Γιακουμάκης... reloaded! (vid)

Δημήτρης Τομαράς
Γιακουμάκης... reloaded! (vid)

bet365

Για δέκα μήνες ταλαιπωρήθηκε, υπέφερε, βίωσε το... άγνωστο και πάλεψε σκληρά για να επανέλθει στα γήπεδα! Το Gazzetta Match Review μιλάει με τον Γιώργο Γιακουμάκη, τον πρώτο χρονικά σκόρερ της φετινής Λίγκας!

29 Νοεμβρίου 2015: ο νεαρός φορ παθαίνει χιαστό στο ματς του Πλατανιά απέναντι στη Βέροια, που ήταν μέχρι και το περασμένο Σάββατο το τελευταίο του επίσημο παιχνίδι.

10 Σεπτεμβρίου 2016: ο 22χρονος επιθετικός γυρίζει στα γήπεδα μετά από 10 σχεδόν μήνες. Ο τραυματισμός του φυσικά δεν ήταν παίξε - γέλασε: βγήκε νοκ άουτ με ολική ρήξη στον πρόσθιο χιαστό. Οι επόμενοι μήνες ήταν πολύ δύσκολοι απ' όλες τις απόψεις για τον Γιακουμάκη, που εκείνη την περίοδο είχε κληθεί και στην Εθνική Ελπίδων και ενώ είχε και συζητήσεις για νέο συμβόλαιο με τον Πλατανιά. Πέραν της επέμβασης και των πόνων για τον Γιακουμάκη υπήρχε πολύς... δρόμος σε θεραπείες, γυμναστήριο και πρόγραμμα αποκατάστασης προκειμένου να προλάβει την καλοκαιρινή προετοιμασία των Χανιωτών.

Ο Γιακουμάκης όμως είναι εδώ. Το παιδί που αναδείχθηκε από τον ιστορικό ΠΟ Ατσαλένιου, ομάδα από το Ηράκλειο, για να βρεθεί στα Χανιά. Τα κατάφερε να γυρίσει στα γήπεδα με τον πλέον δυναμικό και εμφατικό τρόπο. Και να σκοράρει στο 11' κόντρα στην Κέρκυρα (έχοντας 1 γκολ με 1 τελική!), εξαργυρώνοντας το νέο του συμβόλαιο με τους Χανιώτες, που τον κρατάει στον σύλλογο έως το 2019. Ένα γκολ που έφερε στο μυαλό του τα όσα είχε περάσει για να είναι εκεί την δεδομένη στιγμή... Με την φανέλα με το Νο11 και όχι το 99 που είχε πέρυσι.
Ο Γιώργος Παράσχος τον πίστεψε, η διοίκηση τον εμπιστεύθηκε ξανά και ο Γιώργος Γιακουμάκης τους δικαίωσε! Τηρώντας έτσι και την δέσμευση και την υπόσχεση που είχε δώσει και σε συγγενικό του πρόσωπο, ο οποίος από μέρους του, του είχε τονίσει με σιγουριά πως θα βρει δίχτυα στην πρεμιέρα της Super League.
Η ΥΠΟΜΟΝΗ, ΤΟ... ΜΥΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΤΑΚΕΣ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΚΟΛ!
Από την στιγμή που χτύπησε ο Γιακουμάκης πέρασε τον δικό του... Γολγοθά. Χρειάστηκε να περάσουν άλλωστε πέντε μήνες για να μπορέσει να μπει κανονικά στην προπόνηση και να παίξει σε δίτερμα. Δεν είχε... συνέλθει στο 100% αλλά ήταν σε ιδιαίτερα καλό επίπεδο ετοιμότητας.
Όλοι οι παίκτες στην ομάδα και ειδικά οι πιο παλιοί του έδειχναν εξαρχής το πόσο πολύ τον πίστευαν. Κάτι που ίσχυε και για τον Παράσχο και το τεχνικό team. Ο ίδιος τα... χρειάστηκε με τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του αλλά γέμισε με αυτοπεποίθηση με αυτά τα λόγια. «Μικρέ μην... μασάς. Θα τα καταφέρεις και θα γυρίσεις καλύτερος από πριν. Πιο καλός από ποτέ», του έλεγαν. Ο Γιακουμάκης έκανε μεγάλη υπομονή, έδειξε αντοχές, χρησιμοποίησε αυτά τα λόγια ως το... μυστικό του για την βελτίωση της ψυχολογίας του και μετά απόλαυσε τους... καρπούς των προσπαθειών του με τα εύσημα να του απονέμονται στα αποδυτήρια και να ακούει μπράβο και συγχαρητήρια.

Η ΑΦΙΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ ΜΕΣΩ GAZZETTA MATCH REVIEW

Ο Γιακουμάκης μίλησε στο Gazzetta Match Review για το γκολ του αλλά και το που το αφιερώνει. «Είναι ένα πολύ σημαντικό γκολ για μένα. Θέλω το αφιερώσω στην οικογένειά μου και στον Θεό που μου έδωσε υπομονή και δύναμη. Την ώρα που σκόραρα από το μυαλό μου πέρασαν οι εικόνες από τότε που πονούσα και που έκανα σκληρή προπόνηση για να επανέλθω», μας τόνισε.

Επίσης σχολίασε πως «αυτοί οι τραυματισμοί, το πως τους βιώνεις και τους ξεπερνάς είναι μάθημα και για όλους τους παίκτες σε άλλες ομάδες. Ο τραυματισμός που είχα εγώ ήταν πολύ σοβαρός. Αρκετοί δεν έχουν επανέλθει. Για να ξεπεραστεί θέλει πολλή και σκληρή δουλειά και να είσαι ψυχολογικά... ατσάλινος και να μην το βάζουν ποτέ κάτω. Όταν γύρισα ακόμα είχα πόνους και ενοχλήσεις όμως όλα αυτά μπροστά στην μεγάλη μου όρεξη για να παίξω ξανά δεν ήταν τίποτα».

Για όλη αυτήν την διαδρομή του πάντως ο Γιώργος Γιακουμάκης έχει να το λέει πως ευχαριστεί πολύ και οφείλει πολλά στον χειρούργο Χρήστο Θέο, που του έκανε την επέμβαση, τον φυσικοθεραπευτή, Απόστολο Φυργάδη, αλλά και τον γυμναστή Λεωνίδα Παπαδάκη. Ανθρώπους που συνέβαλλαν τα μέγιστα ώστε να επανέλθει πλήρως στην ενεργό δράση.

ΤΑ... ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΜΕ ΤΟ 0-1 ΤΟΥ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ
Το γκολ του Γιακουμάκη όμως έχει πολλαπλά οφέλη για τους Χανιώτες. Ο Πλατανιάς με το 0-1 στο νησί των Φαιάκων κατάφερε για πρώτη φορά να ξεκινήσει με νίκη στην Super League. Στις προηγούμενες τέσσερις πρεμιέρες είχε δυο ισοπαλίες και δυο ήττες.
Το τέρμα του νεαρού διεθνούς άσου εκτός ότι κρίνει το ματς δίνει και άλλα... credits. Ήταν το πρώτο στο φετινό πρωτάθλημα της Super League.
Είναι επίσης το παρθενικό εκτός έδρας γκολ του Πλατανιά σε πρεμιέρα (σ.σ. έστω και αν η αγωνιστική είναι η τρίτη). Ο σύλλογος είχε δώσει ακόμη τρία ματς εκτός έδρας στις προηγούμενες πρεμιέρες του στην κατηγορία.
Δεν σταματάει όμως εκεί. Ο Πλατανιάς πέτυχε την δεύτερη (σε τρία συνολικά ματς) διαδοχική του νίκη στην Κέρκυρα σε επίπεδο Super League, χτίζοντας μια μικρή υπέρ του παράδοση. Τι άλλο παίχθηκε;
Εκείνο το Σάββατο και η Κ20 του Πλατανιά κατάφερε επίσης να πανηγυρίσει νίκη σε πρεμιέρα πρωταθλήματος. Η ομάδα του Νίκου Μαναρώλη νίκησε 2-1 και μάλιστα με ανατροπή τους Φαίακες, κερδίζοντας το πρώτο φετινό τρίποντο, ενώ σημειωτέον τις προηγούμενες τέσσερις φορές είχε γνωρίσει ισάριθμες ήττες. Φυσικά είναι από τις πολύ λιγες περιπτώσεις που η πρώτη ομάδα και Κ20 πετυχαίνουν νίκη την ίδια ημέρα!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα