Νίκος Γκόλιας: Ενας απρόσμενος ήρωας

Αντώνης Σαούλης
Νίκος Γκόλιας: Ενας απρόσμενος ήρωας

bet365

Η ΑΕΛ βρήκε μια ιστορική νίκη με το σουτ ενός Καρδιτσιώτη ο οποίος πριν την Λαρισα είχε μόλις δύο συμμετοχές στην Σούπερ Λίγκα. Κανένα φάουλ κόντρα σε Καρντόσο και Ιντέγε ο Γκόλιας.

Δεν γνωρίζουμε εάν είναι fan του τσίπουρου. Μεταξύ μας, δεν νομίζουμε να υπάρχει και κάποιος από την Καρδίτσα που να μην είναι λάτρης του συγκεκριμένου ποτού.

Ομως πόσο να καταναλώσει για να πει σε κολλητούς και οικογένεια πως κάποια μέρα θα... έσβηνε τον Οσκαρ Καρντόσο και στη συνέχεια θα έβαζε και το νικητήριο γκολ στο 92'. Σοβαροί να 'μαστε...

Ομως το ποδόσφαιρο δημιουργεί υπέροχες ιστορίες και απρόσμενους ήρωες. Και τέτοιος είναι ο Νικος Γκόλιας (περί ου ο λόγος). Ο 23χρονος κεντρικός αμυντικός της ΑΕΛ ο οποίος είναι δίχως αμφιβολία ο πολυτιμότερος του Match Review για την 5η αγωνιστική.

Ναι ένα γκολ αρκεί για να αναδειχθεί MVP. Γιατί δίπλα στο γκολ (το οποίο είναι και το μοναδικό του αγώνα) ο Γκόλιας κόλλησε και την εξαιρετική του εμφάνιση απέναντι σε δύο επιθετικούς του Ολυμπιακού!

Τον Οσκαρ Καρντόσο ο οποίος έχει κολλήσει περισσότερα από 200 τεμάχια στην καριέρα του και τον πρώτο σκόρερ της φετινής Λίγκας, Μπράουν Ιντεγε.





Οχι μόνο λοιπόν σκόραρε αλλά είχε κρατήσει και το μηδέν μέχρι το 92' κόντρα σε δύο φορ. Ο 23χρονος στόπερ στην μόλις 4η του συμμετοχή στην μεγάλη κατηγορία (άλλη μία με την ΑΕΛ και άλλες δύο με τον Αρη την σεζόν 13/14) γίνεται το πρόσωπο της αγωνιστικής.

Οπως δήλωσε και ο ίδιος μετά το παιχνίδι δε το πολυσκέφτηκε. Οταν είδε την μπάλα να του στρώνεται (έξι παίκτες του Ολυμπιακού απλά την παρακολουθούσαν) ο Γκόλιας αποφάσισε να σουτάρει κι όπου πάει.

Και η αλήθεια είναι ότι για να καταλήξει στα δίχτυα έπρεπε να βρει στο πόδι του Μιλιβόγεβιτς που έκανε το τάκλιν, να πάει στο πρόσωπο του Καπίνο και μετά να πάει στα δίχτυα του Ολυμπιακού.





Το αποτέλεσμα μετράει όμως. O Γκόλιας έκανε το τέλειο ματς. Ενα γκολ στην μοναδική τελική που προσπάθησε (λογικό ως κεντρικός αμυντικός) αλλά το ακόμα πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι αυτό που κατάφερε στην άμυνα.

Ο 23χρονος στόπερ τελείωσε το ματς που κράτησε 97 λεπτά χωρίς να έχει κάνει ένα φάουλ! Επαναλαμβάνουμε. Χωρίς να κάνει ένα φάουλ με αντιπάλους τον Καρντόσο και τον Ιντέγε (βεβαίως αυτό δείχνει και την πίεση που (δεν) άσκησε ο Ολυμπιακός).

Οπως και να ΄χει ο Νίκος Γκόλιας είναι ο MVP του Match Review για την πέμπτη αγωνιστική. Για την μεγαλύτερη νίκη της αγωνιστικής στην επιστροφή της ΑΕΛ στην μεγάλη κατηγορία.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΓΚΟΛΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα