Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα: Το 'ξερες;

Gazzetta team
Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα: Το 'ξερες;

bet365

Την Κυριακή το βράδυ όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος θα παρακολουθεί το μεγάλο clasico και το gazzetta.gr καταγράφει δέκα ενδιαφέροντα πράγματα για το Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα.

Είναι τα ματς που κεντρίζουν το ενδιαφέρον όλου του κόσμου. Τα περίφημα clasico. Ρεάλ εναντίον Μπαρτσελόνα, Μπαρτσελόνα εναντίον Ρεάλ σημαίνει απόλυτη ποδοσφαιρική παράσταση, ένα ματς που περικλείει μέσα του τα πάντα!

Φέτος, η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται την Μπάρτσα σε ένα σημείο που δείχνει το φαβορί. Έχοντας προκριθεί στους «4» του Champions League, με «αέρα» τριών βαθμών στο πρωτάθλημα και με το ντέρμπι στην έδρα της. Η Μπάρτσα, από την άλλη, είναι σαν πληγωμένο θηρία. Αποκλείστηκε από τη Γιούβε στην Ευρώπη κι αν χάσει στο clasico... χάνεται!

Το μεγάλο ματς πλησιάζει και το gazzetta.gr σας βάζει σε κλίμα clasico, παρουσιάζοντας δέκα ενδιαφέροντα στοιχεία για την αναμέτρηση!

Οδηγός στην επιλογή του εκάστοτε αγώνα, είναι -ήταν και θα είναι- το κουπόνι; Τι «ποιο κουπόνι»; Ένα είναι «ΤΟ κουπόνι».

Clasico στο χορτάρι, Clasico και στο Πρακτορείο! Το Κουπόνι Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ προσφέρει 200+ στοιχήματα σε Live και Pregame, ενώ το 1X2 προσφέρεται στις καλύτερες αποδόσεις! Η νίκη της Ρεάλ δίνει 2.10, η ισοπαλία 3.85 και το διπλό 3.15. Η αναμέτρηση είναι επίσης μέρος της Super List.

Η παράδοση του Μέσι. Ο Λιονέλ Μέσι έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ στο clasico. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ είναι ο πρώτος σκόρερ με 21 γκολ! Συγκεκριμένα ο αστέρας της Μπαρτσελόνα έχει πετύχει 14 γκολ σε ματς πρωταθλήματος, πέντε σε Σούπερ Καπ, ενώ άλλες δύο φορές έχει σκοράρει σε επίπεδο Champions League. Επίσης, είναι πρώτος σε ασίστ με 13.

Καθοριστικός Ρονάλντο. Προέρχεται από δύο καταπληκτικά παιχνίδια με τη Μπάγερν Μονάχου. Απέναντι σε ένα αντίπαλο τεράστιους βεληνεκούς όπως οι Βαυαροί σημείωσε 5 τέρματα και έσπασε το φράγμα των εκατό στη διοργάνωση, «πιάνοντας» και τον Ντι Στέφανο στα 32 σε νοκ άουτ. Ο CR7 συνεχίζει στην Ευρώπη, γεγονός που κάνει την ψυχολογία του ακόμα καλύτερη και του δίνει περιθώριο να αυξήσει ακόμα περισσότερο το ρεκόρ του.

Αμφίρροπο. Πάντα τα clasico κρύβουν συγκινήσεις και τα περισσότερα παιχνίδια τους μας αφήνουν με ανοικτό το στόμα για τα γκολ και τις διακυμάνσεις των αγώνων. Είναι χαρακτηριστικό ότι τελευταίο ντέρμπι μεταξύ των δύο αιωνίων στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» που να έχει λήξει 0-0 έχουμε να συναντήσουμε από την σεζόν 1986-87!

Συνήθως τα ντέρμπι έχουν και πολλά γκολ. ΤΟ ενδεχόμενο να μπουν 4-6 προσφέρει 2.10 στο Κουπόνι Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ, ενώ τα 7+ απόδοση 11!

Ο τελευταίος. Ο Χαβιέρ Σαβιόλα ο οποίος πέρασε και από τον Ολυμπιακό την σεζόν 2013-14, είναι ο τελευταίος ποδοσφαιριστής που έχει φορέσει την φανέλα και των δύο μεγάλων της Ισπανίας. Ο άλλοτε άσος της Ρίβερ Πλέιτ άφησε την Μπαρτσελόνα το 2007 και μετακόμισε ως ελεύθερος εκείνο το καλοκαίρι φορώντας τα λευκά μέχρι το 2009.

Αήττητη. Η Ρεάλ Μαδρίτης μετρά 21 σερί εντός έδρας ματς χωρίς ήττα. Η Μπάρτσα, από την άλλη, έχει 10 νίκες στα 12 τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος.

Ρεάλ στο Πρωτάθλημα, Μπαρτσελόνα στο Κύπελλο. Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει κατακτήσει 32 Πρωταθλήματα Ισπανίας, έναντι 24 της Μπαρτσελόνα, ενώ οι Καταλανοί έχουν 28 Κύπελλα και οι Μαδριλένοι 19. Συνολικά οι μπλαουγράνα έχει 89 τίτλους και οι Μερένγκες 83.

O Σέρχιο Ράμος έχει αποδειχθεί αρκετές φορές ως ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής. Το ενδεχόμενο να σκοράρει πρώτος στο clasico έχει απόδοση 18 στο Κουπόνι Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ!

Ιστορία και με τους δύο. Ο νυν τεχνικός της Μπαρτσελόνα, Λουίς Ενρίκε, έχει γράψει την δική του ιστορία ως ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο 46χρονος τεχνικός ήταν κάτοικος Μπερναμπέου για πέντε χρόνια, από το 1991 έως το 1996 μετρώντας 157 συμμετοχές και 15 γκολ.

Μέσι και Πούσκας. Μόνο δύο ποδοσφαιριστές έχουν καταφέρει να πετύχουν χατ-τρικ σε clasico πάνω από μία φορά. Ο ένας ήταν ο αείμνηστος Φέρεντς Πούσκας. Ο άλλος είναι ο Λιονέλ Μέσι.

Το under 2.5 γκολ δίνει 2.85 (Super List: 3.20) στο Κουπόνι Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ και το over 1.25 (Super List: 1.30)

Παγκόσμιο ενδιαφέρον. Είναι το απόλυτο ματς σε συλλογικό επίπεδο και την Κυριακή αναμένεται πάνω από 650 εκατ. άνθρωποι στον κόσμο από 185 χώρες θα πάρουν εικόνα από την Μαδρίτη για να δουν τις προσπάθειες των Ρονάλντο και Μέσι.

Καθηλωμένο και το internet. Το twitter δεν θα μπορούσε να μην μπει σε ρυθμούς clasico και για τον λόγο αυτό ανακοίνωσε ότι θα έχει ειδικά emojis για το ματς της Κυριακής με τα σήματα των δύο ομάδων αλλά και με τα πρόσωπα των Ρονάλντο, Μπενζεμά, Ράμος (Ρεάλ) και Μέσι, Σουάρες, Πικέ (Μπαρτσελόνα).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα