Και εγένετο... ο Μέσι της Μάντσεστερ Σίτι

Και εγένετο... ο Μέσι της Μάντσεστερ Σίτι

Κώστας Ζάλιαρης
Και εγένετο... ο Μέσι της Μάντσεστερ Σίτι

bet365

Το Match Review του gazzetta.gr γράφει για τον Κέβιν Ντε Μπρόινε που κάποτε δεν... έκανε στον Ζοσέ Μουρίνιο και πλέον άκουσε από τον Πεπ Γκουαρδιόλα να τον συγκρίνει με τον Λιονέλ Μέσι!

Ο Ισπανός τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι γνωρίζει πολύ καλά τον Μέσι. Σχεδόν τον... μεγάλωσε στην παρουσία του στον πάγκο της Μπαρτσελόνα και μαζί του, είχε συνεργασία που οδήγησε σε πολλούς και σπουδαίους τίτλους για τους «μπλαουγκράνα».

Όλος ο κόσμος ξέρει για τον Μέσι. Κι όταν ακούει από έναν άνθρωπο όπως ο Γκουαρδιόλα να συγκρίνει κάποιον με τον Αργεντινό «μάγο», ε τότε έχει όντως κάτι ξεχωριστό. Έτσι φαίνεται να συμβαίνει και με τον Κέβιν Ντε Μπρόινε που κάνει τα πάντα για τους «πολίτες» στο φετινό πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ.

Πίσω στο 2014, ο Ζοσέ Μουρίνιο έβλεπε κάτι... λάθος. Κάτι δεν του έκανε. Κάτι που τον οδήγησε στην παραχώρηση του ποδοσφαιριστή στη Βόλφσμπουργκ, με τον Ντε Μπρόινε να το παίρνει προσωπικά και με τις εμφανίσεις του να κερδίζει την ολική επαναφορά στην Πρέμιερ Λιγκ και ν' αποτελεί πλέον ένα από τα καλύτερα «όπλα» της φαρέτρας του Γκουαρδιόλα στη Σίτι.

«Ήμουν οργισμένος όταν άκουγα τον Ζοσέ να μου λέει “κοίτα να δεις... Το παιδί θέλει να φύγει και δεν μου αρέσει να έχω παίκτες στην ομάδα που δεν θέλουν να παίξουν για εμένα”. Του έλεγα ότι κάνει λάθος και πως ο Κέβιν ήταν έτοιμος να του δείξει πως αξίζει μια θέση στην Τσέλσι, όμως τότε ο Μουρίνιο ήταν ανένδοτος» είχε αναφέρει ο Πιετ ντε Βάιζερ, που είχε επιτελέσει σκάουτ των «μπλε» του Λονδίνου και συνεργάστηκε με τον «special one» στη δεύτερη θητεία του τελευταίου στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Η αλήθεια είναι ότι ο Ντε Μπρόινε, τότε, είχε ν' ανταγωνιστεί ποδοσφαιριστές όπως οι Φρανκ Λάμπαρντ, Όσκαρ και Εντέν Αζάρ για μια θέση στην ενδεκάδα, όμως τελικά, στην καριέρα του, όλα έγιναν – μέχρι στιγμής τουλάχιστον – για κάποιο λόγο. Κι αυτός ο λόγος ήταν εξαιρετικός. Επέστρεψε στην Αγγλία το 2015, φόρεσε τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι κι έγινε η ακριβότερη μεταγραφή του περασμένου καλοκαιριού με τα 64 εκατ.ευρώ, αν και μαζί με τα μπόνους, η μετακίνηση του Άντονι Μαρσιάλ από τη Μονακό στη Γιουνάιτεντ ξεπερνούσε αυτό το ποσό...

Και πλέον, με τον Πεπ Γκουαρδιόλα στον πάγκο των «πολιτών» σε μια νέα αρχή που πραγματοποιεί ο σύλλογος για την επαναφορά στις επιτυχίες και τους τίτλους, ο Ντε Μπρόινε... βγάζει μάτια και κάνει τον Ισπανό κόουτς, που ξέρει πολύ καλά τι εστί... Λιονέλ Μέσι, να παρομοιάσει τον Βέλγο με τον Αργεντινό!

«Αν ο Μέσι καθόταν σ' ένα τραπέζι και υπάρχει κάποιος αυτή τη στιγμή που θα μπορούσε να καθίσει μαζί του, αυτός είναι ο Κέβιν. Μόνο αυτός! Είναι τρομερός ποδοσφαιριστής. Κάνει τα πάντα. Δίχως τη μπάλα τρέχει συνεχώς και είναι μαχητής, ενώ με τη μπάλα στα πόδια σκέφτεται ανά πάσα στιγμή τι μπορεί να κάνει και πως να σπρώξει την ομάδα στην επίθεση. Κάνει πραγματικά τα πάντα. Κάθε στιγμή, παίρνει την πιο σωστή απόφαση, στο πιο σωστό timing. Είμαστε πολύ τυχεροί που τον έχουμε στην ομάδα μας» δήλωσε ο Γκουαρδιόλα έπειτα από το πρόσφατο ματς της Σίτι με τη Μπόρνμουθ στο «Etihad» και πως να μην το κάνει έπειτα από αυτά που είδε από τον Ντε Μπρόινε...

Με την εξυπνάδα να περάσει τη μπάλα κάτω από το τείχος, ανοίγοντας το σκορ απέναντι στους «cherries», με την εκπληκτική ασίστ στον Γκουντογκάν, ανοίγοντας διπαλατα την άμυνα της ομάδας του Χάου, βγάζοντας τον Γερμανό χαφ «φάτσα» με τον Μπόρουτς και με τη γενικότερη συνεισφορά του στο παιχνίδι, δείχνοντας πως «διαβάζει» ολόσωστα τις φάσεις, βλέπει τα πάντα ανά πάσα στιγμή στο χορτάρι παίζοντας με ψηλά το κεφάλι και με τεχνική που θα ζήλευαν αρκετοί συνάδελφοί του και... συμπαίκτες του, ο Βέλγος άσος είναι διαμάντι για τη φετινή Σίτι.

Έχει σκοράρει 18 φορές και έχει μοιράσει 16 ασίστ σε 48 ματς με τους «πολίτες» σε όλες τις διοργανώσεις, συμβάλλοντας ουσιαστικά σε 34 τέρματα της ομάδας του, ενώ για φέτος, είναι από τους ποδοσφαιριστές με τη μεγαλύτερη επίδραση στα παιχνίδια, με τρεις ασίστ και δύο τέρματα σε πέντε αναμετρήσεις της Πρέμιερ Λιγκ.

Όταν έφτασε η στιγμή φέτος να τεθεί ξανά αντιμέτωπος με τον Ζοσέ Μουρίνιο, πήρε... τεράστια προσωπική νίκη με την εμφάνισή του και τη νίκη της Μάντσεστερ Σίτι. Αναδείχθηκε κορυφαίος του ντέρμπι με ένα γκολ κι ένα δοκάρι (από το οποίο προήλθε το γκολ του Ιεανάτσο), ήταν παρών σε περισσότερες από τις μισές ευκαιρίες των «πολιτών» (συμμετοχή στις 6 από τις 12 φάσεις) είχε δύο σουτ στον στόχο, 7 γεμίσματα στην περιοχή του Ντε Χέα και έδωσε συνέχεια στο ματς με τη Μπόρνμουθ, όπου φυσικά ξανά αναδείχθηκε MVP.

Κι επειδή ο Γκουαρδιόλα έκανε τη σύγκριση του Ντε Μπρόινε με τον Λιονέλ Μέσι, προτού σπεύσουν οι φανατικοί θαυμαστές του Αργεντινού ν' αντιδράσουν, αξίζει να σημειωθεί ότι ο κόουτς της Σίτι δεν έχει άδικο. Τον επιβεβαιώνουν και οι αριθμοί που έχει καταγράψει μέχρι στιγμής φέτος ο νυν ποδοσφαιριστής του. Μπορεί να μην... απολαμβάνει τη λάμψη του «μάγου» της Μπαρτσελόνα που αποτελεί κομμάτι του... τρελού MSN που θρυμματίζει κάθε αντίπαλη άμυνα, όμως ο Βέλγος την κάνει αρκετά καλά τη δουλίτσα του.

Ο παρακάτω πίνακας βοηθάει πολύ και «μιλάει» αρκετά...

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα