Ο game changer Μάρτινς! (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Ο game changer Μάρτινς! (vids)

bet365

Το Gazzetta Match Review περνάει από... ακτίνες τον Μάρτινς, τον Πορτογάλο που αλλάζει προς το καλύτερο το κέντρο του Ολυμπιακού, έχοντας προκαλέσει μέχρι και τον θαυμασμό του Ιμπαγάσα!
Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016: ο Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Αντρέ Μάρτινς, μέλους της Ολυμπιακής ομάδας της Πορτογαλίας στο Ρίο και free agent για αρκετό διάστημα. Το όνομά του δεν... ξετρέλανε τον κόσμο του Ολυμπιακού και ορισμένοι μπορεί και να... ξίνισαν επειδή ο 26χρονος Ίβηρας μέσος δεν είχε σύλλογο πριν. Ο Μάρτινς όμως ήταν ένας παίκτης που ήθελε καιρό πριν ο Ολυμπιακός.
Την περίοδο που ήταν τεχνικός του Ολυμπιακού ο Μάρκο Σίλβα επρόκειτο να μείνει ελεύθερος και ήταν σχεδόν... κλεισμένος. Τελικώς όμως η περίπτωσή του δεν έκλεισε και τυπικά και ενώ στην συνέχεια αποχώρησε ο Πορτογάλος τεχνικός για να τον διαδεχθεί ο Βίκτορ Σάντσεθ, που και αυτός... χαιρέτησε για να έρθει ο Πάουλο Μπέντο. Ο Μάρτινς προοριζόταν για την ευρωπαϊκή λίστα στη θέση του Παϊτίμ Κασάμι. Τον ήξερε και είχε συνεργαστεί μαζί του ο Σίλβα και το ίδιο είχε πράξει και ο Μπέντο.
ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΣΕ ΠΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΡΟΛΟ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΚΤΑΡΙ ΜΕ ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΚΕΨΗ
Ο ίδιος ο Μάρτινς είναι ένας παίκτης που θέλει ελευθερία κινήσεων στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Προτιμάει να παίζει σε έναν πιο... άναρχο ρόλο και όχι σε συγκεκριμένα καλούπια. Είτε να είναι στο κέντρο και είτε να συγκλίνει προς τα πλάγια για να αλλάζει παιχνίδι.
Δεν είναι όμως με τίποτα δεκάρι. Δεν είναι επιτελικός χαφ. Είναι ένα ποιοτικό οκτάρι με γρήγορη σκέψη και ανάλογη αντίδραση και εξαιρετικές κάθετες. Αυτή είναι η φυσική του θέση και ας έχει κληθεί να παίξει και ως αντί-Φορτούνης. Διαθέτει καλή τεχνική κατάρτιση αλλά δεν τον λες σούπερ... γρήγορο και ούτε και τρομερά δυνατό. Είναι πιο πολύ ένας... ντελικάτος παίκτης σε οργανωτικό ρόλο, που είναι σε θέση να γίνει game changer ή με μία μπαλιά του ή με μία ενέργεια. Τα ατομικά του χαρακτηριστικά είναι τέτοια που θέλει ο Πάουλο Μπέντο για το παιχνίδι του. Παίκτης με ικανότητα να κουβαλάει μπάλα, να παίρνει κατοχή αλλά και να πιέζει και να κλέβει μπάλες για να βγάζει γρήγορα σε αντεπίθεση τον Ολυμπιακό.
ΘΕΤΙΚΟΤΑΤΟΣ ΜΕ ΗΡΑΚΛΗ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΣΟΡΙ
Κόντρα στον Ηρακλή ο Πορτογάλος κλήθηκε να παίξει τον ρόλο του αντί-Καμπιάσο. Όσο ήταν μέσα στον αγωνιστικό χώρο ο Τσόρι Ντομίνγκες αυτό δεν τον βοηθούσε τόσο.
Όπως αναφέραμε και παραπάνω ο Μάρτινς λειτουργεί καλύτερα όταν δεν έχει παίκτη μπροστά του στον άξονα. Όταν έχει πιο ελεύθερο ρόλο, όπως θέλει και ο ίδιος. Όταν έχει πίσω του εξάρι και τον καλύπτει αμυντικά και είναι ο μόνος ποδοσφαιριστής που αποτελεί τον συνδεκτικό κρίκο μεσαίας γραμμής με τους εξτρέμ και τον φορ ως προς το οργανωτικό επίπεδο. Έτσι λειτουργεί πολύ καλύτερα και αυτό φαίνεται και μέσα στη ροή του αγώνα. Στην φάση του γκολ του Ιντέγιε βγάζει τρομερή κάθετη μπροστά από δύο παίκτες του Ηρακλή για να γίνει το 1-2 στο Καυτανζόγλειο. Αμέσως μετά ταλαιπωρεί από πλάγια θέση δύο παίκτες του Γηραιού για να κερδίσει φάουλ σε καλό σημείο.
ΟΙ ΠΑΣΕΣ ΠΑΡΕ - ΒΑΛΕ ΣΤΟΝ ΙΝΤΕΓΙΕ ΚΑΙ Η ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Ο Μάρτινς έχει ήδη δύο ασίστ στο ενεργητικό του. Δύο μπαλιές πάρε - βάλε στον Ιντέγιε με Αρούκα (στο 2-1 του Φαλήρου) και με Ηρακλή (στο 1-2 του Καυτανζογλείου).
Στην αναμέτρηση με τους Πορτογάλους έχει ξεκινήσει μάλιστα την προσπάθειά του κοντά στον χώρο του κέντρου, πηγαίνει στα πλάγια, περνάει όποιον βλέπει μπροστά του και στην συνέχεια «σπάει» την μπάλα στον Αφρικανό. Θα έλεγε κανείς πως οι δυό τους συνεργάζονται εξαιρετικά και έχουν βρει σε μεγάλο βαθμό... χημεία με δεδομένο το πόσο νωρίς είμαστε στο ξεκίνημα της χρονιάς. Είναι κάτι που δουλεύεται βέβαια πολύ στον Ρέντη: αυτού του τύπου οι συνεργασίες.
Η... ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΑΠΟ ΙΜΠΑΓΑΣΑ, ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ
Σε όλα τα παραπάνω βέβαια θα πρέπει να προστεθούν τα πολύ καλά σχόλια του Αριέλ Ιμπαγάσα για τον Αντρέ Μάρτινς. Ο Αργεντίνος έχει εκφραστεί εξαιρετικά για την αξία και την ποιότητα του Πορτογάλου.
Και η αλήθεια είναι πως οι δύο παίκτες έχουν ομοιότητες. Χαμηλό κέντρο βάρους, κοντοί και οι δύο αλλά με σούπερ τεχνική κατάρτιση που βλέπουν γήπεδο και βγάζουν πολύ καλές μπαλιές. Ήδη από ορισμένους έχει ξεκινήσει η σχετική σύγκριση. Στην παρούσα φάση βέβαια δεν μπορεί να μπει στη ζυγαριά με τον «Κάνιο», που έχει να επιδείξει πολύ μεγάλη προσφορά στον Ολυμπιακό ενώ ο Μάρτινς είναι ακόμα στο ξεκίνημά του.

Δεν είναι λίγοι όμως εκείνοι που ποντάρουν στο ότι ο Μάρτινς αν και λιγότερο... διαφημισμένος από κάθε άλλη φετινή προσθήκη των Πειραιωτών μπορεί να βγει λίρα εκατό αλλά και η κορυφαία φετινή μεταγραφή. Και προσέξτε, μιλάμε για έναν παίκτη που δεν έκανε προετοιμασία με τον σύλλογο και έχει μόνο 165 λεπτά συμμετοχής σε 3 ματς.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα