Ο Πασχαλάκης έπαθε... Ντεγκρά

Αντώνης Σαούλης
Ο Πασχαλάκης έπαθε... Ντεγκρά

bet365

Ο 27χρονος τερματοφύλακας χωρίς να δέχεται πίεση αποφάσισε να μπλοκάρει την μπάλα έξω από την περιοχή με αποτέλεσμα ν' αποβληθεί.

Το έβλεπες στο βλέμμα του ότι είχε καταλάβει το λάθος του. Παρά το γεγονός ότι έλεγε στον διαιτητή της αναμέτρησης ότι «ήμουν μέσα στην περιοχή», δεν το πίστευε. Ηταν από τις στιγμές που το μυαλό «κλειδώνει» και δεν καταλαβαίνει το λάθος που πρόκειται να κάνει. Οπως συνέβη στην περίπτωση του Αλέξανδρου Πασχαλάκη.

Ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ Γιάννινα στην Λεωφόρο και με το ματς στο 0-0 αλλάζει τις ισορροπίες του αγώνα και σίγουρα κρεμάει την ομάδα του στο 22'. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική που ένας τερματοφύλακας μας απασχολεί αρνητικά, αλλά δεν γίνεται στην προηγούμενη να μην βρίσκεται ο Ντεγκρά και σε αυτήν να μην είναι ο Πασχαλάκης.

Πόσω μάλλον όταν για τον Ελληνα τερματοφύλακα ήταν μια πολύ εύκολη φάση. Ο Ζέκα έκανε την βαθιά μπαλιά αλλά ο Μπεργκ ήταν πολύ μακριά από αυτήν. Ο Πασχαλάκης ήταν ήδη έξω από την περιοχή (δύο βήματα) αλλά το γκελ της μπάλας φαίνεται να τον μπερδεύει και να τα χάνει.

Δίχως να ξέρει ακριβώς που βρίσκεται και το τι πρέπει να κάνει (εάν πρέπει να την διώξει με το κεφάλι ή να την κυνηγήσει και να την πιάσει μέσα στη περιοχή) ο Ελληνας γκολκίπερ την μπλοκάρει (και με στυλ) έξω από την περιοχή.



Ο Μπεργκ το έχει δει, σηκώνει το χέρι και ο επόπτης ο οποίος επίσης ακολουθεί την φάση σηκώνει την σημαία. Φάουλ και κόκκινη κάρτα με τον ΠΑΣ να μένει με δέκα παίκτες σ' ένα σημείο που δεν έχει απειληθεί σοβαρά από τον Παναθηναϊκό.



Η αλήθεια είναι βεβαίως πως ο 27χρονος γκολκίπερ είχε ξεκινήσει εντυπωσιακά τη σεζόν. Ηταν αυτός που κράτησε όρθιο τον ΠΑΣ στη Νορβηγία, τα πήγε εξαιρετικά στην Ολλανδία όταν και δέχθηκε μόνο ένα γκολ αλλά και στην πρεμιέρα κράτησε το μηδέν.



Ομως το λάθος του στην Λεωφόρο άλλαξε όλο το ματς και με τον τραυματισμό του Ακόστα ο ΠΑΣ έμεινε και με εννιά παίκτες με αποτέλεσμα η ομάδα των Ιωαννίνων να γυρίσει με το βαρύ 4-0 στην πόλη.



Το κακό σερί με τους γκολκίπερ συνεχίζεται σε αυτές τις δύο πρώτες αγωνιστικές της Σούπερ Λίγκας. Τουλάχιστον ο Πασχαλάκης δεν... τιμωρήθηκε με διακοπή συμβολαίου όπως ο Ντεγκρά. Εάν συνέβαινε αυτό μετά από κάθε λάθος τερματοφύλακα μάλλον θα μέναμε χωρίς τερματοφύλακες στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα