Ιγκόρ Βιδάλ: Το ακατέργαστο διαμάντι του ΠΑΣ

Θοδωρής Βασίλης
Ιγκόρ Βιδάλ: Το ακατέργαστο διαμάντι του ΠΑΣ

bet365

To Match Review του Gazzetta στέκεται στον Ιγκόρ Βιδάλ, την αποκάλυψη του ΠΑΣ Γιάννινα ο οποίος με το γκολ του κόντρα στην Κέρκυρα, συστήθηκε στο ελληνικό κοινό και αποκαλύπτει το πως ο νεαρός Βραζιλιάνος φόρεσε την φανέλα με τον ταύρο.


Ο ΠΑΣ Γιάννινα ταξίδεψε στην Κέρκυρα με στόχο να ρεφάρει την εντός έδρας γκέλα με τον Πλατανιά. Οι Ηπειρώτες όμως ήταν ακίνδυνοι κόντρα στους Φαίακες. Με μόλις μία τελική (ένα σουτ του Κοζορώνη) έδειχναν να συμβιβάζονται με το μηδέν και τον βαθμό της ισοπαλίας. Όχι όλοι όμως, γιατί υπήρχε κι ένα αμούστακο παιδί ο οποίος στο επίσημο ντεμπούτο του με την φανέλα με τον ταύρο συστήθηκε για τα καλά τόσο στο κοινό του ΠΑΣ όσο και στην υπόλοιπη ποδοσφαιριική Ελλάδα και ήταν αυτός που με το δικό του γκολ έδωσε μια σπουδαία νίκη στην ομάδα του.

Ποιο είναι αυτό το αμούστακο παιδί; Μα ποιος άλλος από τον Βραζιλιάνο Ιγκόρ Βιδάλ, το νέο ακατέργαστο διαμάντι του Γιώργου Χριστοβασίλη. Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός ήταν αυτός που χάρισε μια σπουδαία νίκη στην ομάδα του. Μπήκε στο 52' αντί του τραυματία Μαμπουλού και έμελλε να είναι ο πρωταγωνιστής στη φάση του 80ου λεπτού. Μία στιγμή, ένα πανέμορφο σουτ ήταν αρκετό. Ξεμαρκαρίστηκε, ζύγισε το πόδι του, σούταρε και αυτό ήταν. Η μπάλα αναπαύτηκε στην δεξιά γωνία του Αραμπατζή που έπεσε, αλλά δεν μπορούσε με τίποτα να το βγάλει.

Το φιλικό με τον ΠΑΟΚ και η απόρριψη της Βέροιας

Και όμως η ιστορία του θα μπορούσε να είχε γραφτεί διαφορετικά αλλά ως όψεται το μάτι του Γιώργου Χριστοβασίλη όσο και του Διευθυντή του Ποδοσφαιρικού τμήματος της ομάδας Δημήτρη Νιαρχάκου. Και αυτό γιατί ο αρχικός προορισμός του Βιδάλ στην Ελλάδα δεν ήταν τα Γάννενα, αλλά η Βέροια για να περάσει από το μικροσκόπιο του Αλέκου Βοσνιάδη. Μάλιστα, ο πρώην πλέον τεχνικός της Βασίλισσας του Βορρά τον δοκίμασε στο φιλικό με τον ΠΑΟΚ.

Για καλή τύχη του Βιδάλ ο αγώνας ήταν τηλεοπτικός και τον παρακολούθησαν τόσο ο Γιώργος Χριστοβασίλης όσο και ο Δημήτρης Νιαρχάκος. Ο Βιδάλ μπήκε αλλαγή στο 63’ στην θέση του Άρτσε και τα υπόλοιπα είναι πλέον ιστορία. Στους δύο άνδρες ο παίκτης έκανε αμέσως κλικ και μόλις ενημερώθηκαν ότι ο παίκτης απορρίφθηκε από την Βέροια αποφάσισαν να κινηθούν άμεσα.

Ο Γιώργος Χριστοβασίλης επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο του ποδοσφαιριστή και την επομένη τον έφερε στα Γιάννενα ώστε να τον δει από κοντά ο Γιάννης Πετράκης. Δεν χρειάστηκαν παρά λίγες προπονήσεις για να καταλάβει ο Ρεθυμνιώτης τεχνικός ότι η ομάδα είχε χτυπήσει φλέβα χρυσού και αμέσως άναψε το πράσινο φως.

Οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια με τον πρώην παίκτη της Λοντρίνα να υπογράφει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας και να ξεκινάει να δείχνει τι φλέβα χρυσού χτύπησαν στα Γιάννενα. Στο φιλικό με την ΑΕΛ κλέβει τις εντυπώσεις. Ερχόμενος από τον πάγκο πετυχαίνει ένα πανέμορφο γκολ ενώ αναγκάζει τον Ντεγκρά σε μια εντυπωσιακή απόκρουση.

Ο Γιάννης Πετράκης ήξερε ότι είχε ένα ακατέργαστο διαμάντι στα χέρια του και μόλις σιγά ο Βιδάλ θα προσαρμοζόταν στο νέο του περιβάλλον θα ήταν έτοιμος να μπει και να κάνει την διαφορά. Η ώρα αυτή είχε έρθει και κόντρα στην Κέρκυρα έστειλε το πρώτο μήνυμα. Στα Γιάννενα τον πίστευαν και το τόνιζαν. «Αυτός θα κάνει την διαφορά». Σας το είχαμε γράψει και εμείς στο αφιέρωμα του ΠΑΣ πριν την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Δικαίωση! Και για εμάς, αλλά φυσικά και για την ομάδα της Ηπείρου.

Η σωστή διαχείριση

Στον ΠΑΣ Γιάννινα γνωρίζουν καλά ότι στα χέρια τους έχουν ένα ποδοσφαιριστή που μπορεί σε 1-2 χρόνια να ακολουθήσει τα χνάρια των Ντε Βινσέντι, Χαρίση, Οικονόμου, Κολοβέτσιου, Κοροβέση, Βελλίδη, αλλά επίσης ξέρουν καλά ότι ειδικά αυτή την στιγμή θα πρέπει να γίνει μια σωστή διαχείριση του ταλέντου του Ιγκόρ Βιδάλ.

Μία ψυχολογική διαχείριση που θα παίξει αποφασιστικό ρόλο στη μελλοντική του ωρίμανση. Γιατί είναι πολύ εύκολο για έναν νεαρό ποδοσφαιριστή, ειδικά αν είναι και ταλαντούχος να ξεφύγει και να πάρουν τα μυαλά του αέρα αν γύρω από το όνομά του γίνεται τέτοιος ντόρος. Και στα Γιάννενα γνωρίζουν καλά από τέτοια παραδείγματα από το πρόσφατο μάλιστα παρελθόν και γι αυτό και γίνεται προσπάθεια σωστής καθοδήγησης του νεαρού.

Ήδη δίπλα στον Βιδάλ βρίσκεται ο Κούτρης που γνωρίζει καλά τα πορτογαλικά και θα τον βοηθήσει στην όσο γίνεται πιο εύκολη προσαρμογή του στην ελληνική πραγματικότητα, ενώ και από την ομάδα έχει στηθεί ένα δίχτυ προστασίας ώστε ο Βραζιλιάνος να συνεχίσει απερίσπαστος να κάνει αυτό που ξέρει καλά. Να μαγεύει με την μπάλα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα