του Παναθηναϊκού στο Final 4 του 2000, αλλά και ο Ντορόν Τζάμσι, που συμβολίζει το ένδοξο παρελθόν της Μακάμπι.

Είναι εμφανές πάντως, ότι στο Τελ Αβίβ ζουν και αναπνέουν για τους δύο αγώνες με τον Παναθηναϊκό. Στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου, στα εστιατόρια, στα ταξί, ακόμα και στα φαρμακεία, συναντήσαμε ανθρώπους έτοιμους να μας πουν τη γνώμη τους για τον Παναθηναϊκό, να αναλύσουν τα λάθη του Μπλατ στον πρώτο αγώνα, να αποθεώσουν τον Ομπράντοβιτς, αλλά πάνω απ’ όλους να θυμηθούν τον Γιασικεβίτσιους, τον «πιο τρελό και πιο ταλαντούχο παίκτη στην ιστορία της Μακάμπι», όπως έλεγε, ο Σαρόν, έξω από το Γιαντ Ελιάου, που αναπολούσε τις εποχές της απόλυτης παντοδυναμίας της Ομάδας του Λαού, τη διετία 2004-05, όταν με Πάρκερ, Βούισιτς, Μπαστόν και Σάρας, σκορπούσε τον τρόμο σε όλη την Ευρώπη.

«Δεν υπάρχει καμία Μακάμπι»

Κατευθυνόμενοι στο γήπεδο για την προπόνηση του Παναθηναϊκού και αφού είδαμε τους Ισραηλινούς να κάνουν μπάνιο, σερφ και να παίζουν σαν παλαβοί ρακέτες στην παραλία της πόλης (σ.σ. μεταξύ μας, δεν τη λες και άσχημη τη συγκεκριμένη παραλιακή…) ζήσαμε την πρώτη μεγάλη έκπληξη στο Τελ Αβίβ.

Ο οδηγός του Ταξί, ονόματι Άιμαν, είναι φανατικός οπαδός της Χάποελ Τελ Αβίβ, προέβλεψε δύο νίκες του Παναθηναϊκού, αποκάλυψε ότι… «όλη η πόλη είναι Χάποελ και ότι η Μακάμπι είναι δημιούργημα των media» και μας είπε ότι αύριο περιμένει μεγάλο παιχνίδι από τον Μπατίστ και τον Διαμαντίδη, ενώ δήλωσε ότι ο μόνος που αξίζει από την Μακάμπι είναι ο Σάρας! «Ναι, αλλά ο Σάρας παίζει στον Παναθηναϊκό», του υπενθυμίσαμε. «Εγώ το ξέρω, αλλά οι τύποι της Μακάμπι, νομίζουν ότι είναι ακόμα δικός τους και θα τον αποθεώνουν σε όλο το ματς. Θα το δείτε». Κι όλα αυτά, ενώ μας αποχαιρέτησε φωνάζοντας «VivaPatanaikos» και «GeiasouPapalouka», σαφείς ενδείξεις της ελαφράς σύγχυσης, του κατά τα άλλα, συμπαθέστατου Αίμαν.

Μ’ αυτά και μ’ εκείνα, και αφού πρώτα είδαμε 20 Ισραηλινούς ρεπόρτερ να πολιορκούν τον Ομπράντοβιτς και να τον ρωτούν πώς θα νιώσει αύριο ο… Σάρας («εκεί είναι ο Μίστερ Σαρούνας, ρωτήστε τον»), τον Δημήτρη Ιτούδη να κάνει διαγωνισμό τριπόντων με τον τέταρτο προπονητή της ομάδας, Δημήτρη Πεγιούδη και τον Ζοτς παρέα με τον Διαμαντίδη να αγναντεύουν την οροφή με τα λάβαρα του Γιαντ Ελιάου (93 αν δεν χάσαμε το μέτρημα), αποφασίσαμε ότι ήρθε η ώρα για… Τελ Αβίβ by night.

Με 20 ευρώ την ημέρα που χρεώνει το ξενοδοχείο το internet εξάλλου, το να παραμένεις στο δωμάτιο κρίνεται οικονομικά ασύμφορο και… τουριστικά απαράδεκτο.

Ες αύριον τα σπουδαία!

Για… ανταλλαγή πληροφοριών για τις τουριστικές και αθλητικές ατραξιόν του Τελ Αβίβ, υπάρχει και το Twitter(@sili81)

 

Τελευταία Νέα