Υπάρχει και φιλότιμο!

Βασίλης Σκουντής Βασίλης Σκουντής
Υπάρχει και φιλότιμο!

bet365

Το Πρωτάθλημα μπάσκετ 3x3 ολοκληρώνεται σήμερα στο Ζάππειο και ο Βασίλης Σκουντής ξεσκονίζει τα κινηματογραφικά, αλλά και τα λατινικά του κιτάπια προς χάριν μιας απρέπειας που κατέληξε σε αβροφροσύνη...

Το μπάσκετ, λένε, είναι στιγμές. Στιγμές που άλλες κυλάνε στο ρυάκι και εκβάλλουν στο ποταμό της λήθης και στιγμές, οι οποίες παραμένουν ανεξίτηλες, ακόμη κι αν δεν εκτυλίσσονται εντός παιδιάς...

Υπάρχουν λοιπόν στιγμές, αλλά υπάρχει και φιλότιμο: το μάθαμε ως τίτλο από τον... Μαυρογιαλούρο στην ομώνυμη ταινία, το εμπεδώσαμε και στο Ζάππειο, όπου η απρέπεια διορθώθηκε με μια κίνηση αβροφροσύνης σε μια υπόθεση η οποία χωρίς να το θέλει κανείς από τους εμπλεκόμενους, κατέληξε σε ρομάντζο!

Την Παρασκευή στον αγώνα (στοπ πλαίσιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 3x3) μεταξύ των μικτών ομάδων της Ελλάδας και της Αγγλίας, κάποια στιγμή ο Νίκος Παππάς "μανούριασε" με ένα λάθος της (συμπαίκτριας του, εκείνη την ώρα) Κατερίνας Σωτηρίου και έκανε μια χειρονομία αποδοκιμασίας που έγινε αντιληπτή από πολύ κόσμο. Σαν να της έλεγε δηλαδή, "βγες και άσε μας να παίξουμε"...

Ήταν όντως unfair αυτή η συμπεριφορά του γκαρντ του Πανιωνίου προς μία συμπαίκτρια, συνάδελφο και κυρίως προς μια (ωραία και ευγενή) κυρία. Εντέλει η ελληνική ομάδα ηττήθηκε και αποκλείσθηκε από τη συνέχεια αυτού του Τουρνουά αλλά στη λήξη του ματς η Κατερίνα δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο. Τουναντίον μου είπε ότι "έχω να παίξω σε αγώνα με αγόρια από τότε που ήμουν πιτσιρίκα στην παιδική χαρά της γειτονιάς μου, αλλά ποτέ δεν είχα συμπαίκτες της κλάσης του Παππά και του Μπόγρη..."

Το ίδιο βράδυ στο Ζάππειο έγινε αρκετό σούσουρο για το περιστατικό και πάνω που όλοι φαντάστηκαν ότι ξεχάστηκε το θυμήθηκε (όχι η Κατερίνα, αλλά) ο Νίκος! Χθες το μεσημέρι λοιπόν, όταν πήγε στο Ζάππειο κρατούσε μαζί του και άφησε πάνω στην τσάντα της Σωτηρίου ένα τριαντάφυλλο πάνω στο οποίο είχε καρφιτσώσει ένα χαρτάκι με τρεις λέξεις: "Συγνώμη για χθες"!

Δεν ξέρω εάν η Κατερίνα τον συγχώρεσε, πάντως αυτή η χειρονομία της αβροφροσύνης έδειξε ότι υπάρχει και φιλότιμο. Ούτως η άλλως στις γυναίκες δεν αρέσει το κράξιμο, αλλά αρέσουν τα λουλούδια και συν τοις άλλοις, εδώ ταιριάζει γάντι -και μάλιστα κάνει και ρίμα- η πρώτη λατινική κουβέντα, που μάθαμε στο σχολείο: Το Regina rosas amat γίνεται Katerina rosas amat!

Η βασίλισσα και η Κατερίνα αγαπούν τα τριαντάφυλλα κι αυτή η γενιά των αγοριών αγαπά τις συγνώμες! Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποια μέλη της συγκεκριμένης φουρνιάς των πρώην εφήβων και νέων (που τυγχάνει μάλιστα να συνυπάρχουν στην εθνική του 3x3 και στον Πανιώνιο) ζητούν συγνώμη. Ο Μπόγρης και ο Παππάς έχουν λερωμένη τη φωλιά τους από κάποιες κακές συμπεριφορές στη διάρκεια διεθνών διοργανώσεων, ο μεν όταν την έπεσε στον Νικ Καλάθη, ο δε με τη...ροχάλα του σε έναν Ισπανό παίκτη στο Ευρωμπάσκετ της Ρόδου.

Τώρα κι οι δυο τους μεγάλωσαν και πρέπει να ωριμάσουν. Εχουν άλλωστε την ευκαιρία να φανερώσουν το πραγματικό αγωνιστικό ποιόν τους, αλλά και να αποδείξουν ότι ξεπέρασαν τις παιδικές ασθένειες και είναι αληθινοί επαγγελματίες...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Σκουντής
Βασίλης Σκουντής

H φήμη ότι βγήκε από την κοιλιά της μάνας του κρατώντας ένα στυλό κι ένα χαρτί ελέγχεται ως εντελώς αναληθής. Αντιθέτως είναι περίπου… αληθής η φήμη ότι στην πρώτη έκθεση του στο δημοτικό έβαλε τίτλο, υπότιτλο, φωτογραφία, λεζάντα και έδωσε χαρακτηρισμό γραμματοσειράς!
Τα νομικά βιβλία του Σάκουλα ενέμειναν απλώς στο ράφι, αλλά στις… σακούλες. Ο προορισμός υπήρξε μοιραίος και αναπόδραστος. Μετά από 32 χρόνια και με τα μαλλιά του να έχουν από ετών προτιμήσει την ταπείνωση από το θάνατο, ο Βασίλης Σκουντής ταλαιπωρεί τους γύρω του και τον εαυτό του, επιμένοντας να γράφει, άλλωστε είναι το μόνο που έμαθε να κάνει (πιστεύει καλά, αλλά κι αυτό παίζεται!) στη ζωή του. Αν και ενίοτε παρασπονδεί, εν τούτοις στις φλέβες του τρέχει πάντοτε πορτοκαλί αίμα, θεωρεί τον εαυτό του απόγονο του Homo Βasketikus και (περπατώντας στην πέμπτη δεκαετία της ενασχόλησης του με τη δημοσιογραφία) γουστάρει που ακόμη δεν βαρέθηκε να κάνει το χόμπι του!

ΥΓ: Αν μετά από τόσα χρόνια δεν τον βαρεθήκατε, εκτός από το gazzetta.gr μπορείτε να τον υποφέρετε ακόμη καθημερινά στο Goal News και στον Sentra FM 103.3