«Καθαρή» εστία 6 χρόνια μετά!

«Καθαρή» εστία 6 χρόνια μετά!

Νίκος Αθανασίου
«Καθαρή» εστία 6 χρόνια μετά!

bet365

Ο Παναθηναϊκός δεν «πέρασε» από το Αγρίνιο, όμως, ισοφάρισε ένα αμυντικό ρεκόρ που κρατά από το 2010. Το Match Review του Gazzetta παρουσιάζει.

Ο Αντρέα Στραματσόνι παρουσιάζει έναν ισορροπημένο Παναθηναϊκό στο φετινό πρωτάθλημα, δίνοντας μεγάλη σημασία στο πως το σύνολο που πατάει το χορτάρι, θα μπορεί να ανταποκρίνεται το ίδιο καλά τόσο στο αμυντικό όσο και στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου χωρίς να παίρνει πολλά ρίσκα, να αφήνει χώρους και να «τρώει» φάσεις. Μέχρι στιγμής οι ποδοσφαιρικές ιδέες του Ιταλού αποδίδουν, τόσο δημιουργικά όσο και αμυντικά φέρνουν αποτέλεσμα.

Ειδικά στο ανασταλτικό κομμάτι, το «τριφύλλι» στις τρεις πρώτες στροφές της Σούπερ Λιγκ έχει διατηρήσει ανέπαφη την εστία του, δεν έχει δεχθεί ούτε ένα γκολ και ισοφάρισε μία επίδοση που έχει να δει από την εποχή του νταμπλ, το... μακρινό 2010!

Η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος!

Εκείνη την σεζόν, από την αρχή της χρονιάς υπήρχε έντονη αμφισβήτηση για την άμυνα του Παναθηναϊκού. Η βασική πεντάδα απαρτιζόταν τότε από τους: Τζόρβα κάτω από τα δοκάρια, Σαριέγκι-Καντέ τα δύο στόπερ, αριστερό μπακ ο Σπυρόπουλος και δεξί ο Βύντρα. Μπακ απ για το τέρμα ήταν ο Γκαλίνοβιτς, μπακ οι Δάρλας, Γκάμπριελ, Σεϊταρίδης και κεντρικοί αμυντικοί οι Μπιάρσμιρ και Βύντρα που έδινε λύσεις και σε αυτή την θέση.

Στο φινάλε, ο Παναθηναϊκός κατέκτησε τον τίτλο, έχοντας μάλιστα την καλύτερη αμυντική επίδοση! Σε 30 αγώνες, δέχθηκε μόλις 17 γκολ.

Μάλιστα, εκείνη την χρονιά το αμυντικό ξεκίνημα ήταν εξίσου εξαιρετικό με το σήμερα. Στην πρώτη τριάδα αγώνων το «τριφύλλι» δεν δέχθηκε γκολ. Νίκησε 3-0 τον Εργοτέλη στην Κρήτη, 1-0 την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ και πέρασε με το ίδιο σκορ από την Κομοτηνή. Το σερί σταμάτησε την 4η αγωνιστική στο νικηφόρο 2-1 επί του Άρη στην Καλογρέζα.

Ξανά επί Πεσέιρο

Ανάλογο σερί απαραβίαστης εστίας, καταγράφεται και την σεζόν 2007-2008. Προπονητής τότε ο Ζοσέ Πεσέιρο και βασική πεντάδα στα μετόπισθεν οι: Γκαλίνοβιτς στα γκολποστ, αριστερό μπακ οι Σέριτς/Σπυρόπουλος, δεξί ο Βύντρα και στα στόπερ οι Γκούμας-Σαριέγκι-Μόρις κατά την διάρκεια της σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός έκανε πορεία πρωταθλητισμού, παρέμεινε πρώτος για καιρό και «λύγισε» στο φινάλε. Σε 30 παιχνίδια δέχθηκε μόλις 18 γκολ, ένα περισσότερο από την καλύτερη άμυνα της ΑΕΚ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα