Απ' την παραλίγο «πεντάρα» στο 3πλό clean sheet!

Μιχάλης Τσαμπάς
Απ' την παραλίγο «πεντάρα» στο 3πλό clean sheet!

bet365

Ο Παναιτωλικός έχει ως τώρα την 2η καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα, με 3 σερί ματς χωρίς να δεχτεί γκολ και το Match Review γράφει για τον πιο φορμαρισμένο γκολκίπερ στην Λίγκα, το... λαυράκι από την Πορτογαλία, αλλά και το... καμπανάκι της Τούμπας που άλλαξε την εικόνα στο Αγρίνιο!

Στην αναμέτρηση της πρεμιέρας στην Τούμπα, ήταν οι εκπληκτικές επεμβάσεις του Δημήτρη Κυριακίδη που κράτησε το σκορ σε... γήινα επίπεδα και δεν έφυγαν οι Αγρινιώτες με περισσότερα από δύο τέρματα στις αποσκευές τους. Μάλιστα αν ο Κλέσιο είχε περισσότερες δυνάμεις στο φινάλε ίσως να έκανε ο Παναιτωλικός και την... κηδεία της χρονιάς σε ένα ματς που δεν άξιζε τίποτα και τελικά το εις βάρος του 2-1 από τον ΠΑΟΚ είναι άκρως τιμητικό!

Όλοι όσοι είδαν εκείνη την εμφάνιση προβληματίστηκαν και σκέφτηκαν... μαύρα σύννεφα για την συνέχεια. Όμως επειδή πρώτοι (κι αυτό είναι που μετράει) από όλους προβληματίστηκαν ο Ματζουράκης και οι παίκτες του, αυτό φρόντισαν να το αλλάξουν. Στα επόμενα τρία παιχνίδια που ακολούθησαν η άμυνα, αλλά και γενικότερα η αμυντική συμπεριφορά του Παναιτωλικού έδειξαν ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο κι αυτό είναι η αιιτία που βγήκε ένα δύσκολο πρόγραμμα με καλή βαθμολογική συγκομιδή (5 πόντοι).

Το σπουδαιότερο όμως είναι ότι όλο αυτό συνδυάστηκε και και με... λευκή εστία. Δηλαδή ο Δημήτρης Κυριακίδης δεν χρειάστηκε καμία φορά να φτάσει ως το βάθος των γκολπόστ για να βγάλει την μπάλα από τα δίχτυα του. Τόσο οι δικές του επεμβάσεις, όσο και η προσπάθεια των συμπαικτών του συνέβαλαν αποφασιστικά σε αυτό.

Ο ρόλος των Κυριακίδη και Ροντρίγκες

Επειδή σε όλα τα πράγματα υπάρχει και μία εξήγηση, το ίδιο ισχύει και στην συγκεκριμένη περίπτωση. Τι άλλαξε προς το καλύτερο την εικόνα της άμυνας του Παναιτωλικού; Η απάντηση έχει ονοματεπώνυμο. Η για την ακρίβεια δύο... Λέγεται Δημήτρης Κυριακίδης και Μιγκέλ Ροντρίγκεζ! Ο έμπειρος πορτιέρο που είναι για 2η σερί σεζόν κάτοικος Αγρινίου, καθώς και ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός που πήγε το περασμένο καλοκαίρι στον Παναιτωλικό είναι βασικά οι κοινές συνισταμένες στο... clean sheet x3!

Οι επεμβάσεις του Κυριακίδη, κυρίως στο Περιστέρι και το Αγρίνιο (στο ματς με τον Παναθηναϊκό ήταν ο πολυτιμότερος της αγωνιστικής), αλλά και η επιβλητική παρουσία του 23χρονου Ίβηρα αμυντικού αποτελούν σημεία αναφοράς στις τάξεις της ομάδας.

Η εμπιστοσύνη για τον κίπερ και η... φλέβα χρυσού που φάινεται να χτύπησαν με τον Ροντρίγκεζ έχει αλλάξει την ψυχολογία και έχει τονώσει την αυτοπεποίθηση όλων στην ομάδα. Γιατί φυσικά το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό σπορ και το ίδιο ισχύει και για τον τρόπο άμυνας της ομάδας. Το δίδυμο Κούσας-Ροντρίγκεζ δείχνει να έχει δέσει για τα καλά. Η συνεργασία είναι αρμονική, οι δύο παίκτες... ταίριαξαν ως τώρα τα χνώτα τους κι αυτό (για να παραφράσουμε και τους ηθοποιούς) βγαίνει και μέσα στο γήπεδο.

Σε όλο αυτό που αφορά το αμυντικό οικοδόμημα του Παναιτωλικού δεν γίνεται να μην πάρει gredit και ο Τάσος Τσοκάνης, ευχάριστη έκπληξη της ομάδας φέτος και δικαίως πήρε φανέλα βασικού... σπίτι του. Ειδικότερα για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, όπου οι Αγρινιώτες δέχθηκαν και την μεγαλύτερη πίεση, μια... καλή κουβέντα αμυντικά πάει και στον Γιώργο Μύγα που εν πολλοίς ρέφαρε την χοντρή γκάφα που έκανε στο 2' της αναμέτρησης στην Τούμπα!

Η εμπειρία του... Μάκος Πάουλο!

Μην μπερδεύεστε από τον μεσότιτλο. Δεν ξεχάσαμε το «ρ» στο μικρό όνομα του Βραζιλιάνου μέσου. Απλά στόχος είναι να τονιστεί η αγαστή συνεργασία με τον Γρηγόρη Μάκου, στον νευραλγικό χώρο των αμυντικών μέσων. Άλλωστε όλοι οι προπονητές συνηθίζουν να λένε πως «όλοι κάνουμε άμυνα, όλοι κάνουμε επίθεση». Γίνεται κατανοητό πόσο η εμπειρία και οι αγωνιστικές αρετές και των δύο αυτών παιδιών έχουν ως τώρα βοηθήσει στα θετικά αποτελέσματα τα «καναρίνια».

Αναζητώντας το... ρεκόρ

Οι τρεις αγωνιστικές χωρίς γκολ, σημαίνουν πολλά για τον Παναιτωλικό, όμως δεν είναι και η καλύτερη επίδοση που έχει πετύχει ο σύλλογος στην ιστορία του σε επίπεδο Σούπερ Λίγκας. Αυτό το έχει ξανακάνει δύο φορές στο παρελθόν και συγκεκριμένα τόσο την σεζόν 2014-15, όσο και την αμέσως επόμενη 2015-16. Το ρεκόρ του Τίτορμου στα «μεγάλα σαλόνια» το... συναντάμε την αγωνιστική περίοδο 2013-14 όταν βγάζει χωρίς παθητικό γκολ τέσσερα σερί παιχνίδια και συγκεκριμένα με Εργοτέλη και Ολυμπιακό στο Αγρίνιο, Άρη στο «Κλ. Βικελίδης» και ΠΑΣ Γιάννινα στο Αγρίνιο.

Το πρόγραμμα μετά την διακοπή λόγω εθνικών ομάδων είναι τέτοιο που βοηθά τον Παναιτωλικό να ισοφαρίσει το ρεκόρ του, αλλά και να το διευρύνει αφού υποδέχεται την Κέρκυρα στο «κλουβί» και αμέσως μετά πάει στην Λιβαδειά!

2011-12

8η αγωνιστική: ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-Ξάνθη 2-0

9η αγωνιστική: Εργοτέλης-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 0-0

13η αγωνιστική: ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΟΦΗ 1-0

14η αγωνιστική: Άρης-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 0-0

23η αγωνιστική: Ξάνθη-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 0-1

24η αγωνιστική: ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-Εργοτέλης 2-0

2013-14

4η αγωνιστική: ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-Εργοτέλης 0-0

5η αγωνιστική: ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-Ολυμπιακός 0-0

6η αγωνιστική: Άρης-Παναιτωλικός 0-0

7η αγωνιστική: Παναιτωλικός-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0


2014-15

14η αγωνιστική: Καλλονή-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 0-0

15η αγωνιστική: ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-Πλατανιάς 1-0

16η αγωνιστική: Νίκη Βόλου-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 0-3 (Άνευ Αγώνος)


2015-16

18η αγωνιστική: Πανθρακικός-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 0-0

19η αγωνιστική: Βέροια-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 0-1

20η αγωνιστική: ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-Καλλονή 1-0


2016-17

4η αγωνιστική: Ατρόμητος-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 0-2

5η αγωνιστική: ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-Παναθηναϊκός 0-0

6η αγωνιστική: Πλατανιάς-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 0-0


Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα