MVP: Απλά Πλα-τέλ(λ)ειος

Αντώνης Σαούλης
MVP: Απλά Πλα-τέλ(λ)ειος

bet365

Ο μέσος της ΑΕΚ μπήκε στην 11αδα, απάντησε με δύο γκολ και αν ήταν πιο προσεκτικός θα έκανε χατ-τρικ με γκολ από το κέντρο.

Πρώτη φορά βασικός για φέτος. Γκολ στο 4', γκολ και στο 30'. 0-2 η ΑΕΚ με δύο δικά του τέρματα. Ο Βαγγέλης Πλατέλλας είναι δίχως αμφιβολία ο MVP της 7ης αγωνιστικής για το Match Review.

Ο βραχύσωμος μεσοεπιθετικός είχε την ευκαιρία στο 61' όχι μόνο να σημειώσει χατ-τρικ αλλά να βάλει και το γκολ της αγωνιστικής. Ωστόσο γλίστρησε και το πλασέ του από το κέντρο δεν πήρε την σωστή τροχιά προς το τέρμα...

Οπως και να 'χει όμως. Η ΑΕΚ βρήκε στο πρόσωπο του Πλατέλλα έναν απρόσμενο ήρωα. Εναν τύπο που έφερε και πάλι την ηρεμία μετά την βαριά ήττα στο «Καραϊσκάκης» και την ισοπαλία με τον Ηρακλή. Μπορεί στο τέλος να χρειάστηκε και ο Ανέστης αλλά από το πουθενά ο 28χρονος μέσος έκανε την ζημιά στην ΑΕΛ και έδωσε τη νίκη στην ΑΕΚ.



Ωστόσο το εντυπωσιακό είναι πως με αυτά τα δύο γκολ έκανε ρεκόρ καριέρας σε ότι έχει να κάνει την παρουσία του στην Α' Εθνική! Απίστευτο κι όμως αληθινό. Ο Βαγγέλης Πλατέλλας σε 44 συμμετοχές στην μεγάλη κατηγορία είχε πετύχει μόλις ένα γκολ! Ενα! Αυτό πέρσι κόντρα στον Παναιτωλικό (νίκη 2-0).

Στις άλλες 43 με Ξάνθη και ΑΕΚ ο Πλατέλλας δεν είχε σκοράρει ποτέ. Και ξαφνικά στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός φέτος, ο Ελληνας μεσοεπιθετικός έβαλε δύο γκολ! Στα 69 λεπτά που αγωνίστηκε πρόλαβε κι έκανε τέσσερις τελικές (οι δύο κατέληξαν στα δίχτυα) αλλά και τρία κλεψίματα (τα περισσότερα της ομάδας του μαζί με τον ΜπακασέτΑ) βοηθώντας πολύ στο ανασταλτικό κομμάτι της Ενωσης.



Ενα ολοκληρωμένο παιχνίδι για τον Πλατέλλα ο οποίος έδωσε ένα πολύτιμο τρίποντο στην ΑΕΚ, η οποία ανέβηκε στην δεύτερη θέση με τον Παναθηναϊκό, μέσα σε μια πολύ δύσκολη έδρα. Θυμίζουμε πως μέσα στην Λάρισα ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα!

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό στην περίπτωση του 28χρονου είναι πως στα προηγούμενα τρία παιχνίδια που είχε αγωνιστεί (σε όλα είχε περάσει ως αλλαγή) έκανε μόλις τελική προσπάθεια! Και ξαφνικά μέσα στο γήπεδο της ΑΕΛ στις δύο πρώτες έβαλε ισάριθμα τέρματα. Με εξαιρετικά τελειώματα στην ίδια γωνία του Καβουσάκη.



Δεν ξέρουμε εάν αυτή η εμφάνιση προβληματίσει (με την καλή έννοια) τον νέο τεχνικό της ΑΕΚ για το rotation αλλά και τις επιλογές του. Δεδομένα πάντως στο επόμενο παιχνίδι (με Πανιώνιο εντός) δεν θα έχει τον Χριστοδουλόπουλο ο οποίος αποβλήθηκε. Οπότε δεν αποκλείεται να του δοθεί κι άλλη ευκαιρία του Πλατέλλα.

Την πρώτη αν μη τι άλλο την άρπαξε από τα μαλλιά...

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΔΥΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΛΑΤΕΛΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα