ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ολυμπιακός: Το 'ξερες;

Gazzetta team
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ολυμπιακός: Το 'ξερες;

bet365

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την ΤΣΣΚΑ στον ημιτελικό του Final 4 και το gazzetta.gr κάνει το τζάμπολ με δέκα ενδιαφέροντα στοιχεία για την αναμέτρηση!

Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να αφήσει πίσω του την Εφές και να σφραγίσει την επιστροφή του σε Final 4, έχοντας αποδείξει πως στους αγώνες που κρίνουν τίτλο έχει τον τρόπο του!

Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν μια παλιά γνωστή στον ημιτελικό. Την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, της οποίας έχουν πάρει τον αέρα σε αγώνες Final 4, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων στη regular season! Το gazzetta.gr κάνει αντίστροφη μέτρηση για το τζάμπολ προσφέροντας δέκα ενδιαφέροντα στοιχεία για την αναμέτρηση.

Οδηγός στην επιλογή του εκάστοτε αγώνα, είναι -ήταν και θα είναι- το κουπόνι; Τι «ποιο κουπόνι»; Ένα είναι «ΤΟ κουπόνι».

«Ερυθρόλευκη» παράδοση στα Final 4: Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έκανε το sweep στη regular season, επικρατώντας με 75-81 στο ΣΕΦ και 90-86 στην Megasport Arena. Οι δυο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες για τέταρτη φορά στα τελευταία έξι Final 4 της EuroLeague, με τον Ολυμπιακό να μετράει τρεις νίκες! Το «ερυθρόλευκο» highlight είναι το 62-61 στο Sinan Erdem Dome με το winning shot του Πρίντεζη στον τελικό του 2012.

Η νίκη του Ολυμπιακού χωρίς παράταση δίνει 3.35 στο Κουπόνι Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ. Νίκη των «ερυθρολεύκων» με τον Πρίντεζη πρώτο σκόρερ προσφέρει 12!

Η επίθεση της ΤΣΣΚΑ: Η ΤΣΣΚΑ θα παραταχθεί στο παρκέ του Sinan Erdem Dome με σκοπό να διατηρήσει τα κεκτημένα και να κάνει το repeat μετά την περσινή επιτυχία στο Βερολίνο, έχοντας την καλύτερη επίθεση στη διοργάνωση! Συγκεκριμένα η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη σημειώνει 87.6 πόντους μ.ό. ανά αγώνα ενώ έχει τη δεύτερη καλύτερη επίδοση σε ό,τι αφορά τις ασίστ (20.2) και την ευστοχία στα δίποντα (55.5%) και τα τρίποντα (40.25%)!

Η άμυνα του Ολυμπιακού: Από την άλλη πλευρά, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου επιτρέπουν στους αντιπάλους τους να καταγράψουν το χαμηλότερο index (75.0) ενώ οι 73.6 πόντοι που δέχτηκαν στα 35 παιχνίδια στη regular season και στα playoffs με την Αναντολού Εφές συνιστούν την δεύτερη καλύτερη επίδοση στη διοργάνωση. Επίσης οι Πειραιώτες είναι πρώτοι στα ριμπάουντ (37.4) και τρίτοι στα μπλοκ (3.4).

Το ενδεχόμενο να κάνει over 3.5 κοψίματα ο Ολυμπιακός προσφέρει 1.90 στο Κουπόνι Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ!

Ο ρόλος των Σπανούλη, Πρίντεζη: Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε την πρόκρισή του στο Final 4 με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βασίλη Σπανούλη. Ο αρχηγός και ηγέτης των Πειραιωτών έκανε την καλύτερη σεζόν playoffs της καριέρας του, έχοντας 17 πόντους και 6 ασίστ μ.ό., κάνοντας παράλληλα ρεκόρ στα τρίποντα (17), σε ό,τι αφορά την προημιτελική φάση. Από 'κει και πέρα, ο Γιώργος Πρίντεζης μέτρησε 12.8 πόντους και 5.8 ριμπάουντ απέναντι στην Εφές.

Το ενδεχόμενο να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ του ματς ο Σπανούλης προσφέρει 5.00 στο Κουπόνι Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ, ενώ ο Πρίντεζης δίνει 5.50!

Το μεγάλο comeback στη Μαδρίτη μετά το... 0/11: Συνέβη στο Barclaycard της Μαδρίτης, πριν από δυο χρόνια. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν μπροστά στο σκορ με 61-52 στα 4' για το φινάλε όμως ο Βασίλης Σπανούλης πέτυχε τους 11 από τους 13 πόντους του σε αυτό το διάστημα και σφράγισε τη νίκη του Ολυμπιακού με 68-70 στον ημιτελικό εκείνης της διοργάνωσης! Ο Kill Bill μετρούσε 0/11 σουτ ως εκείνο το σημείο, έχοντας index -4 στις αρχές της τέταρτης περιόδου.

Η προϋπηρεσία του Σφαιρόπουλου στη Μόσχα: Ο νυν κόουτς του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος ήταν βοηθός προπονητής του Γιόνας Καζλάουσκας στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τη σεζόν 2011-12. Μάλιστα είχε συνεργαστεί με τέσσερις παίκτες που συνεχίζουν να φορούν τη φανέλα της «ομάδας του στρατού» έπειτα από πέντε χρόνια: Τους Μίλος Τεόντοσιτς, Νικίτα Κουρμπανόφ, Αντρέι Βοροντσέβιτς και Βίκτορ Χριάπα.

Συμπαίκτες στην εθνική Σερβίας: Ο σέντερ του Ολυμπιακού, Νίκολα Μιλουτίνοφ και ο γκαρντ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μίλος Τεόντοσιτς, υπήρξαν συμπαίκτες στην εθνική Σερβίας που έφτασε ως τα ημιτελικά στο EuroBasket 2015.

Το «ερυθρόλευκο» παρελθόν των Τεόντοσιτς, Χάινς: Ο Μίλος Τεόντοσιτς αγωνίστηκε τέσσερα χρόνια στον Ολυμπιακό (2007-11). Αναδείχτηκε EuroLeague MVP το 2010 και βοήθησε τους Πειραιώτες να φτάσουν στο Final 4 ενώ υπήρξε συμπαίκτης με τους Βασίλη Σπανούλη, Κώστα Παπανικολάου και Γιώργο Πρίντεζη που συνεχίζουν στο λιμάνι. Σε ό,τι αφορά τον Κάιλ Χάινς, ο Αμερικανός σέντερ αγωνίστηκε τη διετία 2011-13 στους Πειραιώτες, κατακτώντας τους back2back τίτλους στην EuroLeague σε Πόλη και Λονδίνο.

Το ρεκόρ του Τζάκσον με τον Ολυμπιακό: Ο γκαρντ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Άαρον Τζάκσον έκανε ρεκόρ σε Final 4 με τα 7 κλεψίματα που έκανε απέναντι στον Ολυμπιακό, στη διοργάνωση της Μαδρίτης το 2015. Οι Πειραιώτες επικράτησαν με 68-70.

Στο 1.65 βρίσκεται στο Κουπόνι Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ το over 6.5 κλεψίματα της ΤΣΣΚΑ, ενώ το under 6.5 είναι στο 1.85.

Συμπαίκτες στη Μάλαγα: Ο σέντερ της ΤΣΣΚΑ, Τζόελ Φρίλαντ και ο φόργουορντ του Ολυμπιακού, Γιώργος Πρίντεζης, ήταν συμπαίκτες στην Ουνικάχα Μάλαγα την περίοδο 2009-10

 

Τελευταία Νέα