Δέκα πράγματα που μάθαμε από την έβδομη αγωνιστική

Γιώργος Ντυμένος
Δέκα πράγματα που μάθαμε από την έβδομη αγωνιστική

bet365

To Match Review του gazzetta.gr παρουσιάζει δέκα πράγματα που μάθαμε/είδαμε από την έβδομη αγωνιστική της φετινής Σούπερ Λιγκ.
Τον ΠΑΟΚ να σκοράρει με... αίτηση
Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση. Μία, δύο, τρεις, στον ΠΑΟΚ επειδή δεν υπάρχει θέμα ανικανότητας, τότε πρέπει να αναζητήσουν αλλού τους λόγους της επιθετικής τους δυστοκίας. Ψυχολογικό, γκαντεμιά, «κατάρα».... κάτι είναι. Αλλά το να έχουν 79 τελικές και μόλις πέντε γκολ στο πρωτάθλημα, αυτό δεν είναι επίδοση για ομάδα που πάει να πάρει πρωτάθλημα. Με τον Ηρακλή είχαν 23, αλλά και πάλι κέρδισαν με το «αγχωτικό» 1-0. Δεν «πλήρωσαν» τις δεκάδες πεταμένες ευκαιρίες που έκαναν, όπως συνέβη σε άλλα φετινά ματς με «κορωνίδα» όλων την ρεβάνς με τον Αγιαξ. Ωστόσο μία ομάδα που διεκδικεί τον τίτλο, δεν μπορεί να τον πάρει όταν χρειάζεται κατά μέσο όρο σχεδόν 16 τελικές για να πετύχει ένα γκολ.
Ο Ολυμπιακός βάζει γκολ από στημένες φάσεις
Δύσκολη «απόδραση» για τον Ολυμπιακό από τη Νέα Σμύρνη. Νίκη με 2-0, χάρη σε γκολ που προήλθαν από στημένες φάσεις. Κάτι στο οποίο δεν μας έχουν συνηθίσει οι «ερυθρόλευκοι». Μέχρι στιγμής δεν είχαν πάρει πολλά γκολ με ανάλογο τρόπο και οι κομπίνες που έκαναν πολλές δεν «έβγαιναν». Η εικόνα και κυρίως η αποτελεσματικότητα του τελευταίου αγώνα, αφήνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.
Ο Πλατέλλας είναι «εδώ»!
Ο 28χρονος εξτρέμ δεν είναι το «πρωτοκλασάτο» όνομα της ΑΕΚ. Κακά τα ψέμματα. Αλλά την δουλειά του την έκανε στην Λάρισα μια χαρά. Την πρώτη φορά που ξεκίνησε φέτος βασικός, πέτυχε δύο γκολ – για «παρθενική» φορά στην καριέρα του σε επαγγελματικό επίπεδο – και έστειλε.... μήνυμα πως στην Ενωση μπορούν να στηριχθούν πάνω του. Ας μην ξεχνάμε πως το ματς στον κάμπο ήταν ιδιαίτερα κρίσιμο για τον «Δικέφαλο» και εκείνος συνέβαλε τα μέγιστα για να περάσει αλώβητος από μία δύσκολη έδρα.
Με «μπλοκαρισμένο» Μπεργκ ο Παναθηναϊκός έχει... θέμα
Τυχαίο; Δεν νομίζω...Και η δεύτερη εν ελλάδι γκέλα του Παναθηναϊκού έγινε με τον Μπεργκ «μπλοκαρισμένο». Σίγουρα στο Αγρίνιο έπαιξε ρόλο και η ακύρωση του γκολ από τον βοηθό για να «πετάξουν» βαθμούς οι «πράσινοι», αλλά η ουσία είναι πως όταν ο Σουηδός δεν απειλεί συχνά, τότε το «τριφύλλι» έχει πρόβλημα στο γκολ. Με Παναιτωλικό και Ξάνθη είχε μαζί μόνο τρεις τελικές, ενώ στα άλλα τρία ματς της σεζόν έκανε 16.
Στον Ατρόμητο... άλλαξαν πολλά
Πλέον είναι και «επίσημο» στο Περιστέρι. Η ομάδα του Δέλλα δεν έχει καμία σχέση με αυτή του Κορακάκη. Όχι γιατί άλλαξε σχηματικό ή έγιναν μεταγραφές. Άλλωστε δεν υπήρχε το χρονικό περιθώριο για κάτι τέτοιο. Αλλά επειδή δείχνει ξεκάθαρο πως στον Ατρόμητο θα στηριχθούν σε νέα παιδιά (π.χ. Βασιλείου, Λημνιός) και ορισμένα «βαριά» συμβόλαια δεν δείχνουν να είναι πρώτες επιλογές. Π.χ. Ζησόπουλος εκ νέου εκτός αποστολής, Λε Ταλέκ ξανά στον πάγκο, Μπίτολο ναι μεν στην ενδεκάδα για πρώτη φορά στη νέα-εποχή, αλλά επειδή ο Κατράνης προέρχονταν από δύο μεσοβδόμαδα ματς με την Εθνική Νέων. Όλα τα παραπάνω «φωτογραφίζουν» πολλά ενόψει Ιανουαρίου.
Ο Κλέσιο είναι «κανονικότατος» δεξιός μπακ
Στον Παναιτωλικό από πέρσι στηρίζουν τον Μύγα και καλά κάνουν. Ο πιτσιρικάς «γύρισε» πίσω, καθιερώθηκε, έκανε πολύ καλά ματς, είναι ελληνόπουλο και παιδί των ακαδημιών τους. Φέτος δεν ξεκίνησε καλά, αρρώστησε και για δύο σερί ματς αυτή τη θέση καλύπτει ο Κλέσιο. Ο εξτρέμ από την Μοζαμβίκη είχε αγωνιστεί εκεί και σε κάποια παιχνίδια της Μπενφίκα ή της Εθνικής του, αλλά ως λύση ανάγκης. Ωστόσο με τις εμφανίσεις του σε Χανιά και με την Κέρκυρα, βάζει... δύσκολα στον Ματζουράκη. Ο νεαρός τα πάει περίφημα και αν δεν ξέραμε πως είναι μεσοεπιθετικός, θα χαρακτηρίζονταν ήδη ως ένας «κανονικότατος» μπακ.
Στον Ηρακλή.... δεν αντέχουν άλλο
Τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ηρακλή, αξίζουν μία ξεχωριστή θέση στην ιστορία του συλλόγου. Με νεροπίστολα πάνε στον πόλεμο. Παρά τις σημαντικότατες απουσίες που είχαν, «πάλεψαν» το παιχνίδι της Τούμπας – έστω και με κορυφαίο τον Χουάντερσον – παρότι ήταν από νωρίς με παίκτη λιγότερο. Μετά όμως το «ξέσπασμα» του Νίκου Παπαδόπουλου δείχνει πλέον ότι δεν αντέχουν άλλο. Επί μήνες ακούνε για υποψήφιους επενδυτές, για λεφτά με το τσουβάλι που έρχονται από διάφορες χώρες, αλλά εκείνοι παίρνουν μόνο καμιά εκχώρηση και αν. Η υπομονή έχει και τα όριά της.
Η Ξάνθη είναι «κακός δαίμονας» του Παναθηναίκού
Οι Θρακιώτες έχουν βρει το... κουμπί των «πράσινων» και δημιουργούν πλέον εξαιρετικό σερί στη Λεωφόρο. Μετά το 2-1 της Κυριακής έχουν κερδίσει πλέον στις τρεις από τις τελευταίες τέσσερις επισκέψεις τους στο «Απόστολος Νικολαϊδης» και συνολικά έχουν πέντε νίκες στα τελευταία τους οκτώ ματς με το «τριφύλλι». Αν μη τι άλλο, εξαιρετική επίδοση. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως ο Βασιλακάκης από το καλοκαίρι του 2014 και μετά σκοράρει μόνο απέναντι στον Παναθηναϊκό (τρία γκολ σε 66 ματς που έχει παίξει).
Η Βέροια παθαίνει «μπλακ άουτ» στο Περιστέρι
Σε «κατάρα» για την Βέροια έχουν μετατραπεί τα παιχνίδια της με τον Ατρόμητο. Μία, δύο, τρεις... ε έφτασαν 19 του κλέφτη και ακόμη «φτου ξ' ελευθερία» δεν είπαν. Η «βασίλισσα» σε τόσες αναμετρήσεις της με τους Περιστερίωτες δεν έχει κερδίσει ποτέ, ενώ στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης όπου έγινε ο αγώνας της Κυριακής έχει να σκοράρει από το 2002. Προφανώς κάθε φορά που στην Ημαθία ακούνε για Ατρόμητο... παθαίνουν μπλακ άουτ.
Ο Ζερόμ Γκιοατά είναι πιθανό να καθιερωθεί
Αποκτήθηκε το καλοκαίρι μέσω δοκιμής, με σκοπό να είναι ο τρίτος στόπερ της ομάδας. Όμως ο Ζερόμ Γκιοατά φαίνεται πως υπολογίζεται πολύ στον Πανιώνιο. Σε πέντε ματς έχει ήδη τρία παιχνίδια βασικός, καθώς εκμεταλλεύτηκε τις απουσίες που κατά καιρό υπήρξαν στην πλατεία. Ο 22χρονος είναι πολύ πιθανό σύντομα να καθιερωθεί με την «κυανέρθρη» φανέλα. Πάρα πολύ πιθανό... Μα πάρα πολύ πιθανό...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα