Αλήθειες και ψέματα για την όγδοη αγωνιστική

Θάνος Σαρρής
Αλήθειες και ψέματα για την όγδοη αγωνιστική

bet365

Το Μatch Review του gazzetta.gr περνάει από... ανιχνευτή ψεύδους τα γεγονότα της όγδοης αγωνιστικής και παρουσιάζει τις αλήθειες!

Η επιλογή του Βιάνα έπαιξε ρόλο στην αμυντική εικόνα του Ολυμπιακού. Αλήθεια.

Τα κενά που είχε ο Ολυμπιακός στην άμυνα ανά περιόδους απέναντι στον ΠΑΟΚ ήταν ανεπίτρεπτα για τέτοιο ματς. Έδειξε επίσης αδυναμία και στη φάση της μετάβασης, από την επίθεση στην άμυνα και της μη λεκτικής επικοινωνίας ανάμεσα στους παίκτες όταν ο αντίπαλος έφευγε με ταχύτητα στους διαδρόμους που δημιουργούνταν. Ωστόσο, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Μπέντο, σε αυτό έπαιξε ρόλο η επιλογή του Βιάνα σε ρόλο μπακ. Λάθος τοποθετήσεις, αδυναμία στις επαφές, καθώς και στο τάιμινγκ των κινήσεών του, η κακή βραδιά του Βραζιλιάνου, που κλήθηκε να παίξει σε θέση διαφορετική από τ φυσική του, είχε το δικό της ρόλο στη συνολική εικόνα των «ερυθρολεύκων».

Οι απουσίες επηρέασαν την ΑΕΚ. Αλήθεια.

Είναι δεδομένο ότι η ΑΕΚ χρειάζετα πολλή δουλειά σε διαφορετικούς τομείς του παιχνιδιού της. Απέναντι στον Πανιώνιο, όμως, φάνηκαν οι απουσίες που είχε μεσοεπιθετικά. Η ταυτόχρονη απουσία των Πατίτο, Χριστοδουλόπουλου και Βάργκας έπαιξε ρόλο στον τρόπο που η Ένωση προσπάθησε να φέρει τη μπάλα στην περιοχή του αφοσιωμένου στο πλάνο Πανιωνίου και να δημιουργήσει ρήγματα και επικίνδυνες καταστάσεις. Σίγουρα, η απουσία τους δεν ήταν ο μοναδικός λόγος.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Παναθηναϊκού στη Βέροια ήταν το τελείωμα των φάσεων. Ψέματα.

Ο Παναθηναϊκός... τιμωρήθηκε από τον Μπαλάφα στη Βέροια, η οποία είχε χτυπήσει το καμπανάκι, από τη στιγμή που έβλεπε πως οι «πράσινοι» δεν τελείωναν το παιχνίδι. Το πρώτο ημίχρονο του «τριφυλλιού» ήταν αρκετά δημιουργικό, χωρίς ωστόσο να υπάρχει καθαρό μυαλό. Το βασικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού ήταν η νοοτροπία που έδειξε στο δεύτερο μέρος και στον τρόπο που αντιμετώπισε το τελευταίο μέρος του παιχνιδιού, καθώς και το ζήτημα της φυσικής κατάστασης που για μια ακόμα φορά έκανε την εμφάνισή του προς το τέλος της αναμέτρησης.

Ο Πανιώνιος έπαιξε υπερβολικά επιφυλακτικά στο ΟΑΚΑ. Αλήθεια.

Καταφέρνοντας να εξουδετερώσει επιθετικά την Ένωση και να την κρατήσει το μηδέν, κακά τα ψέματα ο Πανιώνιος πέτυχε το στόχο του. Η ομάδα του Μιλόγεβιτς παρουσίασε για μια ακόμα αγωνιστική εξαιρετική τακτική συμπεριφορά στο αμυντικό κομμάτι, έκλεισε τους χώρους και έχοντας εξαιρετική εφαρμογή του πλάνου από τις μονάδες, κατάφερε να φύγει με τον βαθμό στο ΟΑΚΑ χωρίς να ιδρώσει και πάρα πολύ. Ένα από τα βασικά στοιχεία των φετινών κυανέρυθρων είναι η ισορροπία. Εξαιρετικοί χωρίς τη μπάλα, απόλυτη επικοινωνία ανάμεσα σε άμυνα και αμυντικά χαφ, με ποιότητα από τους δύο Ιρανούς, ταχύτητα από τους Μπεν και Φούντα. Πάντως, η προσέγγιση των «κυανέρυθρων» στο Στάδιο ήταν λίγο επιφυλακτική ως προς το επιθετικό του τρίτο, κάτι που παραδέχτηκαν και οι ίδιοι. Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα δεν απείλησε καθόλου, απόρροια των πολλών λαθών και τις έλλειψης συνεργασιών, Στην επανάληψη, η εικόνα δεν άλλαξε αφού δεν υπήρχε η απαιτούμενη συγκέντρωση ώστε με μια πάσα η ομάδα να γίνει απειλητική, ειδικά από την στιγμή που ο Μοράις τα έπαιξε όλα για όλα ανεβάζοντας την αμυντική του γραμμή κοντά στο κέντρο. Ανασταλτικά η ομάδα πήρε άριστα, αλλά δημιουργικά ήταν κάτω του μετρίου. Έτσι, η ισορροπία, η οποία διακρίνει φέτος τον Πανιώνιο δεν εμφανίστηκε στο ΟΑΚΑ χωρίς πάντως αυτό να του κοστίσει.

Ο ΠΑΣ θα μπορούσε να είναι μόνος πρώτος. Αλήθεια.

Η αναγκαστική διακοπή του ΠΑΣ από το Πρωτάθλημα λόγω του σεισμού δεν επηρέασε την αγωνιστική του ετοιμότητα. Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη ήταν ασταμάτητη απέναντι στην ΑΕΛ, προσθέτοντας μια ακόμα πειστική εμφάνιση στα μέχρι στιγμής αποτελέσματα. Οι Γιαννιώτες έχουν δέκα βαθμούς και με βάση τη λογική και την εικόνα τους, θα ήταν στους 13 αν είχε γίνει ο αγώνας με τον Λεβαδειακό! Το σημαντικότερο όμως είναι πως με την εικόνα τους στο γήπεδο δίνουν ότι βρίσκονται επάξια στα υψηλά πατώματα του Πρωταθλήματος.

Η Κέρκυρα δεν άξιζε να βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας. Αλήθεια.

Χρειάστηκε να κάνει τρεις σερί ήττες πριν παίξει, με την πλάτη στον τοίχο, απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης για να φτάσει τους έξι βαθμούς, όμως η αλήθεια είναι πως η εικόνα της ομάδας του Γρηγορίου μέσα στο γήπεδο δεν ήταν αντίστοιχη της βαθμολογικής της θέσης. Στα ματς με Λεβαδειακό, ΠΑΣ και Πλατανιά θα μπορούσε κάλλιστα να έχει πάρει κάτι. Δημιουργούσε ευκαιρίες, είχε καλές συνεργασίες και ήταν θέμα χρόνου να έρθουν και οι βαθμοί.

Σιώπης και Κόρμπος αποτελούν ένα από τα καλύτερα δίδυμα του Πρωταθλήματος. Αλήθεια.

Ο Πανιώνιος έχει γενικότερα να επιδείξει πολύ ικανά δίδυμα. Ρισβάνης με Οικονόμου ή Γκιοάτα στο κέντρο της άμυνας. Οι δύο Ιρανοί μεσοεπιθετικά. Ωστόσο, οι... Διόσκουροι των «κυανέρυθρων» μοιάζουν να είναι ο Σιώπης με τον Κόρμπο. Συμπληρώνονται εκπληκτικά, μοιάζουν να γνωρίζουν με κλειστά μάτια ο ένας το παιχνίδι του άλλου και τον τρόπο που αγωνίζονται με και χωρίς τη μπάλα, δίνοντας αμυντική ασφάλεια και δυναμική στο χώρο του κέντρου. «Είμαστε και δωμάτιο μαζί στις αποστολές», είπε χαρακτηριστικά ο τρομερά φορμαρισμένος φέτος Σιώπης, ο οποίος κάνει την κουβέντα περί εθνικής να μεγαλώνει όλο και περισσότερο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα