«Τιμούρ, είστε ο πιο αδύναμος κρίκος»

Αντώνης Σαούλης
«Τιμούρ, είστε ο πιο αδύναμος κρίκος»

bet365

Ο Τιμούρ Κετσπάγια δεν βοήθησε την ΑΕΚ πριν και κατά την διάρκεια του αγώνα με αποτέλεσμα το 3-0 να φαίνεται τιμητικό για την «Ενωση».

Ουδείς θα μπορούσε να μιμηθεί την Ελενα Ακρίτα στο τηλεπαιχνίδι και το πόσο αυστηρά έλεγε το «Συγνώμη αλλά είστε ο πιο αδύναμος κρίκος». Στην συγκεκριμένη περίπτωση πιθανότατα μόνον αυτή θα μπορούσε να το πει τόσο πειστικά στον αδύναμο κρίκο του Match Review για την 6η αγωνιστική.

Κι αυτός δεν είναι άλλος από τον Τιμούρ Κετσπάγια. Ο τεχνικός της ΑΕΚ εμφάνισε μια ομάδα στο «Καραϊσκάκης» έρμαιο στον αντίπαλο. Για την ακρίβεια εξαφάνισε μια ομάδα. Γιατί η «Ενωση» δεν μπήκε ποτέ στο παιχνίδι. Και όταν μπήκε το κοντέρ έγραφε ήδη 3-0 υπέρ του Ολυμπιακού. Δεν είναι τόσο το σκορ (που κάλλιστα θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο) αλλά η εμφάνιση της ΑΕΚ που βάζει στην συγκεκριμένη κατηγορία τον Κετσπάγια.

Εκτός του ότι η ΑΕΚ πήγαινε στο Φάληρο για ν' αντιμετωπίσει έναν Ολυμπιακό ο οποίος προσπαθούσε να επουλώσει τις πληγές του από τις δύο σερί ήττες (από ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ), η «Ενωση» έβλεπε πως είναι μια μεγάλη ευκαιρία να βυθίσει ακόμα περισσότερο στην εσωστρέφεια το φαβορί για τον τίτλο. Εν τέλει βυθίστηκε η ίδια χωρίς ν' αντιδράσει σε κανένα σημείο του αγώνα.



Βρέθηκε από το 1' στα σκοινιά και από το 10' νοκ άουτ. Παρά το γεγονός ότι ματς ουσιαστικά τελείωσε στο 64' με το γκολ του Μάρτινς κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει βλέποντας την εικόνα του αγώνα ότι αυτή η ΑΕΚ θα μπορούσε να γυρίσει το ματς (από το 6' βρισκόταν πίσω στο σκορ).

Δεν ήταν βεβαίως μόνο η τοποθέτηση του Λαμπρόπουλου ως αμυντικό χαφ. Ούτε οι αλλαγές του (παρεμπιπτόντως έκανε μόλις δύο). Ηταν το πως προετοίμασε (;) την ομάδα και το πως διαχειρίστηκε το παιχνίδι.

Και αν στην προετοιμασία του αγώνα ο βαθμός που πήρε ήταν κάτω από τη βάση, τότε ο βαθμός που θα έπρεπε να πάρει για την διαχείριση θα έπρεπε να είναι υπό του μηδενός. Είναι ν' απορεί κανείς το πως άφηνε την ΑΕΚ να δέχεται το ένα χτύπημα μετά το άλλο να είναι κολλημένη στα σχοινιά και να μην την δίνει εντολή να ξεκολλήσει.



Ελιουνούσι και Σεμπά συνέκλιναν στον άξονα, δημιουργούσαν υπεραριθμία πίσω από τ αμυντικά χαφ της ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός είχε στήσει πάρτι από το πρώτο κιόλας λεπτό.

Εκτός από την κακή (έως ανύπαρκτη) ανάγνωση του αγώνα στο ανασταλτικό κομμάτι η ΑΕΚ δεν είχε και πλάνο στο πως θα βάλει πίεση στην δεδομένα προβληματική άμυνα του Ολυμπιακού. Ο Καπίνο ανησύχησε μετά το 81' (όταν και το σκορ ήταν στο 3-0) και οι Μποτία, Ντα Κόστα, Βιάνα (μπήκε στο ημίχρονο ο μικρός) έκαναν το ευκολότερό τους παιχνίδι. Είναι μεγάλη απορία το πως κατάφερε να βάλει δύσκολα σε αυτήν την άμυνα η ΑΕΛ, ο Ηρακλής, ο ΑΠΟΕΛ και η Αρούκα και δεν μπόρεσε να το κάνει η ΑΕΚ...

Και όλα αυτά ενώ η «Ενωση» είχε το (θεωρητικό) πλεονέκτημα ότι δεν είχε ευρωπαϊκό παιχνίδι μεσοβδόμαδα. Κι όμως. Κατάφερε η ΑΕΚ να φεύγει από το «Καραϊσκάκης» με το 3-0 και μάλλον να νιώθει τυχερή που το σκορ δεν πήρε μεγαλύτερη έκταση.

Οπως θα έλεγε και η Ελενα Ακρίτα. «Συγνώμη Τιμούρ. Είστε ο πιο αδύναμος κρίκος». Το εάν θ' αποχωρήσει και από το... παιχνίδι μένει να το δούμε τις επόμενες μέρες.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα