Πρώτος σε τελικές αλλά «μέσα» μία στις 8!

Πρώτος σε τελικές αλλά «μέσα» μία στις 8!

Νίκος Αθανασίου
Πρώτος σε τελικές αλλά «μέσα» μία στις 8!

bet365

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην κορυφή των τελικών προσπαθειών με 97 στις πρώτες έξι αγωνιστικές αλλά είναι άστοχος και το... πληρώνει! Το Match Review του Gazzetta αναλύει.

Πέρυσι δεν μπορούσε να δημιουργήσει και φέτος, ο Παναθηναϊκός «φτιάχνει» φάσεις αλλά δεν δείχνει την ίδια αποτελεσματικότητα και στο «τελείωμα», στην επαφή που θα στείλει την μπάλα στο πλεκτό και θα κάνει πιο εύκολα τα πράγματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι 15 τελικές στην Βέροια και το μόλις ένα γκολ που έδωσε την ευκαιρία στην «βασίλισσα» να ισοφαρίσει και να οδηγήσει την ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι σε δεύτερη συνεχόμενη γκέλα στο πρωτάθλημα. Τέσσερις πόντους μακριά από την κορυφή και τον Ολυμπιακό...

Οι «πράσινοι» μετά τις έξι πρώτες στροφές της Σούπερ Λιγκ βρίσκονται στην κορυφή της σχετικής κατηγορίας, έχοντας 97 τελικές! Δεύτερος είναι ο ΠΑΟΚ με 88, τρίτος ο Ολυμπιακός με 74 και τέταρτη η Κέρκυρα με 71!

Αυτή είναι η μία όψη του φεγγαριού, καθώς η δεύτερη και η πιο σημαντική είναι εκείνη που «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό. Στις 97 τελικές, οι παίκτες του Ιταλού τεχνικού σκόραραν μόλις τις 12, κάτι που σημαίνει ότι χρειάζονται 8 για να βρουν μία το πλεκτό!

Για να γίνει αντιληπτή η διαφορά, ο Ολυμπιακός που είναι τρίτος σε τελικές, βρίσκει τον στόχο 1/5 ενώ ο ΠΑΟΚ που φημίζεται για το μεγάλο του πρόβλημα στο σκοράρισμα, 1/15!!!

Θέμα νοοτροπίας, συγκέντρωσης και ποιότητας

Κάθε πρόβλημα στο ποδόσφαιρο, έχει εξήγηση αλλά έχει και λύση. Υπάρχουν φάσεις που για να τελειώσουν σωστά χρειάζεται τεχνική, ποιότητα, ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Υπάρχουν και άλλες που το μόνο που πρέπει να διαθέτεις είναι σωστή νοοτροπία, συγκέντρωση και καθαρό μυαλό.

Ο Παναθηναϊκός διαθέτει τον Μπεργκ και τον Λέτο στην κατηγορία των «εκτελεστών» και από κει και έπειτα παίκτες που δημιουργούν, «πατάνε» συχνά περιοχή και βρίσκονται σε θέση για γκολ. Ακόμη και ο Σουηδός, όμως, που έχει όλο το «πακέτο» δεν έδειξε συγκέντρωση και νοοτροπία «killer» στην Βέροια.

Ο Λουντ, ο Ιμπάρμπο, ο Μολέδο αμαρκάριστοι δεν έστειλαν την μπάλα μέσα και όσο το «τριφύλλι» συνεχίζει να σπαταλά δεκάδες ευκαιρίες, τόσο πιο συχνά θα φλερτάρει με την γκέλα.

Στο χέρι του Στραματσόνι είναι να αλλάξει την νοοτροπία και να δουλέψει τεχνικά περισσότερο στο τελείωμα των φάσεων. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα