«I am back»

Αντώνης Σαούλης
«I am back»

bet365

Ο Κώστας Φορτούνης παρέσυρε με την απόδοσή του τον Ολυμπιακό, μιας και ο Ελληνας μέσος έκανε το καλύτερό του φετινό παιχνίδι.

Πριν το πει στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι, είχε αποφασίσει να το βροντοφωνάξει εντός των τεσσάρων γραμμών. Το «επέστρεψα» του Κώστα Φορτούνη ήταν εκκωφαντικό. Σε τέτοιο βαθμό που παρέσυρε μια ολόκληρη ομάδα με την ορμή του.

Προφανώς και η ΑΕΚ δεν... βυθίστηκε μόνο από τον Ελληνα μέσο. Αλλά γνωρίζουν καλά στον Ολυμπιακό πως εάν αυτός είναι καλά τότε και η ομάδα θα είναι καλά. Ναι. Θα μπορούσε να είναι και ο Αντρε Μάρτινς σε αυτήν την κατηγορία. Αλλωστε αυτός ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος του αγώνα.

Παίξε νόμιμα με απεριόριστα ειδικά στοιχήματα στη Vistabet!

Ομως τον Πορτογάλο τον είχαμε ξαναδεί να είναι καλός. Στο «Καυταντζόγλειο» για παράδειγμα με τον Ηρακλή. Δεν ήταν ομως ο Ολυμπιακός τόσο ορμητικός όσο με την ΑΕΚ. Ο λόγος που οι «ερυθρόλευκοι» έπνιξαν την ΑΕΚ έχει ονοματεπώνυμο. Κώστας Φορτούνης.

Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η απόδοση και αυτή η νίκη συνδυάστηκε με την καλύτερή του φετινή εμφάνιση. Η αλήθεια είναι επίσης ότι δεν είχαμε δει τέτοιο Φορτούνη ούτε πέρσι στην καλύτερη του σεζόν.

Δηλαδή να πέφτει για τάκλιν για να κερδίσει την μπάλα, να κάνει σκοτωμένα σπριντ για να πιέσει τον αντίπαλο. Να... τρελαθεί στους πανηγυρισμούς. Ηταν ένα συνολικό ξέσπασμα του Κώστα. Οχι άδικα. Ο Φορτούνης τελείωσε την περσινή σεζόν έχοντας 22 γκολ και 13 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.



Ηταν με διαφορά ο πολυτιμότερος του πρωταθλήματος και ξαφνικά άρχισε την φετινή χρονιά έχοντας αγωνιστεί σε μόλις πέντε από τα εννιά ματς του Ολυμπιακού και δεν είχε πετύχει γκολ!

Ολα αυτά μέχρι την ΑΕΚ βεβαίως. Γιατί και γκολ πέτυχε (έστω κι αν ήταν τυχερός στην φάση με τον Λαμπρόπουλο) και την ομάδα του καθοδηγούσε. Ζητούσε μπάλες, έκανε σωστές κινήσεις χωρίς αυτήν, ήταν ο απόλυτης ρυθμιστής του αγώνα. Αυτός έδινε τον ρυθμό και οι άλλοι ακολουθούσαν.



Η δήλωσή του άλλωστε μετά το τέλος του ματς ήταν ξεκάθαρη. Την επανέλαβε κιόλας για όσους δεν την άκουσαν με την πρώτη. «Είμαι και πάλι εδώ. Δεν άλλαξε κάτι. Όλοι οι ποδοσφαιριστές και ο Μέσι και ο Ρονάλντο περνάνε παιχνίδια που δεν είναι καλοί.

Συμβαίνει σε όλους, έτσι έγινε και με μένα. Όλα αυτά που ακούστηκαν και γράφτηκαν ήταν ψέματα, άλλαξαν και προπονητές, δεν είναι καλό για έναν ποδοσφαιριστή αυτό, όμως πάντα δίνω τον καλύτερο εαυτό μου για να κερδίζει η ομάδα. Είμαι και πάλι εδώ».

Οκ, τέλειο ματς δεν έκανε. Για την ακρίβεια έκανε πάρα πολλά λάθη (7 τον αριθμό) και αν συγκρίνουμε τους αριθμούς του με τον Μάρτινς (τα όσα έκαναν δηλαδή στο ματς) ο Πορτογάλος ήταν καλύτερος σε όλα.



Και περισσότερες πάσες είχε και λιγότερα λάθη και πιο εύστοχος στις τελικές του προσπάθειες. Φυσικά παίζουν και σε διαφορετικές θέσεις με διαφορετικές αρμοδιότητες. Ο Φορτούνης πήρε αρκετές πρωτοβουλίες που δεν του βγήκαν. Οπως και οι στημένες φάσεις που εκτέλεσε δεν του βγήκαν.

Ομως όπως και ο ίδιος είναι στο στάδιο της επιστροφής. Και με τον καλό Φορτούνη όχι μόνο θα φαίνεται καλύτερος ο Ολυμπιακός αλλά και οι συμπαίκτες του. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι και ο MVP της 6ης αγωνιστικής για το Match Review.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα