Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Το 'ξερες;

Gazzetta team
Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Το 'ξερες;

bet365

Ο Ολυμπιακός γράφει ξανά ιστορία και το gazzetta.gr βγάζει δέκα ασίστ για τον τελικό του Final 4 με τη Φενερμπαχτσε!

Τα προγνωστικά είναι για να σπάνε. Τα μπάτζετ δεν παίζουν μπάσκετ. Ο Ολυμπιακός έχει βαλθεί να τρελάνει όλη την Ευρώπη και έκανε το πρώτο βήμα αποκλείοντας στον ημιτελικό του Final 4 την πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ και μάλιστα με τον αγαπημένο του τρόπο. Με ανατροπή!

Πλέον, μένει ένα ακόμα βήμα για το τέταρτο ευρωπαϊκό τρόπαιό του. Απέναντί του η Φενέρμπαχτσε του μετρ της διοργάνωσης Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Η Φενέρ παίζει στην έδρα της, θέλει να κατακτήσει την πρώτη κούπα της μπροστά στον κόσμο της, όμως όλοι ξέρουν πως ο Ολυμπιακός δεν αστειεύεται!

Λίγο πριν το τζάμπολ στο μεγάλο τελικό το gazzetta.gr κάνει ζέσταμα με ενδιαφέροντα στοιχεία για την αναμέτρηση! Οδηγός στην επιλογή του εκάστοτε αγώνα, είναι -ήταν και θα είναι- το κουπόνι; Τι «ποιο κουπόνι»; Ένα είναι «ΤΟ κουπόνι».

Η πρώτη τους φορά σε τελικό: Ο Ολυμπιακός διεκδικεί το τέταρτο Κύπελλο Πρωταθλητριών / EuroLeague στο 10ο Final 4 της ιστορίας του ενώ η Φενέρμπαχτσε συμμετέχει για τρίτη φορά στην τελική φάση της διοργάνωσης και θα παίξει σε δεύτερο σερί τελικό με στόχο την πρώτη ευρωπαϊκή κούπα. Το συγκεκριμένο ζευγάρι δεν έχει εμφανιστεί ξανά στην ιστορία των τελικών!

Θα κατακτήσει η Φενέρ τον πρώτο της τίτλο ή ο Ολυμπιακός τον τέταρτο; Η νίκη των Τούρκων προσφέρει 1.25 στο Κουπόνι Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ και των «ερυθρολεύκων» 2.85.

Το απόλυτο των Σπανούλη, Σλούκα στα ημιτελικά: Ο αρχηγός και ηγέτης του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης οδήγησε τους Πειραιώτες στον τελικό της EuroLeague, κάνοντας παράλληλα το 5/5 σε ημιτελικούς Final 4 (2009, 2012, 2013, 2015, 2017)! Το ίδιο ισχύει και με τον πρώην συμπαίκτη του και νυν γκαρντ της Φενέρμπαχτσε, Κώστα Σλούκα, ο οποίος έχει επίσης 5/5 σε ημιτελικούς (2012, 2013, 2015, 2016, 2017). Αμφότεροι ξεπέρασαν τον Τόνι Κούκοτς, ο οποίος είχε τέσσερις νίκες σε ισάριθμους ημιτελικούς το 1989 (Μόναχο), το 1990 (Σαραγόσα), το 1991 (Παρίσι) και το 1993 (Πειραιάς).

Το 3/3 του Ομπράντοβιτς με τον Ολυμπιακό: Ο πολυνίκης προπονητής στην ιστορία της EuroLeague μετράει τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια με τρεις διαφορετικές ομάδες όταν αντιμετωπίζει τους Πειραιώτες στα Final 4. Η αρχή έγινε στον τελικό του Τελ Αβίβ, όταν πανηγύρισε τον τίτλο με την Μπανταλόνα (1994). Το επανέλαβε την επόμενη χρονιά, ως προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης στη διοργάνωση της Σαραγόσα (1995). Το νικηφόρο σερί του Ζοτς συνεχίστηκε στο Βερολίνο (2009), όταν ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Ολυμπιακού στον ημιτελικό κι εν συνεχεία κατέκτησε τον τίτλο απέναντι στην ΤΣΣΚΑ!

Η πρώτη ελληνοτουρκική μάχη: Η νίκη της Φενέρμπαχτσε επί της Ρεάλ στον ημιτελικό έστειλε τους πρωταθλητές Τουρκίας για δεύτερη σερί χρονιά στον τελικό του Final 4. Μετά, λοιπόν, την ΤΣΣΚΑ πέρυσι στο Βερολίνο, η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα αντιμετωπίσει την Κυριακή (21/5, 21:00) τον Ολυμπιακό, συνθέτοντας για πρώτη φορά ζευγάρι ελληνικής με τουρκική ομάδα στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης!

Το παρελθόν των ελληνικών ομάδων: Είναι χαρακτηριστικό πως οι τρεις ελληνικές ομάδες που έχουν φτάσει σε τελικό Κυπέλλου Πρωταθλητριών / EuroLeague (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΑΕΚ) έχουν αντιμετωπίσει στους 15 τελικούς που έχουν συμμετάσχει, επτά φορές ισπανική ομάδα, τρεις φορές ρωσική και ισάριθμες φορές ομάδα από το Ισραήλ και δύο φορές ιταλική! Ποτέ όμως ομάδα από την Τουρκία.

Η «ερυθρόλευκη» άμυνα: Η αμυντική λειτουργία αποτελεί το μεγάλο όπλο των Πειραιωτών απέναντι στη Φενέρμπαχτσε. Ο Ολυμπιακός δέχεται μόλις 73.7 πόντους μ.ό., επιτρέποντας στους αντιπάλους του να σουτάρουν με 46.8% από το ζωγραφιστό και 35.3% πίσω από τα 6μ.75. Παράλληλα, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου κερδίζει τα περισσότερα φάουλ στη διοργάνωση, 21.5 μ.ό. ανά αγώνα!

Τσακίζει... κόκαλα η άμυνα του Ολυμπιακού. Η περίπτωση το ματς να είναι under 146.5 δίνει 1.75 στο Κουπόνι Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ.

Ο Πρίντεζης γίνεται 200άρης: Ο Γιώργος Πρίντεζης θα διεκδικήσει την EuroLeague απέναντι στη Φενέρμπαχτσε, φτάνοντας αισίως τις 200 συμμετοχές στη διοργάνωση! Ο διεθνής φόργουορντ έκανε το ντεμπούτο του στις 9 Οκτωβρίου 2002 και παραμένει στο πιο υψηλό επίπεδο έπειτα από 15 χρόνια.

Το «πολυεργαλείο» Γιούντο: Ο Έκπε Γιούντο ήταν ό,τι καλύτερο είχε να παρουσιάσει η Φενέρμπαχτσε στον ημιτελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης αφού ολοκλήρωσε τον ημιτελικό με 18 πόντους, 12 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 1 κλέψιμο, 3 λάθη, 2 κοψίματα, 4 κερδισμένα φάουλ και 36 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης ranking! Παράλληλα ο All-EuroLeague σέντερ της Φενέρ είναι ο κορυφαίος ριμπάουντερ (7.7) και μπλοκέρ (2.1) στη διοργάνωση, επομένως οι Νίκολα Μιλουτίνοφ, Πάτρικ Γιανγκ και Κεμ Μπιρτς δεν θα έχουν καθόλου εύκολο έργο απέναντί του.

Μοιρασιά στις νίκες: Οι δυο ομάδες μοιράστηκαν τα θετικά αποτελέσματα μέσα στη χρονιά. Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 71-62 (Λοτζέσκι 14π. – Βέσελι 22π.) στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της regular season ενώ οι Τούρκοι επιβλήθηκαν με 67-64 για την 23η αγωνιστική (Μπογκντάνοβιτς 27π. – Γκριν 17π.).

Θα κάνει ο Ολυμπιακός σούπερ ξεκίνημα λόγω της ψυχολογίας του; Η περίπτωση να νικήσει την πρώτη περίοδο δίνει 2.40 στο Κουπόνι Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ!

Τα ρεκόρ τους ως τον τελικό: Η Φενέρμπαχτσε έφτασε ως το τέλος της διαδρομής και θα παλέψει για τον τίτλο στο Sinan Erdem Dome έχοντας ρεκόρ 22-12: 18-12 στη regular season, 3-0 στα playoffs και 1-0 στο Final 4. Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός είχε ρεκόρ 23-13: 19-11 στη regular season, 3-2 στα playoffs και 1-0 στο Final 4.

 

Τελευταία Νέα