ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Το 'ξερες;

Το 'Ξερες;
ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Το 'ξερες;

bet365

Το gazzetta.gr εγκαινιάζει τη νέα του στήλη με τα 10 πράγματα που δεν... ήξερες για τους σημαντικότερους αγώνες κάθε εβδομάδας! Αρχή με το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός!

Οι αριθμοί στο σύγχρονο ποδόσφαιρο αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη σημασία. Η στατιστική ανάλυση και ο τρόπος που ερμηνεύεται από τα εκάστοτε team που περιβάλλουν τον προπονητή είναι πολλές φορές το κρυφό όπλο για τη σωστή αντιμετώπιση του αντιπάλου, για τον σχεδιασμό, για το rotation. Οι περισσότερες μεγάλες ομάδες στην Ευρώπη και όχι μόνο επενδύουν αρκετά σε ειδικούς αναλυτές, αλλά και σε εταιρείες που τους παρέχουν όλα τα απαραίτητα στατιστικά προκειμένου να προχωρήσει η ανάλυση.

Η νέα στήλη του gazzetta.gr είναι λοιπόν προσανατολισμένη σε αυτόν ακριβώς τον τόσο νευραλγικό παράγοντα του σύγχρονου ποδοσφαίρου! Τους αριθμούς! Πριν από κάθε μεγάλη αναμέτρηση θα παρουσιάζει δεδομένα, στατιστικά, παραδόσεις και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία που αρκετές φορές κάνουν τη διαφορά και για τον απλό παίκτη στοιχήματος! Ξεκίνημα με το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός για την 23η αγωνιστική της Super League!

Οδηγός στην επιλογή του εκάστοτε αγώνα, είναι -ήταν και θα είναι- του κουπόνι; Τι «ποιο κουπόνι»; Ένα είναι «ΤΟ κουπόνι».

Το 'ξερες ότι…

Επί 22 ολόκληρα χρόνια, από το 1970 ως το 1992, η νίκη του ΠΑΟΚ ήταν το πιο κλασικό σημείο ενώ ακόμη και ως το 1998 σε 28 συνολικά οι αγώνες στην έδρα του Δικέφαλου του Βορρά (για πρωτάθλημα και κύπελλο) το εκπληκτικό σερί του είχε φτάσει στις 21 νίκες, έξι ισοπαλίες και μόνο μία νίκη των φιλοξενουμένων, αυτή με 2-1 επί Όλεγκ Μπλαχίν το Μάιο του 1992. Από το 1998-99 και μετά οι «ερυθρόλευκοι» έχουν το πάνω χέρι με 9 νίκες σε 19 αγώνες πρωταθλήματος και μόλις τρεις ήττες στους υπόλοιπους 10. διαμορφώνοντας ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό.

Μπορεί η Τούμπα να προκαλεί δέος, αλλά οι ευρύτερες νίκες του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού , έχουν σημειωθεί στις Σέρρες. όπου είχε παίξει δύοφο ρές λόγω τιμωρίας! Πρώτα στις 25 Σεπτεμβρίου 1983 με 4-0. σε μία από τις τελευταίες μεγάλες «παραστάσεις» του αξεπέραστου Γιώργου Κούδα. Και μετά στις 6 Δεκεμβρίου 1987 με το σκορ-ρεκόρ 6-1. τότε που ο Ολυμπιακός είχε μόλις περάσει στα χέρια του Γιώργου Κοσκωτά.

Στον πάγκο του ΠΑΟΚ στα έξι τελευταία ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα έχουν καθίσει έξι διαφορετικοί προπονητές! Μετά την εποχή του Φερνάντο Σάντος, όπου ο Πορτογάλος τεχνικός κάθισε σε τέσσερα σερί ντέρμπι, από το 1-1 της σεζόν 2007-’08 μέχρι και το 1-0 στα πλέι οφ της σεζόν 2009-10, ακολούθησαν οι: Χάβος (2010-11: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 2-1), Μπόλονι (2011-12: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 0-2), Δώνης (2012-13: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-1), Γεωργιάδης (2013-14: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 2-1), Αναστασιάδης (2014-15: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 0-0), Τούντορ (2015-16: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 0-2). Ο Βλάνταν Ίβιτς θα κοουτσάρει για πρώτη φορά σε ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός για το πρωτάθλημα της Super League.

Οι εννιά κίτρινες κάρτες που έβγαλαν Γιάχος και Κάκος σε δύο διαφορετικά ντέρμπι αποτελούν το ρεκόρ των τελευταίων δέκα αγώνων, με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ. Ο Κάκος έχοντας σφυρίξει σε τέσσερα από τα δέκα τελευταία ντέρμπι της Τούμπας διατηρεί τη μερίδα του λέοντος, ακολουθεί ο Γιάχος με τρεις παρουσίες, ενώ Παμπορίδης, Κωνσταντινέας και Μάνταλος ήταν οι άλλοι τρεις διαιτητές. Για τον Δραμινό Γιώργο Κύζα αυτό θα είναι το πρώτο του ντέρμπι, ενώ το πιο ήσυχο από πλευράς καρτών ντέρμπι ήταν το 1-1 της σεζόν 2012-13, με διαιτητή τον Σταύρο Μάνταλο.

O αγώνας προσφέρεται στο κουπόνι του ΟΠΑΠ με 100+ στοιχήματα, που καλύπτουν και τον πιο απαιτητικό παίκτη!Από τους παίκτες που θα σκοράρουν στο ματς, μέχρι τα λεπτά των καρτών, τα κόρνερ, τα πέναλτι καθώς και όλα τα ακριβή σκορ της μεγάλης αναμέτρησης!

Το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός αποτελεί μέρος και της Super List του ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, η οποια προσφέρει στους παίκτες υψηλότερες αποδόσεις στους αγώνες των μεγάλων πρωταθλημάτων!

Το ρεκόρ εισιτηρίων και προσέλευσης κόσμου σε αγώνα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός παραμένει να είναι τα 45.147 εισιτήρια, που κόπηκαν στις 5 Δεκεμβρίου του 1976 στη νίκη του ΠΑΟΚ με 2-1, με τις εφημερίδες της εποχής να κάνουν λόγο για πάνω από 50.000 κόσμο στο γήπεδο! Τα τελευταία 10 ντέρμπι πρωταθλήματος στην Τούμπα τα έχουν παρακολουθήσει 227.376 άνθρωποι.

Το ντέρμπι της Κυριακής θα είναι το δωδέκατο που θα έχει διεξαχθεί μήνα Μάρτιο με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος» είναι ο απόλυτος κυρίαρχος των προηγούμενων έντεκα αναμετρήσεων στην Τούμπα, έχοντας σημειώσει επτά νίκες (η μεγαλύτερη με 4-1 στις 25 Μαρτίου 1990), τρία ματς έληξαν ισόπαλα, ενώ οι Πειραιώτες έχουν πετύχει μόλις μία νίκη, αυτή στις 19 Μαρτίου 2000 με σκορ 2-0. Σκόρερ και των δύο γκολ για τους «ερυθρόλευκους» ήταν ο Λάμπρος Χούτος, που έχει φορέσει τη φανέλα και των δύο ομάδων.

Μεγάλος απών ο Μπράουν Ιντέγε. Ο Νιγηριανός επιθετικός θα είναι ο μεγάλος απών από το ματς της Κυριακής. Ο 28χρονος άσος συνεχίζει την καριέρα του στην Κίνα και αποτελεί μια σημαντική απώλεια για τον Πάουλο Μπέντο αν σκεφτεί κανείς ότι ήταν ο πρώτος σκόρερ όχι μόνο του Ολυμπιακού, αλλά και της Super League με 13 γκολ. Ο Ιντέγε μάλιστα ήταν ο παίκτης που είχε τις περισσότερες τελικές προσπάθειες εκ μέρους των Πειραιωτών (44 συνολικά), ενώ πετύχαινε γκολ ανά 3,4 τελικές προσπάθειες. Τα γκολ του αλλά και η εν γένει παρουσία του θα λείψουν από τους «ερυθρόλευκους».

Το Under 2.5 προσφέρεται σε απόδοση 1.45 και το over στο 2.15. Σε περίπτωση που βλέπετε μία από τις δύο ομάδες να σκοράρει, μπορείτε να παίξετε το No Goal στο 1.65!

Απόδοση Super List Under/Over: U (1,50) O (2,40). Super List: Goal/No Goal: G (2,05) NG (1,70)

Αυτό θα είναι το έβδομο ματς πρωταθλήματος στην Τούμπα από την ημέρα που απέκτησε τον Ολυμπιακό ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο πρόεδρος των Πειραιωτών απέκτησε από τον Σωκράτη Κόκκαλη το πλειοψηφικό πακέτο των «ερυθρόλευκων» το καλοκαίρι του 2010 και από τότε οι Πειραιώτες έχουν δώσει έξι ματς σε επίπεδο πρωταθλήματος στην έδρα του Δικεφάλου του Βορρά. Ο ΠΑΟΚ μετράει δύο νίκες, ενώ ισάριθμες φορές ήταν οι επιτυχίες του Ολυμπιακού, ενώ τα άλλα δύο ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Μιλάμε για την απόλυτη ισορροπία.

Ο ΠΑΟΚ εντός έδρας μετράει δύο ήττες, όσες και ο Ολυμπιακός εκτός έδρας. Οι Θεσσαλονικείς έχουν ηττηθεί από τον Ατρόμητο με 4-3 σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι με τα όσα ακολούθησαν μετά το τέλος της αναμέτρησης, αλλά και από τον ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0. Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός είδε την ΑΕΛ στην Λάρισα να τον υποχρεώνει στην πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα με 1-0, για να έρθει η δεύτερη ήττα από την ΑΕΚ στο ντέρμπι στο ΟΑΚΑ με το ίδιο σκορ.

Η νίκη του ΠΑΟΚ προσφέρεται στο 2.35 στο κουπόνι του ΟΠΑΠ. Η ισοπαλία έχει απόδοση 2.90, ενώ η νίκη του Ολυμπιακού 2.75.

Απόδοση Super List: Τελικό Αποτέλεσμα: 1 (2,4) X (3,00) 2 (2,75)

Έχουν από ένα γύρο. Ο Ολυμπιακός είναι πρώτος με διαφορά επτά βαθμών από την δεύτερη θέση με τον ΠΑΟΚ να ακολουθεί στην τρίτη θέση έντεκα βαθμούς πίσω του. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν ένα εντυπωσιακό πρώτο γύρο όπου κι έχτισαν την τεράστια αυτή διαφορά, την ώρα που στον δεύτερο γύρο πορεία πρωταθλητισμού κάνει η ομάδα του Ίβιτς. Συγκεκριμένα οι παίκτες του Μπέντο είχαν 38 βαθμούς στον α' γύρο ενώ στο β' έχουν συγκεντρώσει μόλις 13 με επτά αγώνες να διεξαχθεί. Την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ είχε συγκομιδή 27 βαθμών στον πρώτο γύρο, ενώ στον δεύτερο γύρο είναι μέχρι στιγμής πρώτος με 17 βαθμούς.

Δείτε περισσότερα για τη Super List ΕΔΩ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα